Switch To Mobile Version

10 stijlvragen aan fashionisto Leroy Aznam

Leroy ken je onder andere van fashion blog Commedesleroi en als fashion editor van tijdschrift Men’s Health. Altijd hip, altijd trendy. Vandaar 10 stijlvragen aan de jongeman. Om te smullen.

1. Hey Lee, hoe is het met je? Laat me meteen met de deur in huis vallen: jouw stijl. Ik ben al overtuigd, voor mij ben je een trendsetter. Je colberts en pantalons zijn altijd exact op maat, je loopt rond in de crème de la crème van de parkawereld en je hebt nooit zomaar een bril op, maar altijd een hele vette. Vertel, hoe doe je dat? Hoe kom je aan zo’n goed gevoel voor mode? Sterker, hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

“Thanks Jamie, je bent weer te aardig! Gevoel voor mode? Hmmm, weet ik eigenlijk niet, ik doe altijd maar wat. Mijn stijl kan ik niet echt omschrijven, als het maar lekker zit, mooi materiaal heeft en ik het zelf mooi vind. Als het aan al die eisen voldoet, kan ik het aan.

2. Dan nog iets. Welke mode-musthave moet elke man dit voorjaar in huis halen?

“Jeans shorts. En dan bedoel ik niet de doe-het-zelf-ik-knip-mijn-oude-jeans-even shorts.”

…EN WIJ VROUWEN DAN?

“Iets luchtigs, wijd en doorzichtig. Het mag weer sexy! Bijvoorbeeld de maxi-rok of een doorzichtige/kanten blouse.”

3. Leggings zonder enige cover-up, schoenen zonder sokken, strakke minijurkjes die niet cellulitis proof zijn: waar kun jij je aan ergeren op straat als je kijkt naar de stijl van nu?

“Voor mannen sowieso Uggs, omdat ze gewoonweg niet staan, accepteer nou dat het een vrouwenschoen is. Voor de dames: ik erger me aan jonge meisjes met designertassen. Wat is er mis met een Zara-tas? Een Chanel-tas moet je dragen als je al een ‘echte baan’ hebt en de lifestyle er omheen kunt permitteren. Dan kun je hem volgens mij echt met trots dragen en zit er daadwerkelijk iets anders in dan alleen sigaretten en lipgloss. Maar ik kijk er ook anders tegenaan. Ik vroeg ooit aan iemand, tijdens een interview voor Men’s Health, wat zijn grootste modeblunder was waarop hij antwoordde: ‘I don’t think of them as mistakes – I think of them as good ideas that just didn’t work’. Dus daar denk ik nu altijd aan als ik mensen met een ‘modeblunder’ zie.

4. Ik draag (nog steeds) de klassieke pantoffel Uggs. Ben ik dan fout bezig?

“Jij komt overal mee weg Jamie!”

5. Bij welke celebrity kijk jij stiekem af als het gaat om stijl? Enne… bij welke stijliconen kunnen wij vrouwen het beste afkijken? Rihanna, Alexa Chung, Diane Kruger? Vertel.

“Dat doe ik eigenlijk niet, maar ik vind Jared Leto er heel erg goed uit zien. Voor de dames, Rihanna heeft sowieso swagger, tikkeltje ordi, maar het mag. Ik weet niet wie Alexa Chung is en Diane Kruger vind ik niet zo. Dames die ik echt heel cool vind zijn natuurlijk de Olsen Twins. Ze zijn een beetje raar, maar toch heel vrouwelijk. Maar ook Rinko Kikuchi, die Japanse actrice uit Babel. Zij maakt van elke outfit Comme des Garcons. En niet te vergeten Angelina Jolie: elegantie ten top en ze is gewoon prachtig.”


6. Uit welk (mode)magazine kun jij écht inspiratie halen?

“Vogue Hommes Japan en V Man.”

7. Stel, ik ben een zakenman, maar wil niet suf overkomen maar juist een tikje trendy. Ik draag een grijs pak en een wit overhemd. Wat moet ik verder doen om de boel op te spicen?

“Een horloge. Het hoeft niet perse duur te zijn, zo lang het maar opvalt. Men kijkt bij mannen als eerste naar het horloge. Schoenen maken de outfit af, maar draag niet te opvallende schoenen onder een pak, dan krijg je heel snel een hij-probeert-te-hard-effect. Ik zou het pak zelf afmaken met een mooie parka er overheen, een trenchcoat kan later nog als je 40 bent. De parka geeft een pak wat meer edge. Mits het koud is natuurlijk. Als het wat warmer is kun je gemakkelijk je pak alleen dragen. Waar ik echt niet tegen kan bij mannen in pak, zijn grijze pakken met cognac kleurige schoenen, gecombineerd met een cognac gekleurde riem en als het ook nog kan een horloge met cognac gekleurde band. Zijn vaak van die snelle jonge makelaarsboys, niet doen dus!”

8. Iedereen snapt de essentie van de LBD nu wel, maar welk item moet een vrouw nog meer standaard in haar garderobe hebben hangen?

“Hele hoge hakken! Vrouwen in Nederland mogen meer op hakken lopen. Sneakers vind ik een beetje boyish. Het is leuk hoor, maar ik zie dames liever lopen op hoge hakken.”

9. Je vrouw heeft een klein casual chic mode-eventje in de avond en vraagt aan jou wat ze het beste aan kan trekken. Wat geef je haar als antwoord?

“Haha dit komt bij mij thuis heel vaak voor. Dan pak ik heel vaak iets voor haar en doet zij het braaf aan. Farah is heel makkelijk, ik heb wel eens iets van mijzelf gepakt en dat heeft ze toen aangetrokken. Zij kan, net als jij, veel hebben, dus dat is wel makkelijk. Maar meestal zeg ik, doe maar iets zwarts aan, dat zit altijd goed. Laatst hadden we een feestje en toen pakte ik een zwarte doorzichtige – bijna jurk – overhemd (had ze in Japan gekocht), een super strakke donker grijze skinny jeans van Cheap Monday en zwarte killer heels van United Nude. Haar haren in een knot, rode lippenstift op en hoppa; mijn arm-candy voor die avond was klaar.”

10. Tot slot: hoe ga jij om met de onzekerheid van vrouwen (lees: ‘Lijken mijn benen lang genoeg in deze broek?’, ‘Heb ik dikke armen in deze jas?’ of ‘Leroy, vind je me te dik?’)?

“Ik heb twee zusjes, zes nichtjes en heel veel tantes. Ik heb er dus ervaring mee. Het antwoord is: geef meteen een compliment, zodat je deze vragen voor bent. Krijg je de vraag toch? Altijd liegen! Het maakt eigenlijk niet uit welk antwoord een man geeft, elk antwoord is toch fout. En nee Jamie, tegen jou heb ik nooit gelogen.”

1. www.katelovesme.net
2. www.luisaviaroma.com
3. www.oki-ni.com
4. www.oaknyc.com
5. www.openingceremony.us

Meer weten over Lee? Check www.commedesleroi.com

7 reacties tot nu toe

 • Haha, geweldig interview. Hij heeft idd verstand van fashion en weet het (net als jij) ook nog eens leuk over te brengen ;).

  X

  Comment door Isabel, February 26, 2012 om 12:34 pm
 • Top rubriek, echt heel leuk dit! XX

  Comment door Kirsten, February 26, 2012 om 1:26 pm
 • super leuk om te lezen!!!

  Comment door Esmé, February 26, 2012 om 1:40 pm
 • Geweldig interview! Ik heb het met veel plezier gelezen en weeral bijgeleerd ;-)

  ? Annelien

  http://myblogannel.blogspot.com

  Comment door Annelien, February 26, 2012 om 2:03 pm
 • Leuk dat je zo’n interview hebt gedaan! Alleen snap ik de ergenis van jonge meisjes met een designertas niet zo.

  Comment door Charley, February 26, 2012 om 5:28 pm
 • Leuk interview!

  Comment door Bente, February 27, 2012 om 7:51 pm
 • “Anders zitten er alleen sigaretten en lipglos in” haha

  Comment door Kostuum pakken, March 9, 2012 om 5:24 pm

Plaats een reactie