Vieze meid

Een poosje geleden plaatste ik een oproep. Dat ik naast mijn wekelijkse vlog extra video’s ga delen en zo de vraag: wat zouden jullie dan willen zien? Ik werd overladen met mails. Of ik video’s wil maken over hoe ik het moederschap combineer met werk en hoe ik alle ballen hoog houd. Dat zal ik je vertellen.

DOOR JAMIE LI

Niet.

Mijn boys komen niets tekort, nou ja, soms vergeten we te ontbijten, maar ik houd alle ballen hoog door mijn eigen ballen te laten vallen. Net zoals nu. De boys zijn in bad geweest, hebben de ultieme body treatment gehad (van luxe oliebadjes tot beenmassages met een top of the bill bodylotion) en zelf ben ik vandaag niet eens aan douchen toe gekomen. Je leest het goed: ik ben vandaag niet gedoucht. Geloof me, de wil was er, maar van alle kanten dienden zich spoedjes aan. Van een incontinente kater tot een opdracht voor een modetijdschrift, van douchen kwam weinig terecht.

Het zat ‘m al in de ochtend. We hadden ons verslapen. Om te voorkomen dat mijn vriend te laat op zijn werk zou verschijnen, bood ik aan de kids naar de crèche te brengen. Met combinatie deo en concealer sjeesde ik naar het kinderdagverblijf. Ongewassen, om tijd te besparen. Het plan was daarna uitgebreid te douchen op standje vijfenveertig graden. Haren wassen, hoofdmassage, haren föhnen, haren tangen, nagels lakken, wenkbrauwen epileren, bovenlip ontharen, outfitje on point en door naar twee zakelijke afspraken.

Maar, life happened, wat resulteerde in een blijvend smeerpoesverhaal. Onverzorgd en ongewassen. Om in detail te treden: gescheurde nagels, afgebrokkelde nagellak, snor en klittende lokken die tegen rasta aan zitten. Onflatteuzer wordt het niet. Ik begrijp heel goed als mijn vriend me één dezer dagen inruilt voor een schoon mokkeltje van 21. Het enige lichtpuntje van vandaag: de tanden zijn wel gepoetst.

Gelukkig zijn er ook dagen dat ik als een goed geföhnde poes de crèche binnen wandel. Hoewel die momenten steeds schaarser beginnen te worden. De look is vaker gefaald dan geföhnd.

Dus hoe ik alle ballen hoog houd? Door mezelf compleet af te takelen en eerder behaard dan gewaxt door het leven te gaan. Zelf een kleine viezerik, maar Lenny (2) pakt in ieder geval hartstikke gedoucht de laatste trends mee. Hij wel.

(Half twee ’s nachts. Column af. Dan ga ik nu maar eens douchen.)

 • Hahaha .. heerlijk hoe je dit beschrijft. Maar denk dat veel moeders dit met je zullen delen.

  Comment door Marije, March 30, 2016 om 5:56 am
 • Hahahaha ik hoor het je gewoon zeggen. Heerlijk sarcastisch als altijd, met een vleugje waarheid. Je ziet er goed uit en ach, door de computer ruikt niemand iets ;) xo Daisy

  Comment door Homeofdaisies, March 30, 2016 om 2:26 pm
 • Hahaha ridiculous! Ik hou er van. Ik heb ook een kleine meid van 14 mnd, en het is alleemaal zo hier ook. Ook niet gedoucht vandaag, tomorrow is another day hey.

  Comment door Laura, April 1, 2016 om 7:33 pm
 • No drama! Life of a working mom!Morgen weer een dag waarbij je er weer uitziet om door een ringetje te halen…. :-)

  Comment door Jill, April 5, 2016 om 6:02 pm
 • Super leuke column Jamie!! Je blogs zijn trouwens ook echt ge-wel-dig. Wat een humor heb je. Top!

  Comment door Ilonka en Kim, April 7, 2016 om 6:20 pm

Plaats een reactie


* = (verplicht)