Switch To Mobile Version

STYLE & COFFEE: Dio

Elke maand vraag ik een stijlvolle knappe man naar zijn stijl- en koffieroutine. De übercharmante rapper Dio bijt het spits af. Diorno Braaf, zoals-ie eigenlijk heet, blijkt een hyper actieve koffiedrinker en deinst wat stijl betreft echt niet terug voor een strak leren broekje.

DOOR JAMIE LI

REBELS “Het ene moment kleed ik me als een stereotype rapper: baggy broek, petje op, hoodie en Nikes aan. Maar ik kan me ook chic kleden met een overhemdje gecombineerd zoals vandaag, met Converse sneakers. Over het algemeen ben ik best rebels. Naar een hip-hop event kleed ik me heel netjes en juist wanneer men van me verwacht dat ik netjes gekleed ga, en ik heb er op dat moment geen zin in, kom ik casual.”

DIO SHOPS “Ik hou van Acne in de 9 Straatjes. Maar ook bij Cowboys to Catwalk in de Utrechtsestraat weten ze me altijd kleren aan te smeren. Tenues de Nimes vind ik mooi. Cos is erg chill, gewoon voor basics en snelle dingen. Verder heb ik veel mooie jasjes van Filippa K, Hugo Boss en ben ik erg fan van Avelon.”

BIG SPENDER “Ik ben iemand die zijn hand niet omdraait voor iets dat heel prijzig is. Ik hou van kwaliteit en mooie stoffen. Dus als het heel mooi is, maakt het niet uit wat er op het prijskaartje staat. Gewoon meenemen!”

MOOISTE PIECE “Zes jaar geleden droeg ik een jasje van Filppa K tijdens een fotoshoot voor de Esquire Best Geklede Man-shoot. Dat jasje vond ik zo tof, dat ik ‘m na afloop van de fotoshoot gewoon heb afgerekend en gehouden. Sindsdien wordt het jasje alleen maar mooier, mooier en mooier.”

GEEN U “Je zal mij niet zo snel zien lopen in een v-hals tot aan m’n navel. Ik heb wel normale v’tjes, maar geen u’tjes.”

LEREN BROEK “Absoluut. Ik bezit er nu geen, maar ik heb wel eens een strakke leren broek aan gehad voor een videoclip. Ik vind een leren broek echt vet.”

ZWEVERIGE JURKJES “Ik ben niet heel erg van het chique bij een vrouw. Nette cocktailjurkjes en stiletto’s hoeven voor mij niet echt. Zomerse jurkjes die er een beetje zweverig uit zien vind ik leuk. Haar stijl mag best blij zijn en tegelijkertijd stijlvol. Je mag zien dat een vrouw haar best heeft gedaan, maar heel erg opgetut vind ik niet mooi. Een zwaar opgemaakt gezicht straalt voor mij meteen een bepaalde afstandelijkheid uit. Ik hou van losjes, stijlvol en een outfit waar toch over nagedacht is.”

about-dioNO GO “Hoge latexlaarzen vind ik lelijk. En ik ben ook niet zo van de Nikes en Reeboks die vooral worden gedragen door studentenmeisjes. Van die hoge, stoere, mannelijke schoenen. Ik vind dat vrouwen vrouwelijk moeten blijven. Converse en Vans staan goed, maar voor mij geen bommen aan de schoenen.”

SEXY “Rode lipstick vind ik mooi en sexy.”

THROWBACK “Op mijn vijftiende had ik een verschrikkelijke kledingstijl. Gewoon echt niet over nagedacht. Mega baggy broeken. Dan heb ik het echt over Karl Kani en Southpole. Ik had lange shirts die tot m’n knieën kwamen. Meestal droeg ik gekke mutjes zoals Usher die ook had. Of bandana’s en New Era-petjes. Ik had grote kristallen oorbellen in m’n oor en m’n haar was lang. Ik had zelfs vlechten die van voren naar achteren gingen ha ha! Aan mijn voeten meestal Nike Airforce Ones. Ik had totaal geen eigen stijl. Het was vooral m’n idolen van toen, o.a. Eminem en Jay-Z, nabootsen.”

MILKSHAKE “Ik ben begonnen met een koffie verkeerd. Voor mij was dat een soort van milkshake, omdat het erg zoet is en nog een bepaalde smaak heeft. Een koffie verkeerd was eigenlijk de eerste stap om koffie te leren kennen. Maar tegenwoordig drink ik cappuccino’s. Het liefst met suiker. En ik merk dat ik steeds sterker begin te gaan.”

HYPER ACTIEF “Ik gebruik koffie meer als een boost. Het is geen routine, want ik ben er erg gevoelig voor. Koffie maakt me hyper actief en dat vind ik heel lekker als ik muziek maak. Het werkt goed voor m’n creativiteit. Dan ben ik rondjes aan het lopen en ben ik super scherp. Laatst moest ik voor m’n EP een video opnemen, maar ik had per ongeluk tijdens de lunch twee koffie gedronken. Omdat het zo gezellig was. Daarna kreeg ik een paniekaanval; een blackout en leek het alsof ik m’n stembanden hoorde trillen tijdens het praten. Toen dacht ik: oké, dit moet je nooit meer van je leven doen.”

KOFFIEMAATJES “Koffie drink ik best wel vaak alleen. Of anders met m’n maatje Sef of Geza. Meestal bij Mem’s in de Pijp, Amsterdam. Hier in het Conservatorium drinken we nauwelijks koffie, maar wel gin tonics in de avond.”

GOED GELEERD “Degene die me koffie heeft leren drinken is Nedir, m’n tour manager. Ik zag altijd dat hij tijdens het touren iets achter de hand had voor iedereen die moe was. Dan zag ik hem koffie drinken bij het tankstation en dacht ik: hoe komt het dat hij altijd zo scherp is? Misschien moet ik er ook maar aan beginnen.”

MEM’S & LOT SIXTY ONE “Ik drink vooral koffie bij Mem’s, maar er zit ook een goede koffietent in de Kinkerstraat: Lot Sixty One. Maar als ik écht koffie drink, is het in m’n studio. Daar heb ik een koffie-apparaat staan. Gekregen van m’n ex.”

KOFFIE-MOMENT “Na het eten. Met een koekje erbij.”

Dio’s EP Radio is vanaf nu te beluisteren via iTunes en Spotify. Het nieuwe album wordt dit najaar verwacht.

Plaats een reactie