Switch To Mobile Version

Baby’s eerste verjaardag in 10 stappen

Dat was me een weekendje wel. Mijn zoontje Lenny werd afgelopen zaterdag 1 jaar en zoals eerder geschreven in mijn Momzilla column, moest dat gevierd worden. Groots.

DOOR JAMIE LI

Dat is aardig gelukt volgens mij. En nu sta ik te popelen mijn tips en adresjes met jou en/of alle mom(to-be’)s te delen. Wie weet heb je er wat aan. En alleen plaatjes kijken is ook erg vermakelijk.

Dit heb je nodig voor de perfecte baby birthday bash:

1. Een thema
Een goed kinderfeestje vraagt om een lekker thema. Leuke uitdaging voor jezelf en het zorgt voor het perfecte totaalplaatje. Voor een baby die 1 jaar wordt, vind ik het belangrijk dat er een schattig thema wordt gekozen. En een schattig thema vraagt gewoon om Meri Meri. Het Britse merk is een kei in party props. Of het nu een dino-thema is of een boerderij-thema, Meri Meri weet het altijd te vertalen naar een lieflijke setting. Helaas zijn de producten van Meri Meri een beetje schaars. Je kunt er een hoop van vinden via Sweet Table Shop, maar het merk wordt ook verkocht bij een aantal Sissy Boy Homeland filialen (bijvoorbeeld Haarlem). Deze tip heb ik te danken aan de leukste moeder ever, Stella.

2. Uitnodiging
Eigenlijk had ik me voorgenomen dit adresje nooit prijs te geven, want het was mijn geheime adresje voor de perfecte digitale kaarten en uitnodigingen, maar nu móét ik wel. Via Paperless Post kun je de meest schattige uitnodigingen, verjaardagskaarten of geboortekaartjes samenstellen. Je kiest je favoriet en past daarna de tekst aan. Je kunt ook voor een fraaie bijpassende envelope kiezen. Een uitnodiging versturen via de site is niet gratis, maar gelukkig prima prijzen. Papieren uitnodigingen zijn niet meer van nu! (Adres heb ik uiteraard even weg gegumd, anders staan jullie straks allemaal voor de deur voor een stukje taart!)

3. Table setting
Héél belangrijk is de table setting. Via Pinterest deed ik de leukste inspiratie op. Je vindt er de allertofste gedekte tafels. Denk cake pops, cupcakes, popcorn bakjes, snoep, muffins, macarons, bloemen, ballonnen – straks meer over ballonnen – en glazen potjes/vaasjes. Een tip: alles wordt leuker en mooier met een lintje. Zijden lintjes kun je vaak ontzettend goedkoop vinden op de markt, in alle kleuren en maten. Cake pops versier je met een lintje aan het einde van het touwtje. Zelf heb ik gekozen voor een jungle/safari thema. Hiervoor heb ik Haribo-banaantjes in een glazen mini potje gedaan. Maar het zag er pas leuk uit met een lichtblauw lintje eromheen. Zelfde geldt voor ballonnen, zelf helaas geen tijd meer voor gehad, maar een heliumballon met een lintje aan het uiteinde is té cute.

4. Taart
Ik ben allergisch voor hysterische taarten met allerlei felle kleuren. Of taarten van bijvoorbeeld Bumba of Spiderman. Je bent namelijk keihard een figuur of film aan het promoten en vaak is het kleurenpalet niet om over naar huis te schrijven. Daarom: thank god for Baked by Isabelle. Isabelle is expert in het maken van mooie, zacht gekleurde en romantische taarten. Ik vroeg om een mintgroene safari taart, waarin de kleuren en diertjes van de uitnodiging terug zouden komen. Zoals je ziet op de foto’s heeft Isabel een prachtig resultaat geleverd. Het is een drielaagse taart geworden met o.a. worteltaart als vulling. Lenny kreeg de taart cadeau van zijn oma, mijn moeder, zóóó lief!

5. Ballonnen
Ain’t no party without balloons! Echt waar, heb je weinig budget, maar wil je wel een mooi aangekleed feestje geven? Do it with balloons! Al zijn het maar een paar ballonnen, ze maken er meteen een feestelijke bedoeling van. Het is gewoon mooi om te zien. Mocht je een groot huis hebben, dan zijn een paar ballonnen op de grond erg leuk in combinatie met een aantal ballonnen gevuld met helium tegen het plafond aan. Ook leuk: één tros heliumballonnen vast gemaakt aan de tafel of de kinderstoel.

6. De outfit
Natúúrlijk moest baby Lenny zijn thema doorgevoerd worden in zijn outfit. Hij droeg een T-shirt met een tijger erop van Mini Rodini met een bijpassende tijgerlegging van hetzelfde merk. Eigenlijk had ik een overhemdje voor ‘m gepland, maar dat was te warm en te stijfjes. Behalve Mini Rodini vind je bij Zara en Bobo Choses de beste party looks.

7. Gezellige hapjes
Het leukste is natuurlijk om gezonde, fotogenieke hapjes te serveren. Maar helaas heb ik daar geen tijd voor gehad en me er dus ook niet in verdiept. Ik heb overal zoete hapjes neergelegd en sowieso vult de taart natuurlijk al enorm. Daarna was het de bedoeling om kleine puntzakjes met vlaamse frites uit te delen, alleen was het taart-moment zo uitgelopen, dat het teveel zou worden. Maar mocht je het geen probleem vinden ‘ongezonde’ hapjes te serveren, dan is een klein bakje caramelpopcorn of een klein puntzakje frites é-nig! Wil je echt alleen maar gezonde hapjes uitdelen en heb je genoeg tijd? Lees dan Powerfood van Rens Kroes. Er staan onwijs veel leuke tips en hapjes in, die zij onder andere ook geeft aan kleine Phyllon van Doutzen en Sunnery. Denk zoete aardappel frites, gezonde muffins en lekkere smoothierecepten.

8. Goodie(bag)
Een kleine goodie bij het afscheid is meer dan leuk. Vooral als er veel kindjes te gast zijn. Het bananenpotje waar ik eerder over vertelde, kregen de gasten bij het weggaan. Oogt leuk en is niet duur. Een winkel als Flying Tiger biedt geinige, betaalbare goodies die je makkelijk kunt geven als presentje, dat ook nog eens prima binnen het thema past. Ook bij Meneer Paprika in Haarlem vind je fantastisch speelgoed, goodies, feestartikelen etc.

9. Foto’s
Door alle hectiek kun je nog wel eens vergeten de nodige kiekjes te schieten. Zorg daarom van tevoren dat je iemand aanwijst die graag foto’s voor je wilt maken. Er is altijd wel een verdwaalde fotograaf te vinden binnen de familie of in je vriendenkring. Of als je echt profi bent, huur je natuurlijk gewoon Mario Testino een fotograaf in. Behalve tijdens het feest is het ook leuk van te voren goed je foto’s gefikst te hebben. Denk aan je baby’tje op een stoel met wat ballonnen. Deze foto is overigens ‘the day after’ gemaakt, tijdens het uitpakken van de cadeautjes. Zelfde geldt voor de eerste foto en de laatste foto.

10. Nazorg
Kom ik weer bij Paperless Post. Zoek een kaartje op Paperless Post dat binnen je thema past en stuur nog even een digitaal bedank kaartje naar al je gasten met eventueel een linkje naar de gemaakte foto’s. Een bedank kaartje is een kleine moeite, en echt wel the icing on the cake.

Alle fijne adresjes op een rij
Inspiratie voor de taart, table setting of thema’s via mijn Sweet Table Setting bord
Voor al je cake standaarden, bekertjes, popcornbakjes, rietjes enzvoorts Sweet Table Shop
Voor al je outfitjes Big en Belg duh en nog wat adresjes
De mooiste taarten van Nederland via Baked by Isabelle
Inspiratie opdoen via de hipste moeder op Instagram @__marissam__ (dank Stella voor deze supertip!)
Voor al je gezellige goodies Flying Tiger
Cake pops via Cup a la Cake aan de Westermarkt, Amsterdam
Uitnodigingen verstuur je via Paperless Post

En verder weet ik zeker: Lenny had a blast!

Happy birthday mijn liefste! Momzilla verstopt zich weer in een donker berghokje en zegt: tot over een jaar!

25 reacties tot nu toe

 • Leuk ballonnen en decoratie, maar had meer dan alleen een taart en zoete hapjes verwacht bij jou. Aangezien jullie een mix hebben van verschillende achtergronden qua eten en cultuur, had ik een tafel vol met Aziatische/ Surinaamse hapjes verwacht. Vind dit erg Hollands en karig. En daar heb jij je dan een half jaar van tevoren druk over gemaakt. De aankleding is leuk maar inhoud had ik anders verwacht.

  Comment door Kim, September 22, 2014 om 1:20 pm
 • Hoi Kim,

  Wat een suuuuuper vervelende reactie om te lezen. En dat durf je te zeggen tegen een ware momzilla? Ik flip de pan uit. Voel me beledigd, aangevallen en woest. Momzilla’s kunnen niet tegen kritiek. En al helemaal niet tegen onterechte kritiek.

  Ik heb geen culinaire site dus ben niet al te diep in gegaan op de hapjes en bijvoorbeeld de héérlijke Chinese tjauw min, met liefde gemaakt door mijn vader. Maar juist op styling en aankleding, zoals de meeste artikelen op Quarter.

  Ajuus.

  Comment door Jamie Li, September 22, 2014 om 1:52 pm
 • Jammer die eerste reactie. Ik vind het super! Juiste balans voor eerste verjaardag. Thanks for the tips ik ben al een tijdje bezig (heb nog 2 maanden op de planning). Toevallig zelfde thema in gedachte en wil het niet te druk maken. Heel grappig dat mint groen ook kleur is voor ons zoontje, bij babyshower, geboortekaartje etc. You did a good job, laat je niet gek maken ;)

  Comment door Whitney, September 22, 2014 om 2:08 pm
 • Wow. Gewoon wow. @Kim honey easyyyy down there. Al had mommy J-li alleen één zwarte ballon en 10 pizza’s laten bezorgen, haar ding, haar kind en haar feest.

  De verjaardag voor je kind is zo speciaal. Don’t do this ever again.
  Moeders eten je rauw op.

  Tà tà
  Nesrin

  Comment door Nesrin | Daily Cup of BlaBlaBla, September 22, 2014 om 3:19 pm
 • Tuurlijk het is jouw kind jouw verjaardag! Maar jij heb gekozen om een aantal dingen met je lezers te delen. Het is geen haat alleen mijn mening dat ik wat meer van je had verwacht that’s all. Wist niet dat ik niet mijn mening mocht geven, daar is dit voor bedoeld. Of wil je alleen maar complimentjes horen? Ik vind de aankleding leuk maar inhoud niet, mag dat niet meer gezegd worden? Als je niet tegen kritiek kan, heb je verkeerde vak gekozen babe!

  Comment door Kim, September 22, 2014 om 3:30 pm
 • Tuurlijk Kim, kritiek mag. Hoort erbij, maar ik geef eerlijk toe dat ik er slecht tegen kan. Vooral van anonieme reageerders. Niet chic.

  Ik schrijf mijn stukken om mensen te inspireren, om tips te geven en om mijn ervaringen te delen. Positiviteit! Met goede bedoelingen! En als het over mijn kindje gaat en zijn eerste verjaardag – waar ik heel lang naar uit heb gekeken en wat ik zelf als fantastisch heb ervaren – ligt het extra gevoelig als jij het met een anoniem tekstje in één klap neerhaalt.

  Vervelend dat je er meer van had verwacht, maar voor mij, de gasten en allerbelangrijkst: voor kleine Lenny was het een topdag. Wij vinden jou gewoon erg zuur! En zoals je zelf al constateerde, wij zijn meer van de zoete ‘hapjes’.

  Comment door Jamie Li, September 22, 2014 om 3:39 pm
 • Lenny’s party was THE BEST!!!
  Super stijlvol, chic, cute en cool tegelijk.
  Dat moet ik voor Yasje nog zien te evenaren (#feelingthepressure).
  Great job Momzilla!

  Comment door Tess, September 22, 2014 om 3:46 pm
 • Erg leuk! En vind zowel de aankleding als de inhoud super. Jouw kindje, jouw feestje. Juist fijn dat je dat wil delen. Ik haal er veel inspiratie uit. Het hoeft niet allemaal over the top, maar wel dat er iets leuks is georganiseerd. En you did a great job!

  Comment door Shirley, September 22, 2014 om 3:49 pm
 • Jeetje Kim was je erbij?

  Comment door Noah, September 22, 2014 om 4:07 pm
 • Het was echt super! Jammer dat we die Tjauw min gemist hebben! En niks aantrekken van kim, ze was er niet dus snap sowieso niet waar ze t over heeft…

  Comment door Rudra, September 22, 2014 om 4:28 pm
 • Wauw, ik zou willen dat ik voor zo’n kinderverjaardag werd uitgenodigd!
  Echt supermooie taart en aankleding!
  Bedankt voor de tips; ik heb zelf geen kinderen maar deze zijn bruikbaar voor elk feest.

  Comment door Annet, September 22, 2014 om 6:46 pm
 • Hai Jamie wat een lief ventje heb je toch en wat ziet alles er goed uit! Ik volg je blog al jaren en moet altijd zo lachen om je stukjes met allerlei herkenbare blunders. Ik moet zeggen dat zo’n item als dit, met alles in de plooi en volgens de juiste trends, een beetje gekunsteld overkomt als je jouw blog al lang leest. Waar is the go with the flow-Jamie gebleven?! Ik hoop dat je dit als een positieve opmerking ziet want vind jou en je blog/magazine echt tof.

  Comment door Laura, September 22, 2014 om 7:23 pm
 • Wat een cutie !!
  Gefeliciteerd met de 1e verjaardag!
  Wat heb je een fantastisch leuk feestje ineengestoken!

  Comment door Sigrid, September 22, 2014 om 9:02 pm
 • Dankjewel!!!

  Comment door Jamie Li, September 23, 2014 om 9:51 am
 • Ooooh wat is baby Lenny toch een knapperd!

  Good job! Je hebt me zeker geïnspireerd voor mijn volgende feestje.

  Comment door Karen, September 23, 2014 om 11:20 am
 • Droomfeestje! Het ziet er tot in de puntjes verzorgt en mooi uit en die heerlijke zoete hapjes… Mmm! Laat racist Kim (met haar Hollands en karig) maar lekker in haar (culinaire!) sop gaar koken :D

  Comment door Ismay, September 24, 2014 om 12:38 am
 • Zo leuk geschreven! Net als de rest van je artikelen die ik tot zover heb gelezen. Ik ga deze tips opslaan! Dubbel opslaan! Voor wanneer ik zelf ooit mama word. Mooie foto’s!

  Comment door Sennett, October 15, 2014 om 10:44 am
 • Waaaauw! Ziet er prachtig uit. Oja, hoe zoeter hoe beter hè ;)

  Comment door Babette, October 21, 2014 om 1:05 pm
 • Waaauw!!!! Ik vind het prachtig! Wat zit er in die leuke potjes? Xxx

  Comment door Els, February 16, 2015 om 7:21 am
 • Wat mooi aangekleed!! Mooie kleuren, stijlvol maar toch kinderlijk!! Mag ik vragen waar jij de kleertjes van je zoontje koopt? Vooral het pakje op de laatste foto is super!!
  Liefs

  Comment door Nicole, July 12, 2015 om 12:02 am
 • Wat heb je het prachtig gedaan!! Je hebt me geïnspireerd. Nog vier maanden en dan wordt mijn zoontje één jaar. Ik ben natuurlijk ook al begonnen aan de voorbereidingen, maar had echt geen idee waar ik moest beginnen en waar ik moest zijn… Nu dus wel!! Super fijn!

  Comment door Daisy, January 20, 2016 om 4:14 pm
 • Wat een leuke, inspirerende blog! veel leuke ideetjes die ik zeker ook eens ga proberen.

  Comment door tisfeest, November 23, 2016 om 2:23 pm
 • Erg leuk om je artikel te lezen in 10 stappen. Een thema hangen aan een feest maakt het altijd erg leuk. Persoonlijk vind ik het erg herkenbaar dat je aan het einde van de dag vaak baalt dat er te weinig foto’s genomen zijn. Een handige tip is dan ook vaak om een camera weg te leggen. Gasten van je feest maken onbewust dan een hoop foto’s, en als de day after daarvan 10/30% bruikbaar is dan is het mooi meegenomen!

  Comment door Verjaardag 1 jaar, April 12, 2017 om 11:02 am
 • Hoi!

  Mag ik vragen waar je die leuke slinger vandaan hebt? Die met de diertjes.
  Echt een verjaardag uit een blad. Complimenten.

  Groetjes!

  Comment door Dorothea, May 11, 2017 om 9:42 pm
 • Hoi Dorothea, sorry voor deze late reactie! De slinger is van Meri Meri. Dankjewel voor je compliment!

  Comment door Jamie Li, August 23, 2017 om 8:40 pm

Plaats een reactie