Switch To Mobile Version

Mr. D.

Zo charmant en galant als mijn oud buurjongen Mr. D., zie je ze tegenwoordig niet meer.

DOOR JAMIE LI

Kort geleden kwam ik mijn oud-buurjongen tegen in een groot warenhuis in Amsterdam. Waar Mr. D. vroeger nog wat baby vet had in de wangen en zich soms kon verliezen in een te sportieve basketbal outfit, heeft hij zich vandaag de dag ontpopt tot een uiterst knappe verschijning. Celebritywaardig. Sterker, Mr. D. is een moderne kruising tussen Pharrell Williams en John Legend. Zonder baby vet, met coole Nikes, sweater van kasjmier, een fris kapsel en pretogen.

En een zwarte Falabella tas van Stella McCartney in zijn linkerhand.

De advocaat, want dat is hij, heeft vandaag precies zes maanden verkering met zijn meisje, dat net als hij een plaatje is. Trots laat hij foto’s van haar zien. Tussendoor ravot hij met baby Lenny (smelt) en baby Lenny lacht vol vertrouwen terug. “Vandaag zijn we precies zes maanden samen en m’n vriendin liet vallen dit een mooie tas te vinden. Dus krijgt ze ‘m van mij cadeau. Wat denk je? Met gouden ketting of met zilveren ketting?” Ik reageer kalm dat de kleine variant beter is, zilver minder ordinair is en dat zwart een goede, tijdloze keuze is.

Weliswaar kalm van buiten, maar van binnen slaan de hormonen op tilt. Een Stella met zes maanden? Dat betekent een Céline met 1 jaar! Menig man komt met één roosje aanzetten, nog even snel op de kop getikt bij de Albert Heijn of vergeet überhaupt de hele anniversary.

Behalve een Stella staat er nog meer op het programma. Hij vertelt over het sushi-etentje dat hij in petto heeft. Bovendien moet-ie snel door, vanwege een bezoek aan de bloemist voor een fraaie bos van 26 rozen. Voor elke week dat ze samen zijn één (!).

Ik sta daar koel te wezen, maar hou het niet meer. Blijkbaar bestaan ze nog: knappe, stoere hetero kerels die het vrouwtje op een voetstuk zetten. Ik weet zeker dat Mr. D. niet alleen rozen en Falabellaatjes schenkt, maar dat hij immer de deur openhoudt voor zijn lief. Dat hij altijd rijdt. En wanneer het regent, hij z’n jas zonder mopperen afstaat aan zijn prinses. Maakt niet uit dat hij al kippenvel hebbend door de kou moet, zo lang de krullen van vriendinlief maar pluisloos kunnen wapperen. Mr. D. plaatst zonder gêne foto’s van zijn girly op zijn Instagram dan wel Facebook account. Omdat hij haar zo mooi vindt. Hij is de perfecte combinatie tussen zacht en stoer. D’tje is een knul die een Tiffany’s hangertje voor zijn meisje meeneemt van een NYC zakentrip. “Alsjeblieft, kleinigheidje.” Hij blaast ‘zomaar’ een kusje in haar nek, maar kijkt tegelijkertijd de nodige voetbalwedstrijden. Prijkt bovendien met stoere tatoeages op de schouderbladen. Hij blèrt woest mee met Whitney’s I Will Always Love You, maar zingt net zo hard mee met Chris Brown die het maar heeft over zijn ‘broke bitches’ en ‘rich nigga’s’.

Ik hoop gewoon dat Mr. D. stopt met zijn advocaterij en zich stort op andere mannen. Op de hufters die niet terug bellen, de vrouwonvriendelijke Dave Roelvinkjes en de kneuzen die de vrouw dwingend aankijken als de rekening op tafel wordt geschoven. Dat D. maar veel lezingen en gastcolleges mag geven, Being a Gentleman for Dummies-boekjes gaat schrijven en de grote groep liefdeshufters omtovert tot de charmante knaap die hij is. Smelt, smelt, smelt.

(Voor het gemak Mr. D genoemd, om te voorkomen dat jullie ‘m plat gaan stalken.)

(Foto: Nabil Elderkin)

7 reacties tot nu toe

 • Heeeeerlijk! Want inderdaad: waar zijn deze mannen gebleven? Mijn hart ging sneller kloppen hoor, haha.

  Comment door Malou, October 1, 2014 om 7:25 am
 • Misschien is zijn meisje wel heel bijzonder ;)

  Comment door Karen, October 1, 2014 om 9:19 am
 • Deze man is very in love with his girl.

  En jij ga door met schrijven, altijd een plezier om te lezen.

  Comment door Nesrin | Daily Cup of BlaBlaBla, October 1, 2014 om 9:30 am
 • Wie is die Mr. D en waar krijg ik er één?
  Indien uitverkocht wil ik mijn vriendlief een pallet Being a Gentleman for Dummies-boekjes graag per direct kado doen.

  Comment door Shanna, October 1, 2014 om 10:11 am
 • Diego

  Comment door Really.., October 1, 2014 om 11:55 am
 • Klinkt als een droom!

  Comment door Debbie, October 1, 2014 om 1:47 pm
 • Haha, leuk! Hij lijkt mij wel geschikte als datedokter aka Hitch :-)

  Comment door Nisha, October 1, 2014 om 5:11 pm

Plaats een reactie