Switch To Mobile Version

Onze 10 meest gelezen stukken dit jaar

Natuurlijk spelen ontzettend veel factoren mee: Welk tijdstip? Was het een pakkende kop? Wordt het artikel goed gevonden via Google? Heeft heel Nederland er al over gepost? Welke invalshoek? Dat gezegd hebbende, van een open sollicitatie aan Humberto Tan tot aan een tranentrekker van een video over pinguïns – dit vond jij het afgelopen jaar het leukst om te lezen op Quarter!

DOOR JAMIE LI

1. Beste Humberto,
Na de uitzending van RTL Late Night met Pharrell Williams, schreef ik een column in de vorm van een open sollicitatie aan presentator Humberto Tan. Tot op heden geen reactie ontvangen, maar de column heeft wel – vooral in die week – ongelooflijk veel bezoekers getrokken.

2. Healthfreaks
Doordat gezond eten en de bijbehorende superfoods in het jaar 2014 één van de meest besproken onderwerpen was [op verjaardagen, in de kantine, in de wandelgangen enzovoorts], en ik er bijna dagelijks last van had, besloot ik er in maart een column over te schrijven. Het artikel leverde talloze Facebook-likes op, die ik helaas ben verloren, doordat de URL later in het jaar veranderen door de naamsverandering van Jamie’s Blog naar Quarter. Het artikel blijft hoe dan ook de op één na best bekeken post van dit jaar.

3. Waylon: “Ochtendsex is de lekkerste sex”
Uit de oude doos: mijn interview met zanger Waylon. Ik was toen nét 23 en een ietwat onervaren redacteur. Ik vind het dan ook verschrikkelijk om terug te lezen. Toch staat het artikel, dat dateert uit april 2010, in de top drie van dit jaar. Heeft natuurlijk alles te maken met Waylon’s deelname aan het songfestival met The Common Linnets afgelopen mei.

4. Bevallen deel II: Breinaalden in je poes
Hoewel ik ben bevallen in september 2013 van mijn zoontje Lenny, besloot ik er pas begin dit jaar (februari) over te schrijven in twee delen. ‘Breinaalden in poes’ (deel II) deed het beter dan deel I. Begrijpelijk, er staan lots of smeuïge details in.

5. New beginnings
Begin juli kondigde ik aan na vier jaar te stoppen bij tijdschrift Beau Monde om ‘solo’ te gaan. Dat vroeg om tekst en uitleg en een fijn terugblik-lijstje.

6. Style & Coffee: Alain Clark
Eind juli riepen we een nieuwe rubriek in het leven: Style & Coffee, waarin stijlvolle, bekende Nederlandse mannen vertellen over hun koffie- en kledingroutine. In de september editie was Alain Clark aan de beurt, waar ik bij het stellen van een onschuldige vraag [over de smaak van zijn vriendin] er achter kwam dat hij weer vrijgezel is. Blijkbaar een scoop die ging van Nu.nl tot RTL Boulevard en van Shownieuws tot de Sp!ts. Niet voor niets één van de best gekeken interviews dus. Gelukkig zijn Alain en zijn meisje inmiddels gewoon weer bij elkaar.

7. Echt wel dat je hiervan (bijna) moet huilen
Aangezien ik nogal ontroerd was bij het zien van de jaarlijkse kerstfilm van warenhuis John Lewis én fan ben van de muziek van Tom Odell, besloot ik deze video met jullie te delen. Het resultaat? Een overbelaste Quarter-magazine.com. Shareable content doet het nu eenmaal goed.

8. Detox diary: 5 dagen, 15 sappen, -3 kilo
Zoals eerder gezegd waren health onderwerpen het afgelopen jaar razend populair. Zo ook mijn detox avontuur. Ik besloot vijf dagen te detoxen en daarover een dagboek bij te houden. Verhalen lezen over snel afvallen blijven spannend om te lezen, niet?

9. Bye bye lange lokken
Blijkbaar was 2014 voor mij het jaar van de veranderingen, want ook mijn haar moest eraan geloven. Ik ruilde mijn lange lokken in voor een long bob. Daar moest natúúrlijk een column over worden geschreven. En die werd tot mijn verbazing uitstekend gelezen door you guys!

10. Marc Jacobs Tweet Shop
Als één van de eerste media publiceerde Quarter over de pop-up store van Marc Jacobs: de Marc Jacobs Tweet Shop, waarin je niet kon betalen met geld maar met tweets. Heb je nu natuurlijk niets meer aan, maar toch geinig om te weten dat dit lapje tekst het tiende best gelezen artikel van dit jaar was, non?

Plaats een reactie