Switch To Mobile Version

Lip liner is back (dankzij Kylie Jenner?)

Ligt jouw lip liner al sinds de nineties of eeuwwisseling ergens onder in de la? Tijd om hem weer tevoorschijn te toveren. Of leuker, om een nieuwe te shoppen. Wel zo hygiënisch.

DOOR TAVIZA BALRAADJSING

Eigenlijk is de lip liner nooit weggeweest. Bij make-up artists en doorgewinterde make-up doe-het-zelvers, that is. Maar bij de meesten brengt het woord ‘lip liner’ een beeld naar boven van een veel te donker lijntje om – cringe – niet ingekleurde lippen. Een beautyblunder die we het liefst zo snel mogelijk weer zouden vergeten.

En toen was er Kylie Jenner, het halfzusje van de Kardashians die al tijden de gemoederen flink bezig houdt met haar super volle en juicy lippen, waar ze eerder nog een beschaafd tienermondje had. ‘Kylie Jenner’ en ‘plastische chirurgie’ werden al gauw in één adem genoemd, maar Kylie & Co (lees: haar zussen en visagisten) blijven standvastig volhouden dat ze haar pout toch echt alleen aan make-up te danken heeft. Lip liner, om precies te zijn. En wat je ook van haar stijl vindt, het staat haar verrekt goed. Als je héél goed kijkt (en inzoomt) zie je soms inderdaad haar eigen lip rand waarboven haar lip kleur nog vrolijk verder gaat. Maar wanneer het zó goed gedaan is, is dat eigenlijk niet eens storend. Dat mag ook wel, want het schijnt dat Kylizzle dagelijks 40 minuten aan dit kunstwerkje besteedt.

Het geheim? Gebruik alleen het gevreesde lippotlood, zowel voor het lijntje als het inkleuren van je lippen. Zo heb je geen kleur- of textuur verschil en zien je lippen er natuurlijker uit. Neem de tijd – uiteraard geen 40 minuten – om het lijntje zo vloeiend mogelijk met de lijnen van je lippen mee te laten lopen om een clownslook te voorkomen. Vergt misschien wat oefening, maar voor je het weet doe je de Kylie sneller dan zij zelf.

Kylie met lipiner:

Kylie zonder lipliner:

Shop the lookPlaats een reactie