Switch To Mobile Version

Loulou’s foodblog: Green Monster smoothie

De koeien mogen naar buiten! En ik dus ook. Campina opent het buiten seizoen en dat betekent dat de koeien na een lange winter op stal eindelijk naar buiten mogen met alle vreugdedansjes van dien. Om de komst van de lente te vieren, tip ik de lekkerste groene smoothie die er is.

DOOR LOULOU MACHINÉ

Ik voelde me vandaag ook zo een koe. Ik ben nou eenmaal geen wintermens. ‘Summerbodies are made in the winter’? Are you kidding me? It’s March and I’m still not in shape! Maar vandaag, ondanks dat het een beetje regende voelde ik aan mijn water dat de lente op komst is en trok ik mijn hardlooppakje weer uit de kast! Ik strompelde 3 eindeloze kilometers af maar hé het is een begin.

Samen met het wintervachtje nemen we met de komst van de lente ook afscheid van onze grote wintervriend: boerenkool. Voor ons Nederlanders is het de normaalste zaak om boerenkool te eten in de winter, daarom extra leuk om te weten dat deze groente als één van de gezondste groenten ter wereld de stempel van Superfood heeft gekregen.

Boerenkool is goed tegen verzuring van het lichaam en, voor vega’s zoals ik, heel waardevol voor ijzers. Boerenkool is rijk aan vezels voor een goede spijsvertering, rijk aan vitamine K voor een kleinere kans op kanker en voor sterkere botten, rijk aan anti-oxidanten en vitamine C voor je immuunsysteem. Reden genoeg om nog even van dit groene wonderblad te genieten voordat we een hele zomer zonder moeten!

Ik nam deze smoothie na mijn ren-sessie als lunch.

Green Monster smoothie:
- handje boerenkool
- handje spinazie
- 1 banaan
- halve avocado
- 1 theelepel maca poeder
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 dadel
- 6 eetlepels haver
- kopje plantaardig melk (Soya, amandel, kokos)

Mix eerst de groene bladeren met het vocht en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.

1 reactie tot nu toe

  • Ik ga het zeker proberen :-)

    Comment door Silvia, March 31, 2015 om 6:11 pm

Plaats een reactie