Switch To Mobile Version
loulous-banana-pancakes-04
loulous-banana-pancakes-03
loulous-banana-pancakes-02
loulous-banana-pancakes
View all

Loulou’s foodblog: Banana pancakes

Zo’n regenachtige dag als vandaag krijgt mij heus niet sip. Sterker nog, het is het allermooiste excuus op het advies van Jack Johnson op te volgen: making banana pancakes!

DOOR: LOULOU MACHINÉ

Banana pancakes zijn goddelijk lekker en supergezond! Dit recept is niet veganistisch want er zit ei in, iets wat ik zoveel mogelijk probeer te vermijden, maar áls ik ze koop, zijn het altijd verantwoorde eieren. Aan de Gaasterland 4 in Amsterdam ligt een Rondeel. Hier komen de AH Rondeel Eieren vandaan met een 3 sterren Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming en een milieukeur. Ik ben hier zelf op bezoek geweest. De kippetjes hebben vrije ruimte om te scharrelen en zien er goed uit, ook hebben ze hun snaveltjes allemaal nog! (Bij legeieren worden kippen hun snaveltjes hardhandig afgeknipt zodat ze elkaar niet verwonden of zelfs doorprikken in de kleine ruimtes waarin ze leven. Kies hierom altijd voor verantwoorde eieren!)

Terug naar de bananen pannenkoekjes!

Dit heb je nodig voor 2 personen oftewel 6 mini pancakes:
- 2 rijpe bananen (Hoe bruiner hoe beter)
- 2 diervriendelijke en verantwoorde eieren
- 1 scheutje amandelmelk
- 6 eetlepels haver
- blauwe bessen en frambozen
- Agave siroop of Maple syrup

Je kunt alle ingrediënten door elkaar prakken met een vork maar ik gebruikt voor het gemak een blender. Afhankelijk van hoe dik en stevig je ze wilt, voeg je de hoeveelheid amandelmelk en haver toe. Je kunt eventueel nog chiazaadjes, hennepzaadjes of maca poeder toevoegen voor extra power!

Bak het beslagje met een klein beetje olijf of kokos olie in een pannetje en voeg dan de blauwe bessen en framboosjes toe.

Top ze af met Agave of Maple Syrup en vergeet vooral niet Jack Johnson’s Banana Pancakes op zijn allerhardst op te zetten!

Meer weten over Loulou? Dat kan! Lees hier alles over haar.

3 reacties tot nu toe

 • Ziet er idd gezond uit! Goed idee om te maken. Ga het dit weekend proberen

  Comment door Denise, August 21, 2014 om 1:41 pm
 • Yum, zeker een keertje proberen!!

  Comment door Rianne, September 11, 2014 om 3:34 pm
 • Hee Lou lou, wat goed dat je zo’n rondeel hebt bezocht. Je bent echt een voorbeeld! Meer mensen zouden zich zo moeten opstellen. Ik heb altijd in mijn hoofd gehad om de bio koemelk boerderij, die ik ooit gebruikte voor mijn kefir, op te zoeken. Nu gebruik ik geen koemelk meer. Maar waar ik naartoe wil is, dat we alles maar aannemen wat ons voorgeschoteld wordt. Goed om te zien dat jij verder denkt, heel inspirerend. Ik ben aan het stoppen met dierlijke producten en het gebruik van eieren en roomboter vind ik het moeilijkst. Ik merk ook dat ik echt moet afkicken van dierlijke producten. Mijn lichaam reageert er echt heftig op! Eet jij nog steeds eieren of ben je helemaal gestopt met alles waar iets dierlijks in zit. Zelfs suiker is niet altijd Vegan.. Echt bizar hoeveel producten dierlijke producten bevatten.

  Bedankt voor het recept!

  Groetjes,

  Thirza

  Comment door Thirza, February 20, 2016 om 2:06 am

Plaats een reactie