Switch To Mobile Version

“Céline”

Waarom ik De Tas voortaan thuis laat.

DOOR JAMIE LI

Ik ben tegen alles wat nep en namaak is. Fakies uit China of Turkije, ik moet er niets van weten. Het was daarom misschien niet zo een snugger plan van mij om De Tas te kopen. De Tas heeft namelijk enorm veel weg van de Céline Box bag, maar heeft niets met Céline te maken. Het is gewoon een merkloos zwart tasje van leer, met heul toevallig een vergelijkbaar gouden gespje en niet geheel onbelangrijk: één nulletje minder. Men gaat er helaas vanuit dat het een Box bag is en dat begint uit de hand te lopen. Neem vandaag. In één dag heb ik zo’n vijf mensen moeten teleurstellen. Wel honderd keer heb ik moeten uitleggen dat het geen Céline is wat om mijn schouders bungelt, maar een merkloze look-a-like. Qua ego ga je op zo’n moment ten onderen. Dit kan zo niet langer. Ik ben the talk of the town, het lachertje in modeland, ik ben het meisje met de “Céline”.

Het begon op Instagram, waar de volgers er blind vanuit gingen dat ik een Céline’tje had gescoord. Snap ik best hoor. Want na vijf Falabella’s van Stella McCartney, twee Marc by Marc Jacobs’jes en een Alexander Wang-tas, zou een Céline Box bag een hartstikke logische stap zijn. Maar tot nu toe heb ik mijn designertassenbudget nooit verder dan duizend euro laten reiken. Vind ik enerzijds jammer, maar anderzijds terecht. Een Box bag kost zo’n twee tot drie ruggen. Daar heb je een goede tweedehands auto voor of een verse Vespa. Of 250 pakken Pampers Active Fit luiers. Of zo’n 166 pakken Nutrilon babymelkpoeder. Alain is gelukkig modebewust genoeg om te snappen dat een Stella op z’n tijd moet, maar een Box bag krijg ik er niet doorheen. Dan mompelt hij iets over maandsalarissen en drones.

Dat ik dagelijks aan fashionisto’s en fashionista’s moet uitleggen dat De Tas niet van Céline is, begint gênante vormen aan te nemen. Het is elke keer een grote deceptie wanneer ik Het Nieuws breng. Juist net nadat ze trots hebben gewezen naar mijn tasje, iets hebben geroepn in de trant van: ‘mooi, je Box bag’ en tot slot een goedkeurend knikje hebben gegeven. Het is toch een stukje fashionplezier wat ik ze telkens ontneem. Bovendien niet handig voor mijn imago. Ik ben een flasher, een kapotte droom, een loser, de kat in de zak.

Om het goed te maken, kan ik dan ook niets anders dan De Tas voortaan thuis te laten en een echte Céline te scoren. Maar zoals eerder gezegd, kan ik niet niet over ‘de rooie’ gaan, dus zal ik het moeten houden op een Céline Trio bag. Minstens zo mooi, onder de duizend euries en geen relatieproblemen met Alain. Retourtje Parijs it is.

6 reacties tot nu toe

 • Pfoe toch ook een beauty… denk dat iedereen nieuwsgierig waar deze geweldige imi tas dan van is?! Hihi misschien wordt het juist een nieuwe trend!

  Comment door Mette, April 6, 2016 om 9:37 am
 • Ja waar is deze ‘box’ dan van?

  Comment door Lien, April 6, 2016 om 5:04 pm
 • Deze kocht ik bij JCOS Studios.

  Comment door Jamie Li, April 7, 2016 om 8:15 am
 • Super leuk geschreven weer. Zeker een mooie tas en toch fijn dat kleine Kay niet nu al zindelijk hoeft worden ;-)

  Comment door Nesrin, April 7, 2016 om 9:34 am
 • Jamie, heb je de tas via internet besteld? Zie dat ze gevestigd zijn in Korea, hoe zit het met taxes enzo? Thanks voor je reactie alvast!
  Greetz, Angela

  Comment door Angel1200, May 9, 2016 om 5:02 pm
 • Well, op zich.. als niemand in modeland al ziet dat hij nep is.. dan is het een verdomd goede namaak!

  Comment door Selina, August 3, 2016 om 3:43 pm

Plaats een reactie