Switch To Mobile Version

Geen oogcontact

Had gisteren mot met een kerel die me aan de groene stroom wilde krijgen. Door zijn schuld wil ik nooit meer naar de Hema.

DOOR JAMIE LI

Straatverkopers leuren altijd bij zebrapaden of drukbezochte winkels. De knaap van gisteren trof me bijvoorbeeld voor de Hema. Ik zat midden in het afhandelen van allerlei glamourzaken. Denk aan het scoren van luiers, aardappelen, batterijen en een markeerstift. Daarna moest ik mijn fiets inruilen voor de auto om de boys op te halen. Vervolgens als de bliksem het eten op tafel krijgen. Je snapt, ik zat niet te springen om een knul met groene stroom.

Het zijn net gorilla’s. Je moet geen oogcontact met ze maken. Ondanks die kennis, deed ik het toch. Ging per ongeluk. Ging allemaal zo snel. Hij stormde op me af en zei dat-ie ‘iets leuks’ voor me had. Ik aasde hoopte op een zwarte Chanel tas of een jaar lang gratis op vakantie. Helaas. ‘Iets leuks’ was groene stroom en een beter leven. Ik mompelde iets over haast, time management, kindjes ophalen en Essent. Toen hij hoorde ‘Essent’ kreeg-ie kortsluiting en werd hij woedend. ‘Essent! Dan moeten we echt praten, je kinderen wachten nog wel effe.’

Denk je dat ik ooit nog aan de groen stroom wil als ik Lenny en Kay moet laten wachten om dit? ‘Dat vind ik rude, idioot.’ Ik fietste weg en zoals je leest ben ik na anderhalve dag nog altijd boos.

Ik snap dat je geld moet verdienen in een bikkelharde studieperiode, maar moet dat dan per se als drammer? Wat is er gebeurd met biertjes tappen, kranten bezorgen of t-shirts vouwen in een kledingzaak? Ik had het prima bij de Cool Cat. Vijf jaar lang als een dolle kassa gedraaid en ik hoefde er niemand mee lastig te vallen. Sterker, klanten vielen mij lastig.

Graag een wet tegen ‘vlotte’ knapen op straat in kekke jasjes met ‘iets leuks’. Tot die tijd, geen oogcontact maken. Want als ik aan het jagen ben op luieracties en de beste aardappelaanbieding, wil ik niks horen over abonnement A en goed doel B. Die luiers zijn al duur genoeg.

4 reacties tot nu toe

 • Amen to that girl ;)!

  Comment door Isabel, March 16, 2016 om 2:14 pm
 • Zoooo herkenbaar!! Ik roep altijd -terwijl ik hard doorloop/fiets- “heb ik al!”.

  Comment door Sandra, March 16, 2016 om 6:21 pm
 • Of van die mannen die je een krantje aan willen bieden en dat kreng dan vast houden…. Grrrr 1 x ingetrapt… Haat aan!

  Comment door Bibi, March 16, 2016 om 11:47 pm
 • Als ik ze in het vizier krijg, pak ik altijd mijn telefoon en doe ik alsof ik gebeld word. Compleet met praten tegen een telefoon die op standby staat, I don’t care. Zo word je wel met rust gelaten ;-)

  Comment door Carlijn, March 21, 2016 om 10:59 am

Plaats een reactie