Switch To Mobile Version

Shopverslaving 2.0

“Heeft hij niet genoeg?” Voorzichtig probeert vriendin Tess me tot bezinning te brengen. “Nee hoor Tess, hij komt nog wat maillotjes tekort.” Welkom in mijn allernieuwste shopverslaving: babykleertjes inslaan.

Vaak begint het bij een mailing. De nieuwste bezigheid is het inschrijven voor zo veel mogelijk nieuwsbrieven. Waar ik normaal een bloedhekel had aan wekelijkse mailings, zijn ze nu zo ongeveer m’n enige drijfveer in ’t leven. Ik loop geen enkele korting mis. Bijenkorf voor de spetterende Petit Bateau afprijzingen, BabyGap voor de onverwachte 40% kortingscodes, Zara Home voor de 20%-weekenden, Stella McCartney voor de stiekeme kids presales (members only), H&M voor de 3-voor-10tjes en het briljante Mini Rodini voor nieuwe-collectie-alerts.

Zo’n twee jaar geleden wist ik misschien één baby-adresje met moeite op te noemen (Prenatal?) en nu ga ik door het leven als babykleertjesgoeroe. Ik weet precies waar ik voor wat moet zijn. Petit Bateau voor de kwaliteitseyecatchers, in de 9 straatjes voor biologische buys (Ann Lizz), BabyGap voor spetterende boxpakjes, Zara voor gebreide parels plus stoere schoentjes, Imps & Elfs voor de gevoerde winterjasjes, Hema voor kekke maillots en Primark voor slabbetjes en pyjama’s (3 voor 10, koopje!). Oh en vergeet Zara Home niet. Voor dekentjes.

Eigenlijk ben ik Lenny’s PA. Ik shop alles voor de knul. Vraagt hij om nieuwe sokken, dan sta ik bij de H&M met m’n pinpas te zwaaien. Wil Lenny nieuwe gympies, dan log ik in bij Sarenza.nl voor mini All Stars en sta ik drie minuten later naar een volle virtuele winkelmand te glunderen. Soms kijkt Lenny me met een bepaalde vragende, claustrofobische blik aan en dan weet ik genoeg: zijn rompertjes zijn te klein, hij wil nieuwe. Even later sta ik een 5-pack af te rekenen, wederom bij de H&M. Met ankertjes erop, zo leuk. Hij kan ook een bepaald huiltje opzetten en dan begrijp ik: Lenny is toe aan nieuwe closet essentials. Niet veel later krijg ik een orderbevestiging van Zara dat ik de vijftien shirts, twee jassen, drie paar schoenen en de vierentwintig broekjes binnen drie werkdagen netjes thuis ontvang. Vierentwintig stuks omdat ik er van elke maat twee koop. Zou toch jammer zijn als Lenster net een beetje gewend is geraakt aan zijn blauwe gebreide broek en er na een maand al uit is gegroeid. Dat is gewoon een grote teleurstelling voor zo’n baby’tje. “Daar heeft mama wat op gevonden hoor liefje. Behalve maat 56 heeft mama ook maat 62, 68, 74 en 80 op de kop getikt. In alle kleuren. Komt goed. O ja en mama heeft ook al een winterjas gevonden voor als je 1 bent. Aanbieding.” Bovendien zit er altijd wel eentje in de was, dus je moet reserves hebben. Simpel!

Soms gaat het een week goed. Dan ben ik zeven dagen shopclean. Maar dan mailt Gap me weer doodleuk over de kortingen die nóg beter zijn. Dit keer tot wel 50%. Dan ga je als shopaddict gewoon snel voor de bijl.

Keerzijde van dit verhaal is dat de mama van Lenny er op z’n zachtst gezegd verwaarloosd bij loopt. Totaal niet inspirerend, voor niemand. Ik blijk een overwerkte babystylist die zelf in geen maanden nieuw spul voor zichzelf heeft gekocht. Ja een nieuwe lipstick. Maar dat kwam indirect ook weer door Len. Had hij niet die huidvriendelijke babybadfoam van Kiehl’s nodig, waren mijn ogen nooit gevallen op die roze knallipstick. Dat ik al twee weken in dezelfde trui loop wordt aan gewerkt. Ben voor nu even druk met m’n shopping chart van Alex & Alexa, kan het niet maken tegenover Lenny dat die leuke jumper is uitverkocht in zijn maat.

Baby Lenny in een gebreid pakje van BabyGap en schoentjes van Benetton.

9 reacties tot nu toe

 • Hahaha, wat heerlijk herkenbaar, die baby-splurges en er zelf als een dweil bijlopen. Want zeg nou zelf, niemand kijkt toch nog naar de vrouw achter de kinderwagen? Love your colums, keep up the good work!

  Comment door Maaike, February 19, 2014 om 10:38 am
 • Hahaha leuk geschreven! Je kunt jezelf inderdaad babystyliste noemen want hij ziet er altijd top uit als ik foto’s zie op Instagram!

  Comment door Lauren, February 19, 2014 om 10:45 am
 • Hahaha heel leuk en herkenbaar! Wat een schatje is Lenny zeg!

  Comment door Anonymous, February 19, 2014 om 10:51 am
 • Wat een cutie is Lenny! M´n zus is net zo voor m´n neefje Nathan! Haha!

  Comment door Fabienne, February 19, 2014 om 1:13 pm
 • Haha super leuke column! Ik kan niet wachten om te mogen shoppen voor mijn baby (hoewel die er de komende tien jaar nog niet zal zijn :’)

  Comment door Martine, February 19, 2014 om 9:50 pm
 • Zo herkenbaar! Alhoewel ik inmiddels (zoonlief is bijna 3 maanden), nu ook weer zin heb om eens goed voor mezelf te gaan shoppen.

  Misschien nog een leuke tip (voor Lenny): lindex.com

  Comment door Daan, February 20, 2014 om 3:35 pm
 • Ik begrijp je helemaal. Onze kleine man is nog lang niet geboren en heeft nu al een goedgevulde kledingkast :-) Shoppen voor een kleintje is nu eenmaal makkelijk. Geen gezeur over dikmakende kleding, heupen die breder lijken, broeken die niet mooi zitten rond de billen…. Gewoon klikken&kopen!

  Comment door Barbara, February 23, 2014 om 1:50 pm
 • Ik zit echt al n uur je site te lezen en keihard te lachen. Manlief kwam zelfs al vragen of alles wel goed ging en offie misschien mocht slapen. Hihi morgen verder, je schrijft top!

  Comment door Mira, February 23, 2014 om 11:39 pm
 • En het erge is: het houdt niet op! Ook als ze 12 en 8 zijn loop je nog steeds als een dolle te shoppen voor de kindjes. Alles staat hen toch veel beter dan mij.

  Comment door mariquedevries, March 5, 2014 om 2:16 pm

Plaats een reactie