Switch To Mobile Version
7-days-brigitte-tellier-monday
7-days-brigitte-tellier-tuesday
7-days-brigitte-tellier-wednesday
7-days-brigitte-tellier-thursday
7-days-brigitte-tellier-friday
7-days-brigitte-tellier-saturday
7-days-brigitte-tellier-sunday
7-days-brigitte-tellier-extra
View all

7 Days: Brigitte Tellier

In 7 Days laten ultrahippe vrouwen zeven dagen lang hun stijl zien. In deze editie vroeg ik Glamour’s beautyjournaliste Brigitte Tellier (44) om haar outfits vast te leggen, want elke keer als ik haar zie, ziet ze er nóg stijlvoller uit dan de keer daarvoor. Geniet van tijdloze klasse en stunning silhouettes.

DOOR JAMIE LI

Over Brigitte
Leeftijd: 44
Beroep: Beauty editor
Woonplaats: Den Haag
Stijlicoon/stijliconen: Brigitte Bardot, Kate Moss, Angelina Jolie, Madonna
Instagram: @brigitteglamournl
Fashion visie: “Ik hou van designer kleding omdat het mooier gemaakt is en omdat de kwaliteit vaak beter is. Maar in the end is het degene die de stuks draagt, die zorgt ervoor hoe en of een outfit straalt. Of het designer pieces zijn of niet. Oftewel, ik ken genoeg mensen die alleen maar designer stukken kopen en die het op een verkeerde manier dragen. Maar ik ken ook genoeg mensen die voornamelijk high street pieces (H&M, Zara etc.) dragen en er uitzien om door een ringetje te halen. Stijl heb je of heb je niet. Fashion is what you buy, style is what you do with it.

Maandag
“Vandaag werk ik thuis en hou ik het simpel met strepen, want strepen zijn altijd een goed idee. De oversized pantalon (kocht ik op een sample sale in Antwerpen, zeker de moeite om eens een kijkje te nemen), wordt opgeleukt met een low heel van 3 inch; hierdoor probeer ik het propjes effect te vermijden. Ik draag hem met een beige wollen oversized jas. Mijn oorbellen zijn van Dior (donkerblauwe Mise en Dior). Negen maanden heb ik voor deze bellen op de wachtlijst moeten staan… maar dan heb je ook wat.”

Top Massimo Dutti Pantalon Dries van Noten Shoes Lanvin (“7,5 cm hoge schoenen die van kleur veranderen tussen blauw en groen, wat je eventuele saaie en kleurloze outfit meer kleur geeft, letterlijk en figuurlijk!”) Oorbel Dior

Dinsdag
“Vandaag ben ik op de redactie van Glamour er komen twee beautymerken langs om hun nouveautés te laten zien. Ik draag een zilver gecoate trenchcoat alsof er met verfrollers overheen is gegaan. Deze heb ik al jaren, destijds een rib uit mijn lijf maar als je hem deelt door de keren dat ik hem gedragen heb, valt alles weer mee. Mijn jeans is van Avelon met leren stukken, deze heb ik zelf afgeknipt en daardoor rafelt-ie aan de onderkant.”

Jas Martin Margiela Blouse Avelon Jeans Avelon Shoes Isabel Marant (“Leopard, that’s always a good idea. Dit model – 7cm high – van Isabel Marant zit mij als gegoten; hier ren ik vrijwillig op.”)

Woensdag
“Vandaag is het mijn vrije dag, lekker casual op de fiets met kids van hot naar her. En hey, Wednesday is denim day! Ik ben gek op jeans, vroeger struinde ik samen met mijn zus Zipper en het Waterlooplein in Amsterdam af op zoek naar die ene perfecte versleten vintage. Dat is nu niet meer nodig met de komst van de Levi’s 501 CT. Ten opzichte van de oude 501 in de taille verbreed en bij de pijp versmald met de versleten plekken op de juiste plek. Ideale outfit om de stad mee rond te fietsen. Met hakken draag ik ‘m ook zo naar een feestje. De schoenen van Avelon zijn mijn nieuwe lievelingsschoenen. Het is een op een mannen schoen geïnspireerde stapper: stoer maar wel met een kleine hakje. Deze platte hak geeft je een lift. Vaak maken platte schoenen mij heel erg lomp, deze niet.”

Blazer Avelon T-shirt Cos Shoes Avelon Zonnebril Make Me Meow (“Nee dit is geen grap, dit is serieus, écht! De oortjes kun je er op en eraf klikken. Zonder oortjes draag ik de bril ook. Deze kocht ik in Japan in het warenhuis van Japan Isetan. Mocht je ooit in Japan zijn go and visit dit warenhuis. – Avelon wordt er ook verkocht, dat is van mijn man.”)

Donderdag
“En route! Vandaag heb ik een heleboel afspraken zowel op de redactie als in het centrum van Amsterdam, veel persbureaus hebben open deur dagen, ik race de hele dag door. Ik draag onder andere een broek van Zara: een hele ordinaire glimmende soort gym legging, stretcht alle kanten op, ideaal om onder iets te dragen. Eigenlijk alleen maar om ergens onder te dragen. Mijn laarzen zijn van Martin Margiela. Deze draag ik ‘s winters, ‘s zomers, in de herfst en zo ook nu in de lente. Ik draag ze al jaren en het hele jaar door. En soms slaap ik er zelfs in… O nee dat toch net niet.”

Leren top Avelon Hemdje Cos Broek Zara Laarzen Martin Margiela Tasje Chanel (“Deze doe ik nooit meer weg!”)

Vrijdag
“Another day at the office. Vandaag ben ik op de redactie van Glamour voor twee belangrijke besprekingen, aan het einde van de dag hebben we een borreltje, ter afsluiting van de week. Ik draag een overhemd van Zara: zijden met een klein blauw streepje. Zeer corporate, daar kan ik soms wel zin in hebben. De mouwen van de blazer rol ik op. Broek van Maje, zwart hoog in de taille, met een hoog water op Scheveningen pijp lengte. En, zwarte blazertjes: ik kan er niet genoeg van hebben.”

Blazer Sandro Overhemd Zara Broek Maje Shoes Isabel Marant (“Deze suède hakken draag ik zo vaak, in het leer staan ze nog op mijn wishlist.”)

Zaterdag
“Vandaag een theaterfeestje van de buurman, dat wordt dansen… Alhoewel, ik denk niet dat je me lang op de dansvloer zult zien met deze 12 cm high heels. Mijn tas is van See by Chloe: leer met gouden details. Gekocht in Lafayette, Parijs. Bloesje is van Avelon: gebroken wit zijden met plissés, parelmoer knoopjes en een klein kraagje. Het zit hem in de details.”

Blouse Avelon Pantalon Avelon Tas See by Chloé Schoenen Acne (“Lakleren very high heels. Het dansen hield ik voor gezien…”)

Zondag
“Een dagje naar het fotomuseum GEM en het gemeentemuseum waar je het werk van Anton Corbijn kunt bewonderen. Echt een aanrader om beide tentoonstellingen te bekijken. Vandaag kies ik voor een eyecatcher: jas van Avelon, die elke outfit high end maakt. Mijn top is van Cos, het is een simpele see through basic die ik ook vaak draag onder een blazer.”

Jas Avelon Top Cos Broek Isabel Marant Shoes Lanvin (“Plateaus in de sale gekocht bij Shoebaloo.”)

7 Days extra: A day at the office
“Nee dit is niet gefotografeerd op een vaag feestje, maar bij G+J Media op ons kantoor. Vandaag ben ik op de redactie van Glamour en ik krijg bezoek van een nieuw beauty merk.”

Top &Other Stories Broek Zara Shoes Isabel Marant

(Foto’s: Ginette Tellier)

Plaats een reactie