Switch To Mobile Version

Trend report: Print it out

De tweede trend die ik behandel: de crazy prints. De kekke prints zijn er in alle varianten. Van bloemen tot auto’s en van barok tot paisley. De bloemenprint overheerst (Dolce & Gabbana, Christopher Kane, DKNY, Proenza Schouler, Marni, Dries van Noten en vele anderen), maar er is meer. D&G showt de trendy barok, Prada een mix van bloemen en auto’s (!), Jil Sander kiest voor de paisley print en Burberry Prorsum duikt in de Afrikaanse dessins. Mijn favoriet is de D&G spring/summer show, vandaar dat de shopping geheel in deze stijl is.

Hoe draag je de trend? Er zijn een aantal regels. Bijvoorbeeld, mix & matching mag. Je mag zonder problemen met de modepolitie te krijgen een barokprintje op je pantalon combineren met een barokjackje. De regel is alleen: blijf bij je print. Mix dan ook geen bloemen met barok. Maak je look af door ook in je make-up te kiezen voor speelsheid. Felle kleuren for example. De oranje lipsticks van Yves Saint Laurant zijn beel-dig. Gooi je haar los en zet de puntjes op de i met opvallende sieraden.

Waar shop je de look ‘for less’? River Island gaat lekker mee met de trends, maar ook H&M, Zara, Mango en Bershka. Online haal je je modehart op bij Dorothy Perkins, Topshop, Asos en tot slot Mytheresa voor de designer items.

Kortom: de crazy prints zijn gewaagd, maar zeker geslaagd mits je het goed doet. Experimenteer thuis voor de spiegel en in de paskamers van je favoriete winkel met deze inspiratiepagina bij de hand en je komt er zeker uit!

1 reactie tot nu toe

  • Deze trend laat ik liever aan mij voorbij gaan. Te veel print op één kledingstuk als je het mij vraagt!

    X

    Comment door Isabel, February 13, 2012 om 11:01 am

Plaats een reactie