Switch To Mobile Version

Eindelijk jaloers

Mijn vriend is niet jaloers te krijgen. Of er nu een poster boven ons bed hangt van Jan K., want die hangt er, of dat ik kwijlend voor de buis zit als de charmante Harvey (Suits) weer een ‘deal sealed’: het zal hem een worst wezen. Tot Sander van de Pavert.

(Je weet wel, van LuckyTV.)

DOOR JAMIE LI

Hij is sowieso niet jaloers van aard, mijn vriend. Voor zijn in een Porsche rijdende en Rolex-dragende vriend is-ie alleen maar blij en als ik voor de zoveelste keer blèr hóé sexy ik Gabriel Macht toch vind in zijn rol als Harvey Specter, kan hij alleen maar vriendelijk lachen. Jaloezie komt niet voor in Alain zijn woordenboek.

Tot gisteravond. Samen DWDD aan het kijken. Het was een normale uitzending met onderwerpen waarbij je nog dingen ernaast kan doen. Je mail bijwerken, de vaatwasser inruimen, de kattenbak verschonen. Dat soort dingen. Maar toen Sander van LuckyTV aanschoof en zoals altijd terugblikte op zijn beste Lucky’s van het afgelopen seizoen, werden de vaatwasser, emails en kattenbakkorrels abrupt geskipt.

Onder het mom van ‘Hij doet Willie zo leuk’, ging ik er echt voor zitten. Blijkbaar met een belachelijke grijns op mijn gezicht. Nota bene mompelend ‘hoe knap-ie wel niet is’ en ‘hoe onvoorstelbaar knap’ hij zou zijn na een klein half jaartje orthodontie. Blijkt overigens dat ik er niet over ophield ‘wat een aantrekkelijke man’ het toch is met het gevolg geen enkel LuckyTV hoogtepunt gezien te hebben. Sander was mijn hoogtepunt.

“Zit je nou te soppen op Sander?”

Hè verdomme inderdaad, maar het is dat ik erop werd gewezen. Want eigenlijk wist ik van niks. Volgens Alain was Sander een geval apart en enigszins concurrentie. Zijn uitleg: “Een smoothe dude met een stom karakter is prima. Een grappige lelijkerd, doe ik ook niet moeilijk over, maar iemand die smooth én grappig is…” “That’s another cook?” “Precies.” Voordat ik het wist kwam er een opsomming: “Ik snap wat je bedoelt. Het is nu eenmaal een knappe knul om te zien. Zijn haar is altijd perfect in model, zijn pakken zitten als gegoten – überhaupt vlekkeloos, zijn pakken, móéten Hugo Boss’jes zijn – en ja, hij heeft gewoon iets. En natuurlijk die humor hè. Ik kan het ook altijd enorm waarderen als mannen om hun eigen grappen lachen. Doet Sander ook. En wist je dat hij het allemaal in z’n eentje doet? Dat LuckyTV?”

“Ja, dat heb ik je verteld.”

(Foto: LuckyTV)

3 reacties tot nu toe

  • Bundel alsjeblieft een keer jouw columns, zorg voor een te gekke lancering (dit kun jij zeker) en ik denk dat de boekjes als warme broodjes de deur uit gaan.

    Comment door Nesrin, December 3, 2014 om 3:07 pm
  • ik sluit me aan bij Nesrin ;-)

    Comment door Tess, December 3, 2014 om 8:01 pm
  • Ik sluit me ook aan bij Nesrin :) Maar dan wil ik wel graag op de lancering komen :)

    Comment door Karen, December 4, 2014 om 10:53 am

Plaats een reactie