Switch To Mobile Version

8 leuke quotes uit How to be Parisian

Vandaag naar de film The Imitation Game geweest, een mooie film die elke Golden Globe-nominatie meer dan waard is. Maar dat ter zijde. Op weg naar huis fietste ik langs The American Book Store om m’n favoriete blaadjes voor de aankomende week te scoren. M’n ogen vielen meteen op een fraai uitziende kaft, van het boekje How to Be Parisian Wherever You Are. Voordat ik een boek koop lees ik altijd random één of twee pagina’s. Als die bevallen, gaat het boek mee naar huis. Zo ging dat ook met dit boekje, geschreven door vier Parisiennes. Het is zó geestig! Hier de 8 leuke zinnen uit het boek.

DOOR JAMIE LI

1. No one should ever see your gums when you talk or laugh.

2. If you own only one sweater, make sure it’s cashmere.

3. Always be fuckable: when standing in line at the bakery on a Sunday morning, buying champagne in the middle of night or even picking the kids up from school. You never know.

4. [On Parisiennes] What you won’t find in her closet: Logos. You are not a billboard.

5. [On Parisiennes] What you won’t find in her closet: A fake designer bag. Like fake breasts, you can’t fix your insecurities through forgery.

6. How to destabilize a man: She cancels a date at the last minute and apologizes, but won’t give him any reason.

7. A bag is not an accessory, it’s your home [...]

8. [On maternity] You wear high heels until the day you walk in to the delivery room: you never surrender.

De rest moet je zelf maar lezen, want er staan nog zó veel meer geestige spreuken en etiquetteregels van Pariesiennes in. Ik heb het boekje zelf nog niet uit, dus bovenstaande is slechts een glimp. Maar ik kan nu al zeggen: How to be Parisian is een lekker luchtige en waardevolle must-read. Overigens leuk om cadeau te doen aan iemand. Bestel voor €17,99 via Bol.com.

Plaats een reactie