Switch To Mobile Version

Who the fuck is Jett Rebel

Ik ben een docu-lover. En zeker als ze over Jett Rebel gaan. In de documentaire Who the fuck is Jett Rebel leer je muzikant Jelte Tuinstra en zijn alter ego Jett Rebel een beetje beter kennen.

DOOR JAMIE LI

Maandenlang volgde documentaire- en tv-maakster Linda Hakeboom podiumdier Jett Rebel. Het resultaat is een fraaie documentaire die vorige week in premiere ging tijdens het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Ik kon er zelf helaas niet bij zijn en toen de documentaire afgelopen 29 november werd uitgezonden op Nederland 3, was mevrouwtje ook weer eens niet thuis. Het werd deze donderdagnacht, half 2 via Uitzending Gemist gecheckt.

Ik werd er stil van. En besloot meteen achter de computer te kruipen om er iets over te schrijven. Voor jou. Want dit moet je zien.

Onvoorstelbaar dat zó’n talentvolle jongen zo onzeker en verlegen is. Best aandoenlijk om te zien hoe Jelte struggled met zijn onzekerheid. (Vooral vlak voor het Purple Rain optreden in DWDD.) Hoeft dus helemaal niet, want Jelte is onze belofte! Zo verdomd muzikaal zie je ze niet meer.

Complimenten ook voor Linda Hakeboom, want het is een knap staaltje docu-materiaal om te zien. Sowieso fan van Linda, want haar documentaire over die andere jonge muzikale held, Douwe Bob, Whatever Forever: Douwe Bob, is er ook één die je kan toevoegen aan je to-watch-list.

Net als ik Who the fuck is Jett Rebel gemist? Bekijk hem via uitzending gemist.

who the fuck is jett rebel

(Foto: Esquire)

Plaats een reactie