Switch To Mobile Version

Angélica’s obsessie: clochard chic

Je kent het wel, zondagen waarin je het liefst rondloopt in je meest shabby outfit en wilde haren. By far mijn meest favoriete look en très clochard chic, oftewel: zwerver chic.

DOOR ANGÉLICA PANGAT

Kenmerkend aan de clochard chic look zijn veel lagen (liefst zwart), alles oversized, een grote zonnebril en tas en big messy hair om het af te maken.

Net zoals Quarterette Taviza ben ik geobsedeerd door de stijl van de Olsen twins, die de zwerver look eigenlijk hebben uitgevonden. De stijl van model en stijlicoon Erin Wasson valt in dezelfde categorie. Ze ziet er ook uit om door een ringetje te halen omdat haar look er altijd effortless uitziet.

Vooral met dit weer is het heerlijk om er shabby bij te lopen: mijn kast bestaat uit oversized (teddy) jassen, lange gewaden en fijne knits. Het liefst gepaard met een mooi stel hakken, om de boel wel chic te houden. Maar om het echt comfy te maken gaan we natuurlijk voor sneakers.

Je kan ook doorslaan in de zwerver look. De Olsens lopen gerust met geitenwollen sokken in een paar afgetrapte Birkenstocks op het vliegveld. Ik ben er nog niet over uit of ik mezelf zo zie lopen in de plaatselijke Albert Heijn. Maar de Olsens, die komen er uiteraard mee weg.

cc3
cc2
cc4
cc5
View all

Plaats een reactie