Switch To Mobile Version

Mijn summer basis make-up in 5 stappen

Tijdens een interview met dj-duo Sunnery James en Ryan Marciano – wat heel binnenkort online komt, stay tuned! – merkte één van de DJ’s op: ‘Ik vind het mooi als vrouwen niet teveel make-up dragen. Bijvoorbeeld zoals jij!’ Grappig dat hij mij als voorbeeld nam, want er zitten flink wat laagjes op. Zeker als ik twee knappe DJ’s moet ontmoeten. Hier 5 easy steps om de zomer mee door te komen, zonder dat je op een pannenkoek lijkt.

DOOR JAMIE LI

En dan je make-up routine. Dit 5-delige ideeënlijstje zal je helpen met een mooie zomerhuid, zonder dat het lijkt alsof je de poederdoos van Nicki Minaj erop los hebt gelaten.

Wat ik elke dag uitvoer voor de spiegel, maar dan aangepast op de zomer vind je hieronder. Want in de zomer gaan er nu eenmaal minder lagen op dan in de winter. Let wel: bij elke stap heb ik het over een dunne, subtiele laag. Geen plamuurwerkjes!


Base coat
Het geheim van elke visagist: Embryolisse Lait-Crème Concentré. Breng een kleine hoeveelheid van deze verzorgende crème aan als basis. Na je dagcrème. Je zal merken dat je make-up veel beter hecht en langer blijft zitten.

Egaliseren
Vooral na een dagje strand of na een hete douche kan je huid nogal rood aanzien. Gebruik een CC-cream om je huidskleur egaal te maken. Onder de ogen, bij je neus en op het jukbeen zijn de belangrijkste spots. Tip: gebruik je pinken, zodat je de crème subtiel kunt deppen (ook op de moeilijke plekjes).

Summer foundation!
Gebruik in de zomer een andere foundation dan in de winter. In de winter mag er best een dik beschermlaagje op en in de zomer is een transparantere foundation welkom. Ik kom bijvoorbeeld net van vakantie, en op deze manier blijft mijn natuurlijke ‘glow’ en sunkissed tan beter zichtbaar. Sproetjes, die heb ik dan weer niet, maar super cute en très naturel als die zichtbaar blijven! Een foundation op oliebasis of een fluid foundation zijn hiervoor goed geschikt. Foundations als de Armani Maestro Fusion Make-Up, Sensai Fluid Finish Foundation en Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer zullen je niet teleurstellen.

Concealer
De meningen zijn erover verdeeld: breng je concealer nu aan vóór of ná je foundation? Ik zeg erna. Zorg dat je concealer niet té licht is, om een clowneske make-upje te voorkomen. En breng aan waar je schaduwen ziet in je gezicht. Bijvoorbeeld onder de ogen, naast de neus, onder de wenkbrauwen en wellicht een tipje in de mondhoeken. Let op: blend dit goed met de foundation die je al eerder hebt aangebracht. Voor mij werkt met de vingers óf met een sponsje het beste om mijn make-up mooi tot één geheel te krijgen.

Maar het hoeft echt niet allemaal
Het kan zijn dat je wakker wordt, een lekkere douche neemt, net terug bent van vakantie of een dagje strand en denkt: fuck, I look good today! In dat geval skip je ál die layers en ga je gewoon voor een basiscrème of primer en tip je alleen de (dark?) spots aan in je gezicht met een concealer/foundation. De Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer leent zich hier perfect voor. Maar als je een goede BB-cream hebt, kan dat ook prima. Finish je make-up met een subtiele blush (voor de liefhebber!) of een bronzer op het jukbeen.

2 reacties tot nu toe

  • Fijne tips! Ik vind het ook altijd fijn zo min mogelijk op mijn gezicht te hebben maar er toch goed uit zien!
    X

    Comment door YASMINA | BEINGYASMINA, June 29, 2015 om 7:11 pm
  • Super goede tips. Ik weet niet wat die OPI hier doet want volgensmij gaat het over je face routine, but still love it. Welke kleur is dat? Ik herken hem volgensmij maar kom even niet op de naam. Enlighten me please :) x

    Comment door Cigdem, July 2, 2015 om 8:24 pm

Plaats een reactie