Switch To Mobile Version

Trend: Old is gold

Voor de meesten is de big 3.0 al even slikken, maar als we de grote modehuizen mogen geloven begint het pas bij een jaartje of 70.

DOOR TAVIZA BALRAADJSING

Eerder las je op Quarter al over Joan Didion die op dit moment straalt als het nieuwe gezicht van Céline. Maar de 80-jarige powervrouw is zeker niet de eerste van haar leeftijdscategorie die zo een powerjob weet te strikken. En waarschijnlijk ook niet de laatste, want de dames met grijze lokken zijn on fire.

Zo koos modehuis Saint Laurent voor hun laatste campagne de 71-jarige singer-songwriter Joni Mitchell als model. Saint Laurent kiest voor hun campagnes vaker voor iconen uit de muzikale scene, maar dit keer showen ze dat leeftijd geen rol speelt.

Of was het toch Iris Apfel die de trend heeft gezet? De extravagante Amerikaanse zakenvrouw, interieurontwerpster én mode-icoon heeft met haar geboortejaar 1921 het Gatsby-tijdperk in levende lijve meegemaakt. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Bij het grote publiek werd ze pas echt bekend toen ze een collectie maakte voor MAC Cosmetics in 2011.

Naast alle grijze heldinnen die plots in een grote modecampagne schitteren zijn er ook de oude rotten in het vak zoals Carmen Dell’Orefice (83), het oudste nog steeds werkende model. Op haar 15e deed ze al met gemak de cover van Vogue en ook nu op haar 83ste sleept ze moeiteloos de tofste klussen in de wacht.

Ook leuk: op Advanced Style speurt Ari Seth Cohen de New Yorkse straten af, op zoek naar ‘older folks’. Dat levert fraaie kiekjes op. Overigens gebundeld in een mooi boek.

Betekent dit dat we al ons anti-aging spul moeten dumpen? Voor Céline zou ik het zo doen.

Plaats een reactie