Switch To Mobile Version

Zo neem je nooit teveel mee op vakantie

Altijd als ik op vakantie ga, neem ik teveel onnodig spul mee. Not this time!

DOOR JAMIE LI

Wat is puur leven voor mij? Daar vroeg Pure Leaf mij over na te denken. Pure Leaf is een nieuwe ijsthee, gemaakt met vers gezette thee. Pure Leaf staat voor een simpele, pure levensstijl en genieten van de kleine dingen. Mijn interpretatie van puur leven: altijd en overal jezelf kunnen zijn, en daar heb je niet veel (spullen) voor nodig. #PureMe

Speciaal voor Pure Leaf ben ik daarom een heuse challenge aan gegaan: minimalistisch inpakken. Nieuw voor mij, aangezien ik het liefst m’n complete inboedel en garderobe meesleep. Mijn koffertje op weg naar Portugal zal morgen minstens zo’n zuivere inhoud bevatten als de ijsthee van Pure Leaf.

Challenge succeeded!
Eigenlijk ging het me heel makkelijk af. Het effectief inpakken van je koffer is een kwestie van realistisch blijven. Bijna vergelijkbaar met het opruimen van je kast: ga ik dit dragen? Bij nee, weg ermee.

Ook een minimalistische koffer? Ik deel graag al mijn tips na een effectief inpak-avontuur.

Mijn vacay inpak-checklist voor een minimalistisch doch goed gevulde koffer (vakantie van 6 dagen)
- Met één paar denim shorts kom je een heel eind. Het zijn de tanktops die het verschil gaan maken. Wit, grijs en eentje met een gezellig printje.
- Heus, drie paar schoenen is genoeg. Ik kan ze zelfs downen tot 1 paar schoenen. Je witte gympen heb je namelijk al aan, je hakken mogen in je koffer en technically zijn teenslippers geen echte schoenen, niet?
- Neem 3 paar zonnebrillen mee, zodat je niet op elke foto (selfie?) dezelfde ‘kop’ hebt.
- Ga voor basiskleuren zoals grijs, (gebroken) wit, taupe, denim en zwart, zodat je eindeloos veel combinaties kunt maken. Pak daarnaast één hysterische eyecatcher in, zoals een felle jurk of een over the top haarsieraad Dolce & Gabbana style.
- Tijdschriften en boeken koop je pas na de douane. Zo kan je immers nooit teveel meenemen, want op loodzware handbagage zit niemand te wachten toch?
- Waar het meestal misgaat: teveel beautyproducten, die je koffer nota bene zo snel te zwaar maken. Werk zoveel mogelijk met reisformaten (parfum, bodyproducten, dagcrème, cleansers) en probeer van tevoren al wat beauty ritueeltjes voor te bereiden. Denk aan gel-lak op je nagels (scheelt een nagellakpotje!), een goede waxing sessie (scheelt liters ontharingscrème) en eventueel wat selftanner – mocht je nog in een melkflessenfase zitten.

Allemaal zo herkenbaar toch? Vaak heb je minder nodig dan je denkt: less is more.

Grote kans dat ik de hele zomer de Raspberry ijsthee drink van Pure Leaf. Fris, verantwoord en lekker. Proef ‘m ook eens, en met je koffertje komt het helemaal goed! #PureMe

Meer weten? Kijk opwww.pureleaf.nl.

(spon)

3 reacties tot nu toe

  • Leuke tekst, maar jammer dat het reclame gehalte er zo vanaf spat!

    Comment door Marieke, June 2, 2015 om 9:58 pm
  • @marieke er staat toch ook gewoon bij dat het een gesponsord artikel is? Ze is verplicht het te melden. Jij ben niet verplicht het te lezen hoor ;)

    Comment door Camilla | ForeverMama, June 2, 2015 om 10:59 pm
  • @Camilla Het staat er pas op het einde. Ik stoor me er overigens niet aan, zijn handige tips, maar zo duidelijk is het nou ook weer niet.

    Comment door Sjoukje, June 3, 2015 om 3:47 pm

Plaats een reactie