Switch To Mobile Version

Editor’s letter: voor de eerste keer hair extensions

Hair-extensions? Dat was toch alleen voor Coco-achtige types? En nu heb ik ze zelf ook. Watskeburt in de schuur?

DOOR JAMIE LI

Zoals je weet liet ik mijn haar een tijdje geleden impulsief kort knippen en kreeg ik daar zo’n acht maanden later spijt van. Zoveel spijt zelfs dat ik alles wilde weten over haarverlenging.

Victoria’s Secret Angel
En dan kom je al gauw bij Balmain Hair terecht. Wist je misschien nog niet, maar modehuis Balmain biedt meer dan alleen military jasjes. Er ging een wereld vol Jennifer Lopez- en Beyoncé-waardige lokken voor me open. Ik heb zelf gekozen voor permanente haarverlenging van human hair, zodat ik er niet naar om hoef te kijken en omdat deze het meest natuurlijk oogt.

Assepoester
Brengt me meteen op het volgende punt: mijn nieuwe manen blijven ongeveer drie maanden goed en na die tijd moet ik afscheid van ze nemen. Hierna ben ik dus mooi een assepoester die al dat moois weer mag “inleveren”. Terug naar een afgeknipte coupe. Hierna ga ik me dan ook volledig verdiepen in de hair dress: een los haarstukje. Creëert hetzelfde effect, gaat langer mee, maar moet je wel zelf dagelijks vastmaken.

Meer zelfvertrouwen
Ben tot de volgende ontdekking gekomen: lang haar geeft toch meer zelfvertrouwen. Ik voel me stoer met kort haar, maar duidelijk sexier met lange lokken. Best vreemd als je erover nadenkt, waarom zou je je zelfverzekerder voelen met langer haar? Is dat misschien omdat mannen (inclusief mijn eigen man) toch lang haar kiezen over kort?

Let wel. Er zit een kleine beperking op al dat zelfvertrouwen, want als de wind een beetje te hard blaast door die weelderige bos, voel ik me toch een beetje betrapt als er een ‘matje’ naar buiten gluurt. Vooral als vriendlief achter me staat en blèrt: “Ik kan ze zien!!!”

Voordelen hair extensions
- Je hebt binnen no time weer lang haar
- Er zijn super veel mogelijkheden: van een hairdress tot een paardenstaart en van permanente haarverlenging tot ‘een paar matjes’
- Je hebt – in mijn geval – je zelfvertrouwen terug
- De extensions van Balmain ogen natuurlijk. Vooral de kleur sluit bij mij perfect aan.

Maar denk hier even aan voordat je aan extensions begint
- Hoeft geen nadeel te zijn, maar prijzen kunnen flink oplopen, hangt af van welke behandeling je kiest. Een hairdress is er vanaf €189 tot €299. Opvulling kan al vanaf €33
- De eerste paar dagen is even wennen, je voelt de ‘pinnetjes’ zitten en die kunnen nogal kriebelen.
- Bij mij is mijn haar volledig ontploft na het wassen – ik heb dik haar van mezelf + al dat extra haar, betekent extra lang bezig met stylen.
- Bij veel wind – of wanneer je haar vettiger wordt zijn de bovenste extensions snel te zien.

Laat een vrouw over haar kletsen en ze stopt niet meer. Oeps!

Tot volgende week!

(PS. Ook geïnteresseerd in haarverlenging? Bij Rob Peetoom aan de Elandsgracht, Amsterdam of in de Balmain Flagship Store in De Bijenkorf, Den Haag kan je terecht voor een behandeling.)

5 reacties tot nu toe

 • Wauw, prachtig!!!!

  Comment door Malou, August 12, 2015 om 8:37 am
 • Misschien zijn de (losse) extensions van beautybyroos.nl wat voor je als je hierna weer lang haar wil.

  Comment door Mariska, August 17, 2015 om 10:17 am
 • Staat je goed! Ik heb diverse extensions gehad mjjn beste ervaring was met die van greath lenghts. Heel erg mooi, maar ook heeeeeel erg duur.

  Comment door Jennifer, October 14, 2015 om 10:52 pm
 • Supermooi, ben benieuwd of je het nog steeds hebt? Weliswaar andere extensions dan…. Hoor het graag!

  Comment door Sanne, March 18, 2016 om 5:25 pm
 • Haha, herkenbaar ja. Impulsiviteit is niet goed voor je haar (of je bankrekening : )). Ik denk dat lang haar toch sexy is, een teken van vrouwelijkheid. Dus begrijp je keuze voor haarverlenging heel goed.

  Comment door Janna, August 8, 2017 om 4:21 pm

Plaats een reactie