Switch To Mobile Version

Vaarwel cellulitis #1: de eerste keer

Aangezien sporten niet helpt en ik een complete verbouwing door middel van plastische chirurgie weer te ver vind gaan, heb ik een nieuwe manier gevonden om van de beruchte ‘putten’ af te komen. Gaat dat lukken?

Hoe slank of jong je ook bent, cellulitis kan elke vrouw overkomen. Het is vaak hormonaal bepaald en je kunt er weinig aan doen. Ook ik heb hormonale cellulitis en schaam me er kapot voor. Een string is leuk, maar een kont vergelijkbaar met putten zo diep als het Aralar-gebergte is niet cool. Reden genoeg dus om een effectieve behandeling te ondergaan. Werkt dit echt en wat houdt het precies in? Vandaag vertel ik alles over mijn eerste AWT behandeling.

Via wat Google speurwerk kom ik terecht bij Nynke’s In Vorm Punt, gespecialiseerd in een nieuwe methode om van cellulitis af te komen: AWT, ofwel Acoustic Wave Therapy. Door middel van geluidsgolven (ook wel shockwaves genoemd) worden de probleemzones aangepakt. Elke huidlaag wordt behandeld en zo wordt je lichaam weer aan het werk gezet. Het (beschadigde) bindweefsel wordt weer in gang gebracht, waardoor cellulitis verminderen of verdwijnen en je huid tegelijkertijd verstevigt.

Ik kom aan in Nynke’s gezondheidsparadijs in Hoofddorp en vertel haar over mijn probleemzones: de dijen en de kont. Ik leg haar uit hoe lang ik me al niet in bikini durf te tonen en dat ik een ruime collectie aan corrigerende oma-onderbroeken bezit. ‘Jij en nog 90 procent van de vrouwen in Nederland vindt cellulitis het meest lelijke aan haar lichaam hoor, maak je geen zorgen.’

Aan de slag: Nynke meet mijn maten op (omvang) en noteert mijn gewicht en vetpercentage. Alles is in orde, alleen zou het nog íets gezonder kunnen. ‘Drink je genoeg water?’, vraagt ze. ‘Nee, alleen maar Cola Light of thee.’ Nynke en huidspecialist Herbert schudden beiden hun hoofd. ‘De stof die in light producten zit, aspartaam, is één van de grootste veroorzakers van cellulitis. Probeer daarom zo veel mogelijk water te drinken en kies bijvoorbeeld altijd bruin brood boven witbrood.’ Volgens Nynke gaat het herstelproces van mijn huid sneller door water te drinken, omdat water de afvalstoffen goed afvoert uit je lichaam.

Na de meting smeert Nynke mijn billen en bovenbenen in met gel. Dit doet ze zodat het apparaat beter glijdt en de behandeling zo minder gevoelig aanvoelt. Daarna doorloopt Nynke vier stappen. Ze begint met het masseren van de huid door een vibrerende massagekop te gebruiken. Hiermee maak je de spieren, bloedvaten en lymfevaten los. Vergelijkbaar met een mini PowerPlate! Tussendoor vertel ik haar over mijn ‘deuk’. In mijn rechterbovenbeen heb ik een enorm gat, waar ik niet bepaald volle zalen mee trek. ‘Vanaf mijn zestiende zit-ie er al. Zo jong begonnen mijn cellulitis al!’, leg ik haar uit. Maar dubbel goed nieuws want één, dit is volgens Nynke en Herbert geen cellulitis. ‘Je hebt je waarschijnlijk in het verleden gestoten aan iets, waardoor het bindweefsel is beschadigd.’ En twee, de deuk is goed te behandelen en zal tot negentig procent of volledig verdwijnen. Ik kan ze wel knuffelen!

Dan begint ’t écht: Nynke plaatst zoals ze het noemt ‘de gemene kop’ op het apparaat en ik krijg kleine ‘shock-jes’ toegewezen. Deze kop wordt door sommige klanten als licht pijnlijk ervaren, maar ik krijg er kortweg de slappe lach van. Na enkele minuten krijg ik het kietelfestijn onder de knie en kan ik er goed tegen. De volgende twee koppen ervaar ik als prettig en na afloop merk ik meteen dat mijn huid zachter aanvoelt. Nynke schat dat ik ongeveer 10 a 12 behandelingen nodig heb (cellulitis fase 2, bijna fase 3) en twee keer per week moet langskomen.

Op weg naar huis sla ik meteen een krat Spa flessen in en bewonder ik mijn reeds behandelde achterwerk. Mijn deuk voelt al zachter aan en ik begin nu al van mijn kont dan wel bovenbenen te houden. Dit gaat lukken!

Wordt vervolgd.

Ook putjesvrij? Kijk op www.invormpunt.nl voor meer informatie.

8 reacties tot nu toe

 • Ik heb ook een deuk in m’n rechter boven been! Vooral als ik aanspan word ie NOG meer zichtbaar dan dat ie al was’

  Comment door Daisy Drost, August 22, 2011 om 10:10 am
 • Jeetje wat is het prijskaartje? Dit klinkt perfect :) Is dit hetzelfde wat Catrice van Houten doet?

  Comment door anna, August 22, 2011 om 11:42 am
 • hahaha wat leuk. Ik heb ook zo’n deuk. Keep us posted, ben benieuwd.

  Comment door nono, August 22, 2011 om 7:11 pm
 • Klinkt goed! Ik hou je blog in de gaten voor meer ervaringen!

  Comment door Marieke, August 22, 2011 om 9:31 pm
 • Heel herkenbaar! Ik hoop dat het werkt voor je.. Ben wel erg benieuwd naar wat het kost!

  Comment door Lovely By Lucy, August 23, 2011 om 11:30 am
 • Ik keek een tijdje geleden ook naar behandelingen. Ik moet alleen nog een passende behandelvorm kiezen. Het is zo schandelijk om met een deukjeskont rond te lopen, het geeft je echt een vreselijk gevoel. Ik heb al jaren geen zwembad of zee aangeraakt. Ik ben net als de anderen benieuwd wat het kost.

  Comment door Spookje, August 25, 2011 om 1:07 am
 • Ik ben ook zwaar verslaafd aan cola light hoor haha, maar drink wel maximaal 0,5 liter per dag… de rest water haha, sterkte

  Comment door Lisa, August 2, 2012 om 6:36 pm
 • Zeer interessant, maar ehhh….waar is het vervolg? :)

  Comment door Jacklyn, September 13, 2014 om 9:52 pm

Plaats een reactie