Switch To Mobile Version

Valentijnsfails

Aangezien het vandaag Valentijnsdag is en ik daar geen toffe ervaringen mee heb, vertel ik je graag wat mislukte, traumatische, waargebeurde verhalen uit mijn liefdestijdlijn.

Het begon met Niels. Achteraf gezien is Niels goed loser materiaal, maar in groep zes was ik smoorverliefd op de jongen. Hij had ‘iets’. Dat bloempottenkapsel à la Nick Carter deed ‘t ‘m. Zijn brilletje was enigszins sexy en zijn gestotter had ook iets liefs. Ja, voor mij was Niels het gewoon. Helaas bloeide er van zijn kant geen liefde. Zelfs niet na mijn briljante, anonieme Valentijnskaart en eindigde hij met ene Samantha. De hoer.

Bij nader inzien was Niels toch te min en bovendien druk bezig met Samantha, dus hopte ik van Niels naar Lars. Veel stoerder. Maar ook Lars had weinig interesse. Ergens snap ik het ook wel, ik was een grijze muis met een snor en ik zou zijn stoere image keihard opfokken. Toch stelde ik me op als een strijder. Tijdens het Valentijnsfeest zou ik toeslaan. Dit was m’n kans om oneindig te schuifelen met ‘mijn’ Lars op liedjes van Solid Harmonie en Shola Ama, maar ook Lars bedankte. Als ik erover nadenk hebben Lars en ik misschien twee woorden gewisseld. In één jaar. Natuurlijk een romance die gedoemd was te mislukken. Maar ja, dat is achteraf geklets.

We verhuisden en dat betekende een nieuwe school, nieuwe kansen en nieuwe liefdes. Ik zette mijn zinnen op Lendle. Klasgenoot Lendle had immers brede schouders en was de mooie versie van Clarence Seedorf. Maar ook Lendle hapte niet na een rits anonieme kaarten, liefdesbriefjes en de ultieme Valentijnsklassieker: de rode roos.

Elf jaar oud en tientallen Valentijnsblunders rijker, volgde pas écht mijn dieptepunt. Ik schreef een brief van twee kantjes aan Marc B. Voor Valentijn. In de veronderstelling dat Marc me regelmatig had zien lopen op school en dat hij al láááng zat te wachten op deze brief. Met extra emotie de envelop gelikt, postzegel erop geplakt en gedouwd in de brievenbus, maar dit alles liet Marc koud: op 15 februari liep de jongen met een nog grotere boog om me heen dan normaal.

En zo mislukten ze eigenlijk allemaal, fuck Valentinesday:

Niels
Lars
Lendle
Marc
Wesley
Ruben
Gilian
Alain
(note: reageerde niet op Valentijnskaart, maar kwam erop terug. Inmiddels 8 jaar samen)

6 reacties tot nu toe

 • Hahaha echt weer hilàrisch! Ik vind het heerlijk om jouw columns te lezen Jamie, keep it up!!!!

  Comment door Lisa, February 14, 2012 om 2:11 pm
 • Wat een trauma’s! Maar die jongens zullen er nu wel spijt van hebben, want je bent uitgegroeid tot een prinsesje, jammer voor hen en hoera voor alain! ;)

  Comment door Danielle, February 14, 2012 om 2:14 pm
 • Als ik Niels, Lars, Lendle of Marc zou zijn en nu de foto bovenaan deze website zou zien, zoop ik mij vanavond nog van ellende helemaal klem.

  Comment door Robert, February 14, 2012 om 4:28 pm
 • Dit is zo’n forever-alone dag! Alhoewel… Ik heb een crush, maar als hij vandaag niks onderneemt hoeft het van mij niet meer. Inmiddels is het bijna 19:00 uur. Hmmm….

  Comment door spookje, February 14, 2012 om 6:36 pm
 • Wat een hilarische column! Geweldig geschreven Jam, happy Vday!

  Comment door sistersandsisters, February 14, 2012 om 8:08 pm
 • Heel leuk om te lezen! Ook die verbaasde reacties van FB, super! Als ik dit zou doen zou ik geheid ook zulke reacties krijgen, hahaha, wie eigenlijk niet?

  Comment door Niecy, February 18, 2012 om 12:55 am

Plaats een reactie