Switch To Mobile Version

Panterprint criminelen

Ben aan de late kant, hijs mezelf rap in een panterprint jack, grijp een banaan en wandel de deur uit op weg naar de redactie. Er staat een politieauto op de hoek van de straat. Niets aan de hand, zou je denken. Totdat ik bijna word opgepakt vanwege mijn pantervelletje.

Nieuwsgierig dat ik ben, tuur ik zo lang mogelijk naar de twee agenten. Ik staar tot ik bijna struikel. Wanneer het raampje omlaag gaat van agent één, ontwaak ik uit mijn ramptoeristische roes. Ik kijk hem geschrokken aan met een banaan half hangend uit mijn mond standje Kim Holland en staak mijn wandeling. ‘Dag mevrouw, kunt u even komen?’ Als de politie je roept, moet je wel. ‘Ja hoor.’ ‘Mag ik vragen waar u vandaan komt?’ ‘Van huis.’ ‘Waar woont u?’, vraagt agent twee. ‘Hier in de straat.’ ‘Welk nummer?’ ‘Nummer vijf.’ ‘Heeft u misschien iets van ID bij u?’ ‘Jazeker.’ Met een bloedserieuze snoet vertelt agent twee dat ik vanaf nu een verdachte ben. ‘Ja mevrouw, we zijn op zoek naar een dame met een panterprint. En nu voldoet u aan dat profiel. We gaan uw gegevens nachecken. Blijft u hier maar even wachten.’

Sta ik daar, in m’n leopard look, wachtend op Valerio Zeno die vast elk moment de hoek om komt lopen voor zijn nieuwste BNN kijkcijferhit, You’ve just got Valerionized! Maar geen Valerio te bekennen. Sterker nog, de ondervraging gaat gewoon verder. ‘Waar was u vanmorgen om acht uur?’ ‘Ik was aan het douchen.’ ‘En daarna?’ ‘Daarna heb ik me aangekleed, make-upje gedaan en ben toen de deur uit op weg naar mijn werk. En nu sta ik voor jullie.’ ‘Heeft u dit panterjasje al lang?’ Eigenlijk wil ik er wat jaartjes vanaf smokkelen, maar tegen de politie kun je niet liegen. ‘Ja zo’n vier jaar al.’ ‘Aha. Mijn collega gaat wat telefoontjes plegen. Blijft u nog maar even staan.’

Waar is Valerio als je hem nodig hebt? Hij zou zeggen dat het allemaal een grapje was en hij zou vragen of ik hier en daar een handtekeningetje wil zetten. ‘Gewoon even toestemming geven, zodat we dit mogen uitzenden Jamie. Bedankt, je was een leuke kandidaat.’ Maar nee, niks Valerio. Zelfs geen Dennis, dit is echt.

Agent één stapt uit de auto en loopt in mijn richting. ‘Is dit het moment waar ik in de boeien word geslagen en word afgevoerd naar het bureau?’ ‘Ha nee mevrouw, we hebben alles nagecheckt en u bent onschuldig. Er zijn laptops gestolen die nu bij u in de straat zijn gesignaleerd en er was een vrouw bij betrokken met net zo’n pantervelletje als dat van u. Toevallig kwam u aanlopen.’ ‘Gelukkig agent, ik voelde al enige paniek. Zilverkleurige handboeien matchen zó niet met panter. Goud daarentegen…’

7 reacties tot nu toe

 • Hahaha, leuke column zoals altijd!

  Comment door Michiel, March 5, 2012 om 9:21 pm
 • Haha! Hilarisch!

  Comment door Roos, March 5, 2012 om 10:11 pm
 • Hoe durven ze tegen zo’n onschuldig tijgertje!

  Comment door Mannie, March 5, 2012 om 10:12 pm
 • haha jij kan zo leuk schrijven!

  Comment door Ilse Lugtenberg, March 5, 2012 om 11:31 pm
 • Hahaha! Moet jou weer overkomen he! :P

  Comment door Esmay, March 6, 2012 om 3:20 pm
 • Haha, waar is Valerio als je ‘m nodig hebt? :P

  Comment door Just a girl, March 12, 2012 om 1:43 pm
 • Hahahaha, je zou maar mee moeten naar het bureau! Leuk geschreven hoor. Wanneer ga je weer wat leuks schrijven over hetgeen dat jou irriteert; onderweg van huis naar werk, in de auto, in de supermarkt, in de stad etc.? Op een of andere manier erger jij je aan de dingen waar ik me ook zwaar aan erger! (“Ping”, “Nederland steeds asocialer” en “Irritaties onderweg”)

  Comment door Niecy, March 24, 2012 om 11:35 am

Plaats een reactie