Switch To Mobile Version

Samenwonen grootste dikmaker

Men had me al gewaarschuwd, maar ik vond het onzin. Als je samenwoont heb je toch zelf de voedselkeuze in de hand? Niet echt. Ik ben zwaarder dan ooit.

Laf om de huisgenoot de schuld te geven, maar ik doe het toch maar even. Want wat worden mijn vriend ik en toch dik samen. De weekenden zijn het heftigst. Hij reikt me van alles aan. ’s Morgens begint hij met ‘eitjes bakken’. Volgens hem een gezonde keuze, maar dat lijkt me niet. Alleen al bij het zien van de royale plakken bacon en smeltende botertjes voel ik mijn bloedvaten dicht slippen. In de middag wil hij ‘lunchen’, wat inhoudt, twee broodjes kroket. Na de kroketten krijg ik nog wat losse flodders toegespeeld. Denk aan Snickers, loempia’s, wafels en de o zo verleidelijke Spaanse churros. Dan volgt het avondeten. Pasta. En als het echt feest is, trekt meneer ’s avonds zonder gêne nog een blik partyknaks open. Einde dag heb ik het aantal calorieën op à zeven kapsalons. (Weet dat een kapsalon de calorieraket is onder de caloriebommen.)

Ik wil dit niet. Ik wil geen feeder met vetmestende praktijken, want ik, zwakkeling, neem alles aan wat calorierijk is. Yoghurt? Ik moet er niet aan denken. Maar begin je over puntzakken patat met lots of mayo, heb je m’n volle aandacht. Maar hoe ga ik ooit stevige Rihanna billen- en taille bereiken als de pastaslierten me om de oren vliegen?

Zelfs mijn zorgverzekeraar vindt dat ik me op glad ijs bevind. Vorige week ontving ik de eerste subtiele hints. Iets met ‘extreem aantrekkelijke kortingen bij de sportschool bij u in de buurt’ en ‘overgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten’. Het zweet brak me uit. Hoe gênant. Dat de zorgverzekeraar door heeft dat mijn broeken niet meer sluiten en dat de bovenbenen uit proportie zijn gegroeid.

De bijbehorende folder liet weten hoe nu verder. Binnen tien minuten schreef ik me in bij de sportschool met het grootste pakket en weer tien minuten later noteerde ik de eerste fittest in mijn agenda.

Met alle sportinformatie zat het wel snor. Maar samenwoon- en hoe om te gaan met feedertips? Ho maar.

10 reacties tot nu toe

 • Yes, weer een column. Superleuk zoals altijd!

  Comment door Paula, May 7, 2012 om 4:54 pm
 • En nu maar hopen dat de sportschool je beste vriend wordt in plaats van de lekkere pasta’s!

  Comment door Lotte, May 7, 2012 om 5:22 pm
 • Wat geweldig weer! Ik hoor dit dus ook altijd, dus ik ben helemaal voorbereid. Nee grapje, bij mij duurt het nog wel even denkik, maartoch!

  Comment door Esmay, May 7, 2012 om 5:48 pm
 • Weer leuk geschreven meid:) Koop de boodschappen zelf en sla dan lekker gezonde snacks zijn. Ik denk dat je dan al aardig in de goede richting bent, broodje kroket is soms ook wel lekker.

  Comment door Inge, May 7, 2012 om 8:58 pm
 • Ja je hebt zo gelijk, ik ken het, ben gisteren weergezwicht voor gezellig samen pasta eten, had maar beter een kipfilet a la minuut kunnen grillen, maar zoals je begrijpt loopt me daar niet echt het water van in de mond, why o why is t zo moeilijk haha! Succes met sporten, ik hoop dat ik mezelf vanavond zover krijg!

  xoxo

  http://www.lolitainthemix.blogspot.com

  Comment door lolitainthemix, May 8, 2012 om 10:33 am
 • Hahaha, heerlijk om te lezen. Tja.. Alain kan wel lekker koken toch!

  Comment door Rachel, May 8, 2012 om 5:44 pm
 • Leuk geschreven!!

  Comment door Maarah, May 8, 2012 om 8:49 pm
 • Ik heb dus precies hetzelfde en ik weet wat je bedoelt xD
  Sportschool was voor mij geen optie want dat doe ik toche niet dus wij hebben nu een hometrainer thuis staan :P

  Comment door Tracy, May 18, 2012 om 7:38 pm
 • Hoe gelukkiger je samen bent hoe meer je volgens mij eet! hahaha want in goede tijden samen terrasjes, ijsjes, etentjes doen is ZO gezellig en fijn maar indd wel een killer qua KG’s

  Comment door Ellis (in Fashionland), May 24, 2012 om 2:47 pm
 • geweldig…. zo herkenbaar ;)
  je schrijft echt op een leuke manier, alles leest lekker weg!

  groetjes ;)

  Comment door Wendy Groeneweg, January 4, 2013 om 11:47 am

Plaats een reactie