Switch To Mobile Version

Recept van de week: tomatenrisotto met gamba's

Bijna dagelijks plaats ik als een idioot foto’s van m’n gerechten op Facebook en Twitter. Hoewel het mij annoying leek, is er toch vraag naar de recepten. Dus hierbij het recept van m’n eten van vandaag: tomatenrisotto met gamba’s.

Helaas heeft dit receptenrubriekje een mankement. Ik hou niet van hoeveelheden, maar onthul alleen de ingrediënten. Hier en daar zal ik het erbij vermelden, maar klooien met milliliters en grammen begin ik niet aan. Daar moet je het dan helaas mee doen. Een tip: mijn recepten zijn negen van de tien keer geïnspireerd door recepten van de AH app, waar wél hoeveelheden staan vermeld. Vaak voor vier personen. Ter ondersteuning zou je die (fantastische) app dan ook kunnen raadplegen.

Terug naar de gamba’s. Bovenstaand het kiekje en onderstaand de benodigdheden.

- Risottorijst van Lassie
- Visbouillonblokje
- Bosui
- Witte droge wijn
- Parmezaanse kaas
- Gepelde diepvriesgamba’s (ik heb verse gamba’s van de visboer gebruikt, maar die kosten bijna meer dan Louboutins, dus daarom raad ik de diepvriesvariant aan)
- 3 volle theelepels tomatenpurree
- Olijfolie
- Klontje boter
- Uitje

Even kort: risotto klaarmaken volgens verpakking met uitjes, bouillon en wijn. Uiteindelijk ook de tomatenpuree erbij. Gamba’s apart bakken in olijfolie, met het bosuitje en dan op smaak brengen met zout en zwarte peper. Gamba’s apart serveren bovenop de risotto.

Let op: wees geduldig met risotto. Het bouillon- en wijnschenken gaat in kleine fases en duurt even. Het duurt minstens twintig minuten voordat je risottorijst eindelijk zacht is.

7 reacties tot nu toe

 • Ziet er heel lekker uit! Heb het bij deze ook even opgeslaan, want dit ga ik zeker uitproberen!
  ? Annelien

  Comment door Annelien, May 1, 2012 om 11:11 pm
 • Ik ben zelf (half) surinaamse en we eten bijna elke dag surinaams eten.
  Zou her super vinden om zo nu en dan recepten van je te lezen en uit te proberen! Heb gelijk de AH-app gedownload.
  Thnx Jaim!
  X

  Comment door Chloé K., May 2, 2012 om 8:42 am
 • Wat ziet dat er super heerlijk uit!

  Comment door Rachel, May 2, 2012 om 10:26 am
 • Ik ben niet zo dol op gamba’s, maar dat risotto met tomatenpuree lijkt me best lekker!

  Comment door Esmay, May 2, 2012 om 10:41 am
 • ik woon sinds deze week op mezelf dus ik ben hier super blij mee. dit mag vaker. nu weet ik wat ik morgen ga eten !

  Comment door parisa, May 3, 2012 om 2:34 am
 • Dat ziet er super lekker uit!
  I just adorreee gambas.

  x
  http://www.cherryfactor.blogspot.com

  Comment door Chahrazad, May 5, 2012 om 12:45 pm
 • De risotto krijgt een erg vrolijk kleurtje door de tomatenpuree, het lijkt wel een gumbo!

  Comment door Martijn, March 13, 2013 om 4:10 pm

Plaats een reactie