Switch To Mobile Version

Editor’s letter: Ik ben weer zwanger

Nieuw en tijdelijk op Quarter magazine: Editor’s letter. Wekelijks praat ik je bij over mijn (of andermans, gnif gnif!) leven. Laat ik aftrappen met big baby news: baby nummer twee is in de maak!

DOOR JAMIE LI

Misschien merkte je het al, maar het is al een tijdje tranquilo op Quarter. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik in verwachting ben van baby number two en dat de zwangerschap helaas erg pittig is. De eerste vier maanden was ik een hormoonmonster dat depressief in bed lag. Van de geur van braadworsten tot shampoo en van autorijden tot foodstagrams, alles maakte me misselijk. Ik werd zelfs misselijk van teveel licht in de kamer. Schrijven ging ook amper, je snapt dan ook wel dat o.a. Taviza, Alain en Loulou mijn rotsen in de branding waren en nog steeds zijn. Blij ook om te zien dat jullie ook trouw blijven aan Quarter en niet weggevlucht zijn voor hormoonmonster Jamie Li.

Deze week precies vijf maanden zwanger. Op de helft dus! Ik ben weer voorzichtig aan het werk, ben gelukkig minder vaak misselijk, maar ik kan nog altijd even goed klagen en zeuren over werkelijk alles. Ik snap bijvoorbeeld niet dat er júist een vogelspin als ‘model’ wordt gebruikt op de dierenplaatjesverpakking van Albert Heijn. Voor wíe is dit leuk? En waarom geen Bengaalse tijger? Die zijn veel cooler. Over zoiets kan ik drie dagen op rij over flippen.

Enfin, waar ik volledig ben veranderd in een looney en er niets meer van mijn eigen karakter/persoonlijkheid over is, gaat met de baby gelukkig alles goed!

Voor iedereens eigen bestwil doe ik daarom gewoon een Eva Mendes’je: ik duik 10 maanden onder en plots is de wereld een baby rijker. Voordeel is wel: meer tijd om Quarter lekker te spekken. Mijn interview met singer/songwriter Douwe Bob bijvoorbeeld al gelezen? En ben je al lid van deze ‘Geen Stress’ playlist die ik met alle liefde voor je heb samengesteld? En, ik geef ook nog tips om je koffertje efficient in te pakken.

Tot snel!

x

Jamie

(Foto: Alain de Graaf, haar: Rob Peetoom Elandsgracht)

5 reacties tot nu toe

 • Wat leuk!!! Gefeliciteerd met je zwangerschap.
  Pak je rust. ❤️

  Comment door Mimi Rose, June 16, 2015 om 1:06 pm
 • Gefeliciteerd en weer heel leuk geschreven!

  Comment door Debbie, June 16, 2015 om 1:17 pm
 • Te gek, gefeliciteerd!! En je hebt groot gelijk dat je even gaat onderduiken. It’s you time!
  Dat van die dierenplaatjes dacht ik vanmorgen ook, brr!!
  Happy pregnancy x

  Comment door Stefanie, June 16, 2015 om 2:21 pm
 • Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Comment door Jennifer, June 16, 2015 om 3:22 pm
 • Gefeliciteerd, wat leuk!!

  Comment door Leonie, June 18, 2015 om 12:51 pm

Plaats een reactie