Switch To Mobile Version

Jett Rebel Paradiso Quarter magazine

I love you Jelte!

Dat ik 1.58m lang kort ben is de voornaamste reden dat ik bij concerten altijd vooraan wil staan. Gisteravond lukte dat met alle gevolgen van dien: voor één dag was ik een bejaarde groupie. Van Jett Rebel.

DOOR JAMIE LI

Wat voelde ik me oud. Buiten al. Voor de Paradiso stonden meisjes vanaf 11 jaar met smart te wachten op hun idool Jelte Tuinstra a.k.a. Jett Rebel. Sommigen hadden hun lipjes mooi rood geverfd – want Jelte doet dat ook. En de mannelijke fans hadden op hun beurt speciaal een blits tuinpak uit de kast te trokken, als kleine ode aan Jett. Als rij-ontwijkende gastenlijstganger en tegelijkertijd oud mokkel van wel 27 jaar werd ik door de jonge fans vreemd aangekeken.

Eenmaal binnen stormde ik op het podium af, waar ik tussen de backpackende pubers belandde, die met rugzak en al bivakkeerden voor de bühne. Een front row-positie kun je wel stellen. Vlak daarachter stond ik. Zonder rode lippen.

Ik keek m’n ogen uit.

Ooit voelde ik me net als hen. Hopend dat J van boyband (tevens vergane glorie) 5ive op een dag met mij zou willen trouwen. En als J niet wilde, zou ik eventueel ook genoegen nemen met Richie. Ik nam de Jett fanclub dan ook niets kwalijk. Jelte is er één om van te houden. Ik vroeg me alleen af of ze de schoonheid van Jett’s muziek wel begrepen. Vooral toen een meisje op links vroeg: “Nancy, wat denk jij? Hoeveel exen van Jelte zullen vanavond in het publiek zitten?” Nancy, blond met rode lipjes, wilde daar geen moment aan denken. Ze gaf geen antwoord. Ik snap Nancy wel. Ik wilde ook niks weten van J zijn ex-scharrels noch die van Richie. Bovendien was Nance druk met het opvangen van Jett’s bezwete handdoek opvangen. Uiteindelijk moest ze het doen met wat gebruikte plectrums. Vond ze gelukkig ook mooi.

Toen Jett eenmaal begon te zingen en spelen, maakte het niet meer uit dat ik als bejaarde midden in een fanbase stond met een gemiddelde leeftijd van 14. Het was alleen nog maar Jett Rebel, zijn band, de muziek en ik. Dansend, meezingend, en vooral bewonderend. Want van toetsen tot elektrische gitaar en van het vintage orgeltje tot de drum: Jett bespeelt het allemaal. Blind. En dan heb ik nog niets gezegd over zijn stem, die je best in de categorie Prince of Michael Jackson (lees: veelzijdig) mag plaatsen. Tussen al het genieten door tuurde ik de zaal in en zag ik gelukkig ook mensen van mijn leeftijd en veel ouder. Dat is het mooie van Jett, met zijn muziek raakt hij iedereen.

Op de leeftijd en de rode lipstick na verschilde ik eigenlijk niet zo heel veel van de Jett-fans: bij Louise vond ik mezelf headbangend op de dansvloer. Bij Baby en Gwen in tranen en bij kwamen Harmony nóg meer tranen. Want dit was het einde van zijn Tour d’Amour en een prachtig jaar voor Jett Rebel, waarin hij in sneltreinvaart ontdekt werd door een grote groep muziekliefhebbers. Blij dat ik hem gisteren live heb zien spelen, want over tien jaar zijn we onze muzikale belofte ‘kwijt’. Dan doet Jelte enkel nog Madison Square Garden in New York en The O2 in Londen.

Foto © Quarter Magazine

3 reacties tot nu toe

  • HIj is ook leuk

    Comment door Enita, January 2, 2015 om 1:53 pm
  • Moet je je voorstellen hoe ik me voel tussen dat zelfde publiek… (43) Maar damn, wat is die jongen goed!

    Comment door Jackles, January 2, 2015 om 8:24 pm
  • Ook ik (van buiten 51, maar van binnen nog steeds 18) heb Jett ontdekt door mijn dochter van net 16! Dit weekend gekeken naar Pinkpop 2014 show. Helemaal fan inmiddels. Zaterdag naar Krommenie; hem (en zijn band) live zien!!!!

    Comment door Monique, June 18, 2015 om 1:02 pm

Plaats een reactie