Switch To Mobile Version

Korte rokjes en befgebaren

Als ik sta is mijn semiballonrokje helemaal zo kort nog niet. Hij reikt tot net boven de knie. Maar ga ik zitten dan kruipt de boel omhoog, zodat het ding verandert in een typische tippelrok. Dat vonden de jongens in Amsterdam-West ook.

Kun je nagaan wat er vandaag gebeurt als ik met datzelfde rokje op de fiets stap. Het kledingstuk krult zo ver omhoog, dat ik bang ben dat bumperklevers m’n brazilian wax kunnen bewonderen. Maar het was óf in een warme, plakkerige zweetbus leuren óf tien minuten voor schut op de fiets. Ik kies voor het laatste. Gewoon snel fietsen, denk ik bij mezelf. Ziet niemand. En ik heb gelijk, niemand ziet het. Dit verloopt probleemloos.

Tot aan de terugweg.

Wanneer ik weg fiets van Station Lelylaan zit mijn rokje nog steeds in de krulstand. Op een luguber fietspaadje ergens in Slotervaart tref ik een (blijkbaar) hitsige autobestuurder aan, want de man begint enthousiaste befbewegingen te maken met zijn tong. Bijna kots ik op zijn zwarte Peugeot 106 van walgelijkheid. Ik weet nog net m’n braaksel binnen te houden en fiets snel verder. Als toppunt van irritatie houdt de tongendraaier mijn tempo aan. Hij rijdt pal naast me en joelt samen met wat vrienden wat losse macho-opmerkingen. Gênante zinnen als “mag ik je opeten” en “ik kan goed likken” passeren de revue. De duivel in mij wil Badr bellen, maar het engeltje in mij rijdt braaf door. Ze achtervolgen me tot het kruispunt en blokkeren de oversteek. Met een coole Batmobielmove weet ik ze achterwaarts te ontwijken. Totdat ik achter me een sneu Peugeotmotortje allerlei kunstjes hoor proberen. Ze keren bruut om en volgen mijn weg. Gelukkig leidt deze weg naar een druk plein, aangezien sommige Marokkaanse mannen van nu gezegend zijn met een ultrakort lontje. Reageer je niet en rijd je steevast door, degradeer je zo van schatje tot slet. “Lekkertje! Schatje. Meisje. Hoer!” Bovendien vertelde een vriend van Marokkaanse afkomst me eens dat het in de Marokkaanse cultuur niet heel gek is om iemand met een grote mond, ongeacht man of vrouw, te meppen. Ik ben dus best bang voor deze ‘afgewezen’ groep beftekkels. Heb ik ze boos gemaakt? Wat is hun volgende move? Voor me rijden en stoppen zodat ik over de kop vlieg, en ze éindelijk onder m’n rokje kunnen turen? Of blijft het ‘gewoon’ bij hoer?

Ik vind het belachelijk dat je met dertig graden niet normaal over straat kan in een korte rok zonder achtervolgd te worden of zielige befgebaren naar je kop geslingerd te krijgen. Geloof me, ik ben niet vies van een fluitje hier en een lonkje daar. Sterker, ik ben stiekem beledigd als menig bouwvakker zwijgt bij langslopen, maar woest achternagereden worden op een kruispunt gaat te ver.

Twee weken geleden heeft Partij van de Arbeid bekend gemaakt een verbod te willen invoeren op seksuele intimidatie op straat. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is er klaar mee. “In sommige wijken of straten in Nederland is seksuele intimidatie aan de orde van dag. Vrouwen worden uitgescholden voor hoer, worden nagesist, geconfronteerd met seksuele gebaren en bestookt met ongewenst seksuele voorstellen”, aldus Marcouch.

Ik vond de partij al enig, maar heb nu zelfs die hele stemwijzer niet nodig: ik stem PvdA. Al is het alleen maar om mijn ballonrokjes te kunnen blijven dragen.

6 reacties tot nu toe

 • Pff ja ik ken het, en dan te bedenken dat het in landen als egypte vele malen erger is. Ach je hebt het overleefd! ;-)

  Comment door Lisa, August 15, 2012 om 9:33 pm
 • Het lijkt wel of menig man tegenwoordig geobsedeerd is oid. In mijn woonplaats roepen ze al als je een shortje aan hebt -_-

  Comment door Jennifer, August 15, 2012 om 9:49 pm
 • Groot gelijk, wordt er ook stapelgek van. Zelfs nu achter de kinderwagen en een paar weken terug met zwangere buik. ‘te is echt om gek van te worden!

  Comment door Vera, August 15, 2012 om 11:41 pm
 • Je kunt je nu vast wel een beetje voorstellen hoe het voor een blonde fashionista als ondergetekende moet zijn om in Gouda te wonen waar die Marokkaanse losers geen enkel blondje met rust kunnen laten, ongeacht of je in mini rokje of dik ingepakt in een ski pak voorbij langs loopt…

  Comment door Charlotte, August 16, 2012 om 6:22 pm
 • Je kunt je nu vast wel een beetje voorstellen hoe het voor een blonde fashionista als ondergetekende moet zijn om in Gouda te wonen waar die Marokkaanse losers geen enkel blondje met rust kunnen laten, ongeacht of je in een mini rokje of dik ingepakt in een ski pak langs loopt…

  Comment door Charlotte, August 16, 2012 om 6:24 pm
 • @Charlotte Gaat het nou om Marokkaanse losers of vervelende jongens die blijkbaar niet weten waar de grens ligt?

  Comment door Faatje, August 20, 2012 om 6:45 pm

Plaats een reactie