Switch To Mobile Version

De coolheid factor van Michiel Huisman

Dat Michiel Huisman tegenwoordig heel hip en cool is, wist je al. Maar weet je wel waarom?

DOOR JAMIE LI

Dertien jaar geleden was Michiel Huisman gewoon ‘Bart’ uit Costa!. Gewoon een acteurtje zonder baard. De kijker was hem misschien zelfs liever kwijt dan rijk. Iedereen twijfelde immers nog altijd: is-ie nou wel of niet de zoon van?

Anyway. Anno 2014 is dat dik anders. Behalve het gezicht worden van Chanel, prijken in de Amerikaanse Vogue en een überhotte video opnemen voor zijn covershoot met de Nederlandse L’Officiel Hommes, kan niemand meer om Michiel heen. Maar eigenlijk is er maar één belangrijk ding dat hij in de afgelopen dertien jaar heeft gedaan: acteren. Dus laat je niet afleiden door zijn sexy haargroei dan wel blik, Michiel Huisman is een acteur.

Toch wil ik graag de 8 redenen noemen waarom Michiel Huisman er één is om boven je bed te hangen:
1. Michiel Huisman klom van Costa!, via Phileine Zegt Sorry, Bloedverwanten, de Co-assistent, Zwartboek naar World War Z en Game of Thrones niet te vergeten. Ik verwacht een Thor-achtige hoofdrol binnen twee jaar.
2. Huisman treedt in de voetstappen van Brad P. Waar Bradje twee jaar geleden het eerste mannelijke model voor de Chanel No.5 campagne was, is het binnenkort aan ‘onze’ Michiel.
3. Als de World Hairy Awards zouden bestaan, had Michiel er ongetwijfeld één gewonnen voor ‘Best facial hair’.
4. Michiel Huisman prijkt in en op de laatste L’Officel Hommes. Nog leuker werd het toen zijn vrouw Tara Elders de cover sierde van de reguliere Nederlandse L’Officiel. Nóg leuker werd het toen ze een video opnamen.

5. Huisman is vader van een dochtertje van 7. (Lief!)
6. Hij heeft een bad ass rol in Game of Thrones.
7. Of het nu voor een rol is, een uit de hand gelopen hobby of zomaar, ridderachtige gewaden doen het sowieso goed.

8. Niet de Nederlandse, niet de Duitse, niet de Italiaanse of de Britse. Nee, Michiel staat meteen BAM in de Amerikaanse Vogue.

En met punt 8 wil ik graag afsluiten. Michiel poseerde samen met model Vanessa Axente, voor de lens van Mario Testino, in het oktobernummer van de Amerikaanse Vogue. De kiekjes zijn nogal dichtbij geschoten; in Antwerpen. Voor de styling mogen we stylist Tonne Goodman bedanken.

(Beeld: Vogue USA)

1 reactie tot nu toe

  • Heeft hij in Costa gespeeld?! Oh wat had-heb ik een hekel aan die serie (en alle films die nog steeds worden uitgebracht).

    Wow, hij doet echt goed! Hij doet het goed in Game of Thrones.

    Comment door Nesrin, October 7, 2014 om 5:45 pm

Plaats een reactie