Switch To Mobile Version

Must see: Yves Saint Laurent (de film)

Via en dankzij mijn werk bij Beau Monde magazine werd ik twee weken geleden uitgenodigd voor de premiere van Yves Saint Laurent in de Vondelkerk, Amsterdam. Het was een mooie avond en een mooie voorstelling: een typische Franse film die het verhaal vertelt van het leven van de legendarische ontwerper.

Je ziet hoe het Franse icoon kwam tot o.a. het iconische Mondriaan-jurkje, de vrouwensmoking en het Safari-jackje. Voor de rest gaat de film veel over de struggels in Yves’ leven en zijn dynamische relatie met zijn wederhelft Pierre Bergé (tot in de diepste details!). Hoe verlegen Yves ook was, de topontwerper veranderde langzaam in een drugsverslaafde en was, zacht uitgedrukt, nogal overspelig.

Ik heb met veel plezier de recensie van Fiona Hering gelezen op Vogue.nl. Heel leuk om de mening en kijk op Yves Saint Laurent te lezen van een fervent modemeisje. Misschien moet jij dat ook maar even doen.

En natuurlijk ga je zelf ook naar het filmtheater om je eigen mening te vormen. Om er alvast goed in te komen bekijk je de onderstaande trailer.

Yves Saint Laurent is vanaf 10 april te zien in het filmtheater.

Plaats een reactie