Switch To Mobile Version

Breaking: Joan Didion (80) nieuwe gezicht Céline

In de categorie oldie but goodie: schrijfster en ultimate cool girl Joan Didion (80), die bekend staat om het schrijven van haar on point essays, mag zichzelf het nieuwe gezicht van modehuis Céline noemen. Coolere dingen kunnen we op dit moment eigenlijk niet bedenken.

DOOR JAMIE LI

Met haar teksten (zowel boeken als essays) weet Joan Didion je aan het denken te zetten. Maar ook haar gevoel voor stijl weet je als vrouw te raken. Niet voor niets kiest Céline voor de 80-jarige La Didion als hét gezicht van de nieuwste campagne.

In Blue Nights beschrijft Didion bijvoorbeeld hoe het is om een dierbare te verliezen en hoe ze haar overleden geadopteerde dochter Quintana Roo memoreert. Hieronder een mooi fragment waarin ze voorleest uit Blue Nights.

Hier bewijs dat Didion back in the days al stijlvol dametje was.

1972: Joan Didion en haar inmiddels overleden echtgenoot John Gregory Dunne.

2013: Didion in het Witte Huis waar ze een National Humanities Medal heeft ontvangen van president Obama. Didion werd onderscheiden vanwege haar bijzondere manier van schrijven.

(Foto’s: Céline, Getty)

Plaats een reactie