Switch To Mobile Version

Honderd handen op één buik

‘Hoe lang moet je nog?’ Ik kijk verschrikt omhoog. Waar gaat dit over; heb ik iets misdaan? Zit er een elektronische enkelband om mijn enkel? Oh nee, dit gaat natuurlijk over de baby in mijn buik!

‘Nog drie maanden.’ ‘Nóg drie maanden?! Wát! Nou, dan heb je al een behoorlijke buik. Jeetje zeg.’ – awkward silence – ‘Wanneer ben je uitgerekend?’ ‘Begin oktober.’ ‘Pfoeh! Dan heb je al die warme dagen nog. Hou je al vocht vast? Hoeveel ben je aangekomen? Zo hé, je buik is echt groot joh. Weet je zeker dat het er geen twee zijn? Je draagt natuurlijk ook helemaal naar voren hè? Eens kijken van achteren. Oh, daar zie je niks. Maar, je kont is wel wat groter geworden hè? Grappig hoor, dat het daar dan extra gaat zitten. Maar ja, jij had natuurlijk altijd al wel een behoorlijke derrière. Je gezicht valt wel mee hè?’ De laatste keer dat ik je zag was je niet zo bol. Het is er eentje toch? Of is het een tweeling?’ ‘Het is er één.’ ‘Weet je het zeker? Ik las laatst een verhaal over zo een vrouwtje dat er toch echt twee in haar buik had zitten. Ze zaten achter elkaar. Nooit gezien op de echo. Kwam na de bevalling zo nog één achteraan. Misschien is dat ook wel zo bij jou? Want jeetje, je buik is flink hoor. Echt een toeter. Want hoeveel weken ben je precies?’ ‘Zevenentwintig.’ ‘Ja, zie je! Je moet nog wel even. En wanneer ben je uitgerekend?’ ‘Begin oktober.’ ‘Poeh, tot oktober moet je nog! En dan al zo een buik? Dat moeten er twee zijn.’ ‘Het is er echt één. Een jongetje.’ ‘Oh oké. Nou, ik zou er toch maar rekening mee houden dat het er zomaar twee kunnen zijn. Lieverd, ik moet er weer vandoor. Succes met de zwangerschap hè? Of sterkte? Want je moet nog zo lang!’

4 reacties tot nu toe

 • Zoooo herkenbaar!! En vreselijk irritant! Bij deze dan ook uitgeroepen tot de meest domme vraag aan een zwangere vrouw die 1 kindje draagt, “zijn het er echt geen twee??” Nee! Ik ben gewoon lekker bol! Hier 25 weken zwanger..

  Comment door Suzanne Noort, July 8, 2013 om 6:15 pm
 • Vorige week heb ik het voor het eerst gehoord inderdaad. ‘Ja je bent bijna aan het einde he?’ Nee, ik ben 28 weken zwanger en moet dus nog 2,5 maand. Daarna alleen maar dat soort opmerkingen. Alsof het niet goed is om groot te worden. En dan kan ik mezelf voor mijn kop slaan omdat ik excuses ga maken… Jamie, knop omzetten en lekker naar voren die buik, je ziet er geweldig uit en er komt een fabulous baby’tje uit!

  Comment door Susanna, July 9, 2013 om 11:54 am
 • Haha, leuk geschreven! :)

  Comment door Yin, July 17, 2013 om 6:44 pm
 • Hahaha! Wat moest ik hier om lachen! Geweldig geschreven! Ik kan me zo voorstellen hoe ongemakkelijk dat is! Ik ben zelf nog laaaang geen mama (niet eens plannen) maar het ergste lijkt mij nog wel de mensen die ongevraagd aan je buik gaan zitten, ik geloof niet dat ik dan voor mezelf in sta :D

  Xx The Fashiournalist

  Comment door The Fashiournalist, September 16, 2013 om 7:44 pm

Plaats een reactie