Switch To Mobile Version

Wie behoort tot lekker mannelijk Nederland?

Ik ontdekte plots dat er onder bekend Nederland toch enig ‘man candy’ te vinden is.

Op de Grazia redactie begonnen we spontaan te gooien met namen uit bekend lekker Nederland. Dan wel gericht op het mannelijk geslacht. Mooi, dacht ik zo, daar kan ik wel een top tien mee vullen.

Echter ben ik maar tot zeven namen gekomen, gezien ik Arie Boomsma wel heel voor de hand liggend vond, ik Chris Zegers zijn heerlijke koppie nu wel gezien heb en ik Johnny de Mol van mijn lieftallige Grazia collega’s absoluut niet mocht noemen.

Zeven mannen dus. Onderstaand het resultaat, uiteraard mét bijbehorende onderbouwing.

1. Jan Kooijman

Voor het geval je het nog niet wist, Jan Kooijman is he-le-maal van nu. In Goede Tijden Slechte Tijden leek Jan ietwat een grijze muis, maar in ‘So You Think’ ontpopte Kooijman tot een heerlijke vent. Sexy en stoer, vandaar dat zijn naam roet in ‘t eten gooit. Ik vind Jan meer een Jason. Jason Cageman?

2. Gregory van der Wiel

Nog zo’n gozer van nu. Ik houd hem al een tijdje in de gaten (lees: zijn debuut bij Ajax), maar tijdens het afgelopen WK is hij ook bij de rest van vrouwelijk Nederland niet onopgemerkt gebleven. Greg lijkt een stil mannetje, maar de knul weet wel degelijk wat te zeggen. Op Twitter gaan zijn remmen los en dat de man onder de tatoeages zit, krikt zijn imago tevens lekker op. Van der Wiel is een wilde, I’m telling you. Jammer genoeg heb ik de voetballer nog niet weten te strikken voor een interview. Ideeën zijn welkom.

3. John Ewbank

John Ewbank. Zijn naam zou een begrip moeten worden en rechtstreeks in Van Dale moeten belanden. John Ewbank definitie: perfecte (geklede) man boven de veertig jaar. Dat-ie vreemd is gegaan zie ik voor een keer dan ook graag door de vingers. What, did I just say that?

4. Dennis Storm

Dennis Storm heeft het allemaal. De looks, the brains én hij is nog vrijgezel. Onlangs heb ik de knaap mogen interviewen en ik kan je vertellen dat Dennis goed uit de bus is gekomen. Alvast een leuk weetje? Je kunt Dennis wakker maken voor een overheerlijke BBQ maaltijd. Een echte man.

5. Alain Clark

Stel je voor: Alain Clark, 1 uur ‘s nachts, kaarslicht, shirtless, gitaar en hij zingt het nummer All You Gotta Change voor je. Dat bedoel ik. Zijn liefje Reva boft maar.

6. Jim Bakkum

Ik zal heel eerlijk zijn. Ik ben er niet bepaald trots op, maar het was liefde op het eerste gezicht toen ik Jim’s auditie bekeek tijdens de eerste editie van de Nederlandse Idols. Daarna daalde de liefde al gauw, aangezien hij plotseling meende graag Jim genoemd te willen worden. Jim, als in letterlijk Jim en geen ‘Djim’, wat toch veel cooler klinkt? Toch keerde de liefde terug, omdat Jim een echte man aan het worden is. Bovendien, ben jij bestand tegen zijn fraaie krullen?

7. Winston Gerschtanowitz

Ik bevind me op glad ijs om Winston te plaatsen in de top zeven, want een meerderheid Grazia redactieleden vond hem niet geschikt genoeg. Toch heeft Winston een plekje weten te bemachtigen dankzij zijn stralende lach en leuk ogende persoonlijkheid. Zal de man in ‘t echt ook zo vriendelijk zijn?

Nu ben ik natuurlijk razend benieuwd naar jouw mening. Wie is volgens jou DE schoonheid (inside & outside) van mannelijk Nederland? Plaats jouw top 10 in een reactie!


Bookmark and Share

29 reacties tot nu toe

 • to be honest vind ik alleen Alain Clark jummie!
  de rest is echt behoorlijk oninterssant!

  Comment door Lotte, August 16, 2010 om 3:26 pm
 • Jan!!!
  En daarna Gregory… Mjam!

  Comment door Marieke, August 16, 2010 om 3:42 pm
 • Lastig lastig!
  Ik smelt normaliter van John Ewbank maar die foto hierboven vind ik niet zo apetijtelijk. Ik zal de top 7 even aanvullen tot een top 10, haha. Ruud van Nistelrooij, Pieter v/d Hoogenband (op deze 2 kon ik zo crushen in m’n tienerjaren) en waaaar is Maarten Stekelenburg in deze lijst? ;)

  Comment door Marloes, August 16, 2010 om 4:18 pm
 • 1. Alain Clark
  2. John Ewbank
  3. Gregory van der Wiel
  Jaa daar ben ik het mee eens !!

  Comment door Yazzmines, August 16, 2010 om 4:32 pm
 • Ik mis Don Diablo & Timor Steffens!

  Comment door Merel, August 16, 2010 om 4:42 pm
 • @ Merel, je hebt gelijk! Hoe kon ik de mooie Timor nu vergeten… Shame on me!

  Comment door jamievalerie, August 16, 2010 om 4:48 pm
 • Ja idd Timor mis ik ook! haha :)
  Verder sluit ik me aan bij jouw top 7, want binnen 10 minuten kan ik nog geen andere hottie bedenken…
  slecht eigenlijk..

  Comment door Carmen, August 16, 2010 om 4:49 pm
 • nou ik vind dat Waylon ook niet mag ontbreken eigenlijk.
  Valerio vind ik ook wel een schatje.
  verder nog Barry Atsma.
  en stiekem, heeeel fout hoor, vind ik Boris van der Ham ook wel wat hebben.

  Comment door Bk., August 16, 2010 om 5:01 pm
 • Mannen die ik mis: Don Diablo, Koert-Jan de Bruijn, Timor Steffens, Waylon, John Williams & Sasha Visser.

  Comment door Diana, August 16, 2010 om 5:01 pm
 • Hmm.. Gregory van der Wiel! Zeker..
  Ik mis inderdaad John Williams en ehmm..
  Everon Jackson Hooi (Bing uit GTST)

  Comment door Whitney, August 16, 2010 om 5:20 pm
 • Welcome… ;-)

  Comment door Merel, August 16, 2010 om 5:54 pm
 • Timor, Barry Atsma, Don Diablo inderdaad! Maar Jan Kooijman behoort in deze lijst zeker op 1!

  Comment door Chloë, August 16, 2010 om 6:05 pm
 • Greggie is inderdaad een goeie! Timor is ook knap (neigt echter wel een beetje naar de homo kant toe te gaan)

  Comment door Stefanie, August 16, 2010 om 6:20 pm
 • Gregory van der Wiel!!
  Waylon mag ook niet ontbreken.

  &Timor!

  Comment door Amber, August 16, 2010 om 7:22 pm
 • Waar is Waylon? Helemaal eens met de nummer 1, mis ook nog Timor inderdaad, Barry Atsma en Robin van Persie!!!!!!

  Comment door Meisje, August 16, 2010 om 7:23 pm
 • Jan en Gregory….
  ohhh allebei zijn gewoon om op te vreten!!!
  en @Stefanie, ben het met je eens. Timor begint een beetje gay achtig te worden..
  Valerio had er eigenlijk ook bij gemoeten maar hij is meer schattig dan sexy.
  en ferri somogyi is ook best sexy.

  Comment door Nagina, August 16, 2010 om 7:27 pm
 • Jan Kooijman hartje Priscilla haha

  Comment door Pris., August 16, 2010 om 7:48 pm
 • Humberto Tan trouwens ook wel! Beetje aan de oudere kant, maar hele goede kledingsmaak!

  Comment door Chloë, August 16, 2010 om 10:09 pm
 • Waarom Johnny de Mol niet? Hij is echt top.

  Comment door Bente, August 16, 2010 om 11:03 pm
 • Ik heb een secret crush on Art Rooijakkers, check him out !

  Comment door iris, August 17, 2010 om 9:39 am
 • Waylon staat dr nie op!! En Valerius, die zanger..ook aardig.

  Comment door mijnietgezien, August 17, 2010 om 9:50 am
 • Ik vergeet Tim Immers..

  Comment door mijnietgezien, August 17, 2010 om 9:52 am
 • Ik kan me wel vinden in Alain, John Ewbank & Jan.. Hot hot hot! Verder moet ik me serieus even achter mijn oren krabben! En groot gelijk dat je Johnny niet mocht noemen, haha! Dat vettige haar van ‘m, brr..

  Nu ik zo de comments lees denk ik: Ooh ja! Dusse Timor en Don diablo mogen er van mij ook zeker bij staan :)

  Comment door Eva, August 17, 2010 om 5:07 pm
 • Waylon moet zeker op 1, sexier dan dat kan niet!

  En Barry atsma moet erbij ;)

  Comment door Milou, August 26, 2010 om 12:45 am
 • arie boomsma hoort er ook bij!

  Comment door cyler, August 26, 2010 om 3:51 pm
 • waar is valerio? :O

  Comment door saar, August 27, 2010 om 2:09 pm
 • Waylon ofcourse!! The number 1

  Comment door Charlotte, September 1, 2010 om 12:40 am
 • Jan Kooijman!!!! (L)(L)

  Comment door Jankooijmanfan!!!(L), December 12, 2010 om 5:19 pm
 • timortimortimor !

  Comment door Amanda, March 16, 2011 om 9:53 pm

Plaats een reactie