Kerkhoflunch

Sinds Jason Bourne ben ik iemand die altijd de situatie opneemt als ik ergens binnen kom. Hoeveel mensen zijn er, wie valt er het meeste op, wie draagt een verdachte koffer, wie zitten er naast me, welke Chanel hangt om welke schouder, dat soort dingen. Bijvoorbeeld in een restaurant. De laatste tijd valt er één ding bijzonder op. Er gaan steeds meer stelletjes uit eten zonder de hele avond ook maar één woord te wisselen. Afgelopen zaterdag was het weer keihard raak.

Vlakbij de negen straatjes vinden we een plek om te lunchen in de zon. Rechts van ons zitten drie Vlaamse meisjes. Beeldschoon, vriendelijk en ze kunnen over niets anders praten dan onze baby Lenny. Vooral het moment wanneer hij wild enthousiast begint te trappelen met zijn kleine voetjes gehuld mini All Stars, smelten ze. Lieve vrouwkes. Maar het is het koppel links van ons wat mijn aandacht trekt. Ik ben zo gefascineerd dat ik bijna in hetzelfde schuitje beland als zij.

Ze zeggen werkelijk geen woord tegen elkaar.

Ik ben zo geobsedeerd door het duo dat ik ook ongezellig zwijg. Betrap mezelf er steeds op dat ik naar rechts kijk om te zien of ze nu wél praten. Maar de lippen blijken bij elke gluurpoging stijf op elkaar.

Inmiddels wordt haar broodje carpaccio gebracht en zijn tomatenmascarponesoep met twee dikke sneden bruin brood. Mijn verwachting is dat het nu helemaal los barst. Hij die uitgebreid zal vertellen wat hij van de soep vindt – iets aan de zure kant, maar de basilicum-bite maakt alles weer goed. En zij die vertelt dit niet één van haar beste carpaccios is, want die had ze immers mogen proeven bij dat knusse restaurantje waar ze hun tweede date beleefden.

Nog steeds geen woord.

Zelfs van vragen of zijn lief de peper en zout alsjeblieft kan aanreiken is geen sprake. Ook een simpele ‘eet smakelijk’ wil niet lukken.

Misschien zijn ze allebei hartstikke doof en halen ze voldoening uit lief lachen naar elkaar. Maar wanneer Lenny een speeltje laat vallen dat onder hun tafel belandt, zegt de vrouw met een Italiaans accent: ‘Lette me gette itte for you.’ Ze lacht naar ons en focust zich weer op haar kerkhofsfeer lunch.

Het toeristenkoppel is eerder klaar dan wij. Ze staan op en verlaten hand in hand het terras. Dat dan weer wel. ‘t Belooft een spetterend diner te worden!

 • Haha wat leuk, ik had het er toevallig laatst ook over met mijn vriend, toen we uiteten waren. Zat een stel naast ons dat in totaal misschien maar 2 woorden met elkaar had uitgewisseld die avond. Gekke mensen!

  Comment door Mara, April 7, 2014 om 4:41 pm
 • Weer een super vermakelijke column!

  Comment door Maike, April 7, 2014 om 4:42 pm
 • Echt: je columns zijn ZO herkenbaar!!! Schitterend… Ik zat laast in Sumo naast een stel die 2 uur lang ALLEEN MAAR op de telefoon keken. Ieder zijn eigen telefoon dan. Vriendinnetje en ik ook met zeer veel bewondering naar gekeken. En dan jezelf afvragen of je raar bent, omdat jij wel gezellig zit te babbelen, hihihi… :-)

  Comment door Merel, April 7, 2014 om 4:44 pm
 • De titel alleen al vind ik super. De inhoud is net als altijd weer vermakelijk. Ik dacht dat ik de enige was die dit soort dingen opmerkt. Gelukkig is dat niet zo, je column is zeer herkenbaar. Keep up the Good work.

  Comment door Iraida Clare, April 7, 2014 om 4:49 pm
 • Genot om te lezen, zoals altijd! ;)

  Comment door Charley, April 8, 2014 om 11:48 am
 • Het boek! !!
  Wanneer komt jouw heerlijke boek uit???
  Ik geniet zo van je schrijfkunst!

  Comment door Anonymous, April 8, 2014 om 9:45 pm
 • Kerkhoflunch! Fantastisch! Ik hou deze erin! Echt als ik ze weer zie zitten, stil zwijgend naast elkaar, dan denk ik aan jou! Hilarisch! X

  Comment door Nathalie, April 13, 2014 om 8:09 pm
 • Hahah, wederom herkenbaar! Ik kan me er zo over verbazen!

  Comment door ShortStories, April 22, 2014 om 3:01 pm
 • Voel nooit zo de behoefte te reageren op blogs, maar… wat schrijf je LEUK! Hardop grinniken in de trein hier.

  Comment door Carlijn, May 1, 2014 om 10:26 pm
 • Wat een leuke reactie Carlijn, thanks!

  Comment door jamievalerie, May 1, 2014 om 11:07 pm

Plaats een reactie


* = (verplicht)