Switch To Mobile Version

Momzilla

Bridezilla’s move over. Momzilla is hier.

DOOR JAMIE LI

Over anderhalve week wordt baby Lenny één jaar. Dat moet gevierd worden.

Groots.

Toen Lenny een half jaar werd, begonnen de nodige voorbereidingen: een verborgen inspiratie moodboard op Pinterest. A true momzilla was born met meteen al belangrijke dilemma’s om het hoofd over te breken. Wat wordt het thema? ‘Little Farm on The Prairie’, ‘Jungle and the City’, ‘Oh oh circus’, ‘The Moustache and the Beautiful’ of toch ‘Kidtopia’? Alleen familie of ook vrienden? Binnen of buiten? Wel of geen huiskamerconcert van AC? Zijn North West en Blue Ivy Carter welkom of gaat dat ten koste van Lenny’s shine? Wat trekt-ie aan: onesie of setje? Hoeveel lagen krijgt de taart? Hortensia’s in wit of lichtroze? Zijn toch vragen die je voorafgaand het feest moet stellen. Dan heb ik nog niet eens iets gezegd over de hectiek van de hapjes, de uitnodiging, de fotograaf, het licht en de nodige decoratie! Komt veel bij kijken hoor, zo’n eerste verjaardag.

Ik kan vast verklappen dat ‘Jungle and the City’ het winnende thema is. En we lopen goed op schema. De ballonnen zijn binnen, het is alleen nog wachten op een heliumtank. Verder is de taart besteld. Het belooft een prachtig pastel exemplaar te worden met de nodige girafjes en olifantjes. Belangrijke eis was dat de kleuren van de uitnodiging terug moeten komen in de taart (momzilla in kwadraat). Baby Lenny mag nog zo’n fan zijn van clown Bumba, een hysterische Bumba-taart komt er bij mama niet in. Alleen de slingers waren een ding. Want de jungle slinger die momzilla voor ogen had was overal uitverkocht. Groothandel X meldde immers: “Die maken ze niet meer, maar in Groningen hebben ze er nog één liggen.” Je begrijpt dat ik de volgende dag in Groningen te vinden was. Het was kielekiele, maar, slinger in de pocket. Mama blij, Lenny blij.

Behalve de slinger was het vinden van de perfecte outfit ook geen makkelijke klus. Geen jungle lookje te bekennen in baby modeland. Maar wel een overload aan kekke clown jumpers. Heb zelfs overwogen het thema toch om te gooien naar ‘Oh oh circus’. Was gelukkig niet nodig, want kort daarna presenteerde Mini Rodini haar tijger- en pantercollectie. Pfiew.

Rest me alleen nog een draaiboek te maken. Oh, en de gastenlijst bijwerken, want men die roept ‘Hoezo al die moeite? Hij maakt er toch niets van mee’, wordt rap van de strenge gastenlijst geschrapt. Zoiets zeg je niet tegen een momzilla. Verder, gastenlijst-wise: Blue Ivy is hartstikke welkom, maar kleine North heeft het niet gered op Lenny’s guest list. Beyoncé gaat niet graag naar feestjes waar Kim K. ook aanwezig is. En als je moet kiezen tussen Bey en Kim, dan is de keuze snel gemaakt.

(Beeld: Mini Rodini)

6 reacties tot nu toe

 • Haha, ge-wel-dig.. En vooral.. Zeer herkenbaar!

  Comment door Tessa, September 10, 2014 om 8:21 am
 • Geweldig!
  Ik geef jou groot gelijk en laat niemand je tegen houden.

  Haar eerste verjaardag was gigantisch, mensen konden geen parkeerplaats meer vinden. Helaas geen valet parking ;-) maar had aardig uitgepakt. Best memorie ever.

  Comment door Nesrin, September 10, 2014 om 9:50 am
 • Hilarisch en toch zo waar!!! En wacht maar totdat hij 5 wordt. Of 10, of 18!!!!! Waaaahhhh mayor Momzilla!!!! :)

  Comment door Anonymous, September 10, 2014 om 8:55 pm
 • Co-sign! Als je t doet dan ook HEEL goed! Party of the year! Mn dochters presentjes waren groter dan haar eigen cadeaus! Lol

  Comment door Angelique, September 11, 2014 om 5:06 am
 • Hilarisch geschreven, maar groot gelijk heb je!

  Comment door Rianne, September 11, 2014 om 3:36 pm
 • Dat wordt een on-ver-ge-te-lijk feest! En reken maar dat ie er iets van meekrijgt. De eerste vier jaar zijn de belangrijkste van zijn leven. Dit is vormend! :-)
  Ik liep trouwens op de eerst verjaardagen van de kindjes alleen maar te grienen, van blijdschap en emo-gedoe. Heerlijk!

  Comment door Marique, September 12, 2014 om 7:11 pm

Plaats een reactie