Switch To Mobile Version

Paskamer paniek

Gearriveerd op de H&M trend- afdeling loop ik tegen de jurk van mijn leven aan. Ik grijp hem in twee maten en sjees de paskamer in. Met deze jurk wil ik oud worden.

Het is een pastelblauwe bodycon dress, gemaakt van een soort duikpakstofje. Lange mouwen, überstrak, ronde hals en net boven de knie. Dit is mijn kleur. Dit is mijn jurk. Wij horen bij elkaar. Wij gaan samen mooie zomeravonden beleven en toffe feestjes afstruinen. Samen zullen we witte wijn knoeien over m’n decolleté en weer heerlijk schoon worden met Robijntje.

Heb een maatje 34 meegenomen en een maat 36. Zonder te kijken pak ik een willekeurige maat beet. Het blijkt de 34, want bij mijn armen voel ik al enige benauwdheid, maar ik douw netjes door. Het knelt als een te klein condoom, maar dat ligt vast aan de stugge stof. Ik schuif het jurkje over m’n hoofd en rol het verder uit tot net boven de knie. Met wat spastische, mongoolwaardige bewegingen rits ik de boel dicht et voila: worst. Ik lijk op een sexy, lichtblauwe, kiprollade, waar geblondeerd haar uit groeit. Stiekem best mooi, maar als ik achterom kijk zie ik een kont groter dan de Kardashian-norm en draai ik me gauw om. Misschien dat-ie mooier zit in een maatje 36.

Of dat zo is, kom ik nooit achter, want het kost me uren voordat ik een keer uit deze fantastische jurk kom. Het lijkt erop dat de liefde wederzijds is: de japon wil net zo min afscheid nemen als ik dat wil. De parel wil voor altijd aan m’n lichaam gekluisterd zitten. Een soort van lifetime uniform. Hoe graag ik dat ook wil, ben ik bang dat het niet gaat. Ik zit ergens klem tussen de romp, schouders en armen, wat een hysterische paniekaanval als gevolg heeft. En zweet, héél veel zweet. Op m’n voorhoofd, op mijn rug maar vooral tussen de borstjes wordt het glibberig. De lichtblauwe beauty plakt als secondenlijm en ik ben bang dat het de beveiliger is die me moet redden. Na sluitingstijd.

Eigenlijk wil ik huilen. Eigenlijk wens ik op dit moment dat er een alarmknop in de paskamer hangt, net zoals in een invalidentoilet. Tevergeefs. Ik zit al zes minuten klem in mijn droomjurk. Lijkt weinig, maar dit zijn zes, hele lange, hete, minuten.

Dit kan niet anders aflopen dan bruin. Dit ooit zo mooie, lichtblauwe jurkje zal zijn weg terug vinden naar het kledingrek met een vieze bruine foundation veeg. Het zal nooit meer de oude worden. En inderdaad: wat ooit een helderblauwe kraag was, is nu een mahoniebruine mislukkeling.

Opgelucht en verdrietig tegelijk staar ik naar mijn nieuwe ex-liefde. Maatje 36 lonkt nog naar me, maar ik spreek met hem af dat ik ‘m een ander keer oppik, meteen naar huis neem en hem dan pas op m’n gemak. Geduld is een schone zaak, zonder foundation.

10 reacties tot nu toe

 • Hahaha! Wat heb je ‘t leuk geschreven!
  Wel balen dat je leek op een blauw worstje :( En dat je ‘m niet meer uitkreeg uiteraard.

  Comment door Esmay, February 29, 2012 om 11:59 am
 • Heerlijk stuk om te lezen, klinkt altijd stom als het over een mislukte paspoging gaat, maar je schrijft echt geweldig. Thumbs up voor het jurkje, hopelijk ben je binnenkort eigenaresse!

  Comment door Sofie, March 1, 2012 om 10:04 am
 • Zo leuk geschreven, love your columns.

  Comment door Paula, March 1, 2012 om 1:08 pm
 • Wat schrijf je toch heerlijk! Mijn moeder heeft me ook regelmatig moeten redden uit te kleine kledingstukken hahaha!

  Comment door Jennifer, March 1, 2012 om 10:44 pm
 • Wat een leuke column weer! Ik heb weer erg moeten lachen en her is natuurlijk ook erg herkenbaar!

  Comment door Beautyandso, March 2, 2012 om 5:28 pm
 • Wat een mooi stukje! Ik zie het al helemaal voor mij en ik ken het probleem. Wat voel je je dan lullig zeg. Liefst wil je dan onzichtbaar verdwijnen. Mijn complimenten overigens voor jouw schrijf stijl!

  Comment door Inique, March 3, 2012 om 5:40 pm
 • Hahahah, mahoniebruine mislukking, ik moest lachen! Superleuke column weer!

  Comment door Astrid, March 5, 2012 om 4:49 pm
 • Jij laat me weer lachen ondanks de thesis stress! Hahaha vooral deze zin: “Ik lijk op een sexy, lichtblauwe, kiprollade, waar geblondeerd haar uit groeit”. Hilarisch!

  Comment door Mannie, March 5, 2012 om 6:52 pm
 • Hahahahahaha! Geweldig.

  Comment door Anonymous, April 10, 2012 om 1:56 pm
 • Love deze post!

  Comment door Pastel Nudity, April 21, 2012 om 12:45 pm

Plaats een reactie