Switch To Mobile Version

Kattencafé kopjes: coffee, cake and cats

Koffieleuten, taartjes eten en poesjes aaien! Ik was in een paradijsje beland toen ik het Kattencafé Kopjes bezocht!

DOOR LOULOU MACHINÉ

Al maanden volg ik met spanning het initiatief van oprichtster Lenny Popelier, van crowdfunding tot het daadwerkelijk openen van het eerste kattencafe in Nederland. Na het plaatsen van een reservering en drie weken moeten wachten, mocht ik gister dan eindelijk genieten van een Cattucino!

Omringd door acht huppelende haarballen, kun je de lekkerste taartjes, een simpele lunch of een soya latte nuttigen. Helaas geen vegan zoets maar ik vond het ook niet heel erg om een keer te zondigen met de LEKKERSTE RED VELVET CAKE OOIT. Zo lekker dat de katten er zelfs niet vanaf konden blijven en het een ware strijd werd het stukje voor mezelf te houden. Kokoswater, broodje hummus en huisgemaakte granola staan ook op het menu.

Waar dit geniale idee geboren is?
In een dichtbevolkte stad als Taiwan, waar niet elk huurhuis een huisdier mag hebben maar het kroelen van woezelige kattenwezens wel een pre is, ontstond het idee van een Kattencafé! Londen, New York, Berlijn en Parijs volgden al snel en ook Nederland kon niet achterblijven.

Kattencafé Kopjes
In dit mooi ingerichte katten walhalla wonen acht voormalige weesjes die in het kattencafé hun thuis hebben gevonden. Deze acht bofkonten zijn met liefde geselecteerd door twee asielen in Amsterdam: Stichting Dierenleed in Amsterdam Noord en het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA).

Entree voor dit momentje van geluk kost 3 euro en er gelden strikte regels voor het betreden van Kopjes om het de katten en de gasten zo gezellig mogelijk te maken!

kattencafe-kopjes-01
kattencafe-kopjes-02
kattencafe-kopjes-05
kattencafe-kopjes-03
View all

Bezoek Kopjes (reserveren is een must!)
Marco Polostraat 211
1057 WK Amsterdam
Openingstijden
Woensdag t/m zondag 10.00 – 19.00

PIN only

1 reactie tot nu toe

  • Taiwan is geen stad maar een eiland. De hoofdstad is Taipe.

    Comment door J, May 29, 2015 om 3:53 pm

Plaats een reactie