Fuck de pil

Dat ik zelf misschien het probleem ben, wil ik niet horen. Ik ben nog altijd tien kilo te zwaar en dat is natuurlijk allemaal de schuld van de pil.

DOOR JAMIE LI

Qua sporten heb ik aldoor grootse plannen. Maar in plaats van de sportschool eindig ik gewoon op de bank met een grote zak popcorn en een Tony. Een van de laatste flops was m’n kickboks-idee. Ik viel zomaar mensen lastig. ‘Weet je nog een goede kickboksschool? Ik wil misschien gaan kickboksen!’ Allerlei tips en adresjes werden opgetrommeld. Allemaal voor niets natuurlijk, want zelfs aan een gratis proefles waag ik me niet. Toen volgde het het yogaplan. ‘Misschien vind ik dan meer m’n rust!’ Daarna wilde ik elke dag (haha) gaan hardlopen. Tot slot geloofde ik heilig in mijn eigen squat-strategie: ‘Elke dag 100 squats! Zo’n 30 day challenge weet je wel?! Tijdens een serietje of zo, moet lukken!’ Feit is dat Kay alweer drie maanden oud is en deze kwab nog steeds geen kickbokshandschoen heeft aangeraakt. Heb bovendien nog nooit een yogamat in het echt gezien, ben letterlijk twee keer gaan hardlopen en mijn laatste setje squats dateert uit 2012, samen met Ricardo.

Dat waren nog eens tijden. De tijden met Ricardo. Had ik die strengerd maar 24/7 bij me, zodat ik immer op standje beast mode stond in plaats van standje sleep mode. Verder droom ik naast een Ricardo nog altijd van een pittige privé food specialist aan mijn zijde, die de hele dag verantwoorde maaltijdjes voor me in elkaar flanst. Met quinoa, lijnzaad en pompoen en zo. Eentje die een beetje consequent mijn repen in de prullenbak mikt.

Ik weet nog dat ik na de bevalling zo een zin had in een potje sporten. De knop was hartstikke om. Mezelf afbeulen, dat zou ik! Eindigen met een Jennifer Lopez-lichaam. Bovendien ging het goed: ik at gezond, met regelmaat, was hier en daar redelijk aan het hardlopen geslagen, had mijn abbo’tje bij Basic Fit en verloor een kilo per week.

Maar toen meldde de eerste menstruatie zich weer aan. En zo ook de pil.

De pil is een sneaky draak. Zonder dat je er erg in hebt daalt je libido van 10 naar 3,5. De weegschaal lijkt kapot en je hebt nergens zin in behalve kanen. Rot op met je wortels, kroketten moet ik! Patat! Bovendien moet je er maar aan denken hè. Om dat ding elke dag in te nemen. Na een jaar zonder pil wil je nog wel ‘ns een pilletje vergeten. Ook tricky.

Zo diep ben ik dus al gezonken. Dat ik de pil de schuld geef van mijn mislukte sport-escapades en extra kilo’s. Maar vanaf volgende week ga ik sporten hoor, echt waar. Bij de BBB Healthclub. Daar hebben ze een speciaal plan voor vrouwen die net zijn bevallen. Ze zijn daar ontzettend gewend aan grietjes zoals ik, met vetrollen, smoesjes en honger. Mocht het gebeuren dat ik er al mee kap na de intake, dan weet je het hè? Ligt niet aan mij. Het is die pil!

 • Heel herkenbaar dit door de pil weer aankomen en een lusteloos gevoel hebben
  Mn twins zijn inmiddels 15 mnd en neem mezelf elk wknd voor om weer te gaan sporten wat vervolgens niet gebeurd.
  Ik vind je er trouwens supergoed uitzien!

  Comment door Vanenthy, February 17, 2016 om 8:47 am
 • Dit was zeker geen zware pil om te lezen! Haha! Succes met sporten jij fitmomma! Heb er alle vertrouwen in dat het je lukt! Als ik je ergens mee kan helpen ook al ben ik geen fit guru sta ik sportief voor je klaar! Squatje hier squatje daar, gilt u maar en lau is daar! Dikke..uh nee dunne afgetrainde kus van mij

  Comment door Laura-zofia, February 17, 2016 om 10:39 am
 • Herkenbaar woman. Ik had er na de laatste bevalling (3,5jaar geleden) ook geen zin. Ik schommel nog altijd met mijn gewicht en probeer met hardlopen en ‘opzouten met de bad carbs’ toch in mijn BC (before child) maatje te kruipen.

  Comment door Nesrin, February 17, 2016 om 3:20 pm
 • Neem een Spiraal ! geloof mij na dat mijn dochter nu 1,5 is en mijn zoontje alweer bijna 5 ben ik dat ding meer dan beu de pil pff nooit meer! een spiraal nu bijna een maand en ja eerlijk is eerlijk het gaat echt beter! geen opvliegers meer seks weer top haha! en als je wilt sporten bel mij op gaan we samen ook ik moet een flinke schop onder mijn Kont! Ben voedingscoach en al mijn clienten worden super slanke en ik haha nou daar hebben we het nog wel een keer over!

  Zet hem op

  Comment door michelle, February 22, 2016 om 5:15 pm

Plaats een reactie


* = (verplicht)