Switch To Mobile Version

Cécile Narinx: “Het september- nummer is zo goed als klaar”

Ik sta werkelijk te popelen om het eerste nummer van Harper’s BAZAAR te bewonderen. Zo nieuwsgierig. Daarom alvast even polsen bij hoofdredacteur Cécile Narinx hoe het ermee staat.

DOOR: JAMIE LI

Is het septembernummer al klaar en kun je een tipje van de sluier oplichten?
“Zo goed als, maar nog niet helemaal. Een tipje van de sluier: er komt, net als in alle andere 29 septemberedities van BAZAAR, een grote shoot gestyled door BAZAARs global fashion editor Carine Roitfeld. Er zitten supermodellen in, een wereldberoemde zangeres en iconische actrices, gekleed in de beste looks voor najaar 2014.”

Hoe is het om samen met Piet Paris te werken? Zijn jullie een tag team en in welk opzicht versterken jullie elkaar?
“Met Piet werken is elke dag een feest. Ik heb geen idee wat een tag team is, maar hij werkt met alle disciplines samen: beeld, mode, vormgeving, marketing, beauty. Zijn ideeën zijn uniek en verfrissend, zijn referentiekader is gigantisch en hij leert mij en mijn collega’s met andere ogen te kijken naar het vak. Daarbij heeft hij een geweldig gevoel voor humor. Never a dull moment.”

Uit welke BAZAAR heb je de meeste inspiratie kunnen halen en waarom?
“De Spaanse, die vind ik by far de BAZAARste. De typografie is origineel, de fotografie spettert en de vrolijkheid spat van de pagina’s af.”

Denk je dat de ‘nuchtere’ Nederlandse vrouw klaar is voor de komst van Harper’s?
“Ja hoor, de Nederlandse vrouw is panklaar voor BAZAAR! En al denken een paar vrouwen misschien van niet, als ze het blad zien zijn ze om (ondertussen klop ik op onbewerkt hout).”

Nu je de hoofdredacteur bent van Harper’s BAZAAR, welke verandering heb je (wellicht onbewust) doorgevoerd in je eigen garderobe?
“Ik ben onbewust meer pasteltinten en wit gaan dragen, en heb ook wat meer grafische elementen toegevoegd.”

Ook zo benieuwd naar de komst van de Harper’s BAZAAR? Wees een slimmerd en word vast abonnee. Je ontvangt dan de eerste vijf nummers voor maar €19,95. Klik hier.

Meer weten over Cécile? Dat kan. In Those Favorites vertelt ze alles over haar favorieten.

(Foto: Humphrey Khouw)

Plaats een reactie