Switch To Mobile Version
apple-iphone-6-rose-gold
apple-watch-01
apple-watch
View all

Angélica’s obsessies: Apple

Elk jaar is het raak: Apple brengt iets nieuws op de markt dat wordt bekend gemaakt tijdens een keynote (presentatie). Hoe ik dat weet? Vriendlief herinnert me daar maanden van tevoren aan. Maanden. Hoe dichter op de datum, hoe vaker ik het te horen krijg.

DOOR ANGÉLICA PANGAT

Er wordt nog net geen scheurkalender bijgehouden waarbij de dagen worden afgeteld.
Hij: “Morgen is het zover he?”
Ik: “Wat?” (denkend aan anniversary datum, belangrijke afspraak, sushi feestje, startdatum sale?)
Hij: “Apple… Apple keynote! Hoe vaak moet ik ‘t nog zeggen?! Er gaan dus allemaal geruchten dat…”

*Rolt met ogen* Ennnn, daar gaan we weer!

Het mag duidelijk zijn dat hij geobsedeerd is met Apple. Ik ben dan ook verplicht om de Apple filmpjes te kijken, onder het mom van “zullen we wat leuks kijken liefje?”. Persoonlijk vind ik ‘t niet echt nodig om de héle Keynote presentatie te kijken, omdat meneer de Apple reporter alle highlights al driftig post op Facebook.

Van alle details en updates word ik dus op de hoogte gebracht en o wee als ik m’n software niet meteen update naar de állernieuwste versie (iOS 8.0). Wat ik dan ook braaf uitvoer om 12 uur ‘s nachts en tot mijn grote irritatie langer duurt dan verwacht (“Bij mij duurde het maar een kwartier hoor…”).

Maar toegegeven: in de tussentijd ben ik ook fan geworden van Apple. Mijn MacBook Air is de beste aankoop ever, Apple TV is superhandig (Netflix!) en ik kan uiteraard niet zonder mijn iPhone. En door mijn persoonlijke Apple advisor weet ik tenminste hoe ik zelf m’n telefoon moet synchroniseren, welke apps er zo nu en dan gratis zijn en wanneer er weer een nieuwe software update is.

Mijn conclusie van de laatste Apple keynote?
- De Apple Watch is pretty awesome: hij houdt jouw beweging bij (ja ook tijdens het shoppen) en laat je weten wanneer je te lang stil zit en even moet bewegen. Nog leuker: verkrijgbaar in goud en rosé goud én je kunt hem helemaal aanpassen naar jouw wensen.
- De iPhone 6 en iPhone 6+ zijn uitgerust met een iSight camera, waardoor je mooiere foto’s kunt nemen (awww yeah, next level selfies!) en betere video’s kunt maken dankzij nieuwe video opties.
- Online shoppen wordt ‘gevaarlijker’ dankzij de nieuwe functie Apple Pay: door één (vingeraf)druk op de knop is jouw aankoop al betaald en wel. Niet meer twijfelen over die ene paar schoenen, gewoon doen #YOLO.

Nu rest alleen nog de vraag: de iPhone 6 of iPhone 6+?

Plaats een reactie