Switch To Mobile Version
deligh-yoga-de-clercqstraat-05
deligh-yoga-de-clercqstraat-03
deligh-yoga-de-clercqstraat-02
View all

Loulou’s foodblog: back to yoga bij Delight Yoga

Vroeger pakte ik wekelijks een yoga klasje, maar toen mijn favoriete yoga docent naar het buitenland vertrok was ik eeuwig zoekend naar een alternatief voor mijn wekelijks ‘zen moment’. Maar, het lijkt erop dat ik dat nu weer heb gevonden. Maak kennis met een nieuwe, frisse yoga hot spot: Delight Yoga!

DOOR LOULOU MACHINÉ

En dat is 3…
Ik vind het vinden van een yoga les die bij me past best moeilijk. De één is te onpersoonlijk terwijl de ander weer te zweverig is. Ondertussen was de zoektocht naar mijn innerlijke rust alweer anderhalf jaar gaande. Op aanraden van collega’s en vriendinnen had ik Delight Yoga al enige tijd in mijn achterhoofd maar maakte er geen tijd voor vrij. Tot de yoga school een nieuw filiaal opende – de derde alweer – in de Clercqstraat in Amsterdam. Oftewel een paar honderd meter bij mijn werk vandaan. Dit verstijfde lijf moest zich maar weer eens aan de yogamat wagen.

Handig systeem
Na goed advies te hebben verkregen van de yoga school ging ik voor de Vinyasa Core Flow die gegeven wordt door Marlene Henny. De school heeft een handig online systeem waar je de les vooraf kunt boeken of annuleren. Je kunt zelfs op goed geluk een half uur van te voren een plekje voor de les proberen te scoren. Daar ging ik dan, midden in de drukte van de Clercqstraat op zoek naar innerlijke rust.

Borrels vs. yoga-zen
De kracht van deze Vinyasa Core Flow les is dat alle handelingen worden verricht vanuit de core. Als je die techniek aanhoudt, laat je de energie door je lichaam stromen in plaats van dat je de energie verbruikt, zo legt Marlene uit. Dat mijn middenlijf de afgelopen zomer harder bezig is geweest met het verwerken van borrels dan het trainen van spieren was nauwelijks merkbaar, want alles was goed te volgen. (Al gaf de website een moeilijkheidsgraad van 2 sterren aan en ging ik zorgelijk de les in.)

Yoga, I want you back!
Eenmaal toegegeven aan de meditatie was ik weer verkocht en kon ik niet begrijpen waarom ik hier zo lang mee heb gewacht. Yoga moet weer onderdeel worden van mijn leven! Welke les het meeste bij mij past moet ik nog ondervinden, maar voor nieuwe leden heeft Delight Yoga een geniaal proefpakket uitgevonden waarbij je voor 50 euro 10 lessen kunt uitproberen binnen een maand. Laat die winter maar komen, ik lig dan lekker warm en zen in Savasana!

Delight Yoga
De Clercqstraat 68
1052 NJ Amsterdam
020 412 53 18
info@delightyoga.nl
www.delightyoga.nl

Plaats een reactie