Switch To Mobile Version

Filmtip: Rio

Afgelopen zaterdag was ik naar de première van Rio, een gloednieuwe 3D animatiefilm van de makers van Ice Age. Dat belooft veel goeds, dacht ik zo.

Na afloop van de film dacht ik er nog precies zo over. Wát een leuke film. Zat ik daar met m’n 3D bril en uitgelopen make-up. Want ik heb flink moeten huilen van het lachen. Ik heb namelijk een humorzwak (ik weet niet of dat een woord is) voor geestige animatiediertjes. Zo vind ik de kat in Shrek hilarisch en kwam ik niet meer bij toen ik de jungledans in Madagascar zag.

Zo ging dat ook bij deze film. Iets met dansende boefaapjes die iPhones stelen en een Rolex als riem dragen. Ik had het niet meer. Maar waar Rio vooral over gaat, is het schattige vogeltje Blu dat op jonge leeftijd uit zijn geboorteplaats (de jungle van Rio de Janeiro) gevangen wordt genomen en belandt in Minnesota. Zijn baasje vindt hem en voedt hem in alle rust op. De rust is echter verstoord als blijkt dat hij één van de twee de laatste is in zijn soort. Hij moet zich voortplanten met de prachtige Jewel die al in Brazilië is. Op naar Rio dus, samen met zijn baasje.

Gaat deze missie lukken met al die ontvoeringen, tegenslagen en kapers op de kust? Want, er komt nog iets bij, Blu kan niet vliegen.

Hoe loopt dit avontuur vol humor en fraaie beelden af? Dat moet je zelf gaan zien! Rio 3D draait vanaf 20 april in de bioscoop.

Bekijk onderstaand de trailer.

(c) 2011 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

2 reacties tot nu toe

  • Lijkt me een erg leuke film! Deze gaat op m’n must-see lijstje.

    Comment door Priscilla, April 19, 2011 om 9:38 pm
  • Wil ik ook zien!! Beetje jammer dat je zonder mij bent gegaan maar ala

    Comment door Birgit, April 20, 2011 om 1:21 pm

Plaats een reactie