Switch To Mobile Version

Liefde voor twee in Lugano

Single zijn op vakantie is moeilijker dan ik dacht. Ik verblijf in het prachtige Lugano en sta op het punt een relatie aan te gaan met de eerste de beste Alejandro die m’n pad kruist.

Ik snap het niet. Waarom vinden sommigen het juist prettig om vrijgezel te zijn tijdens een vakantie met vriendinnen? Zodat ze een dozijn one-night-stands af kunnen werken? Of een kansloze vakantieliefde kunnen scoren? Ik bedank.

Bij mij zit de vork anders in de steel. Ik doe niets anders dan rozenblaadjes plukken met het ‘hij houdt van me, hij houdt niet van me’ ritueel. Daarnaast staar ik kwijlend naar elk verliefd koppel, krijg ik van ieder liefdesliedje talloze hartjes in mijn ogen en bestel ik steeds bijna alles voor twee. Twee chocolade-ijsjes, twee kaartjes voor de berglift twee flesjes water en twee glazen wijn. Kortom: in Lugano heb ik liefde voor twee. Als een krolse kat die op zoek is naar liefde slenter ik door de smalle straatjes.

Maar wat wil je ook met fraaie bergen, zwoele zomeravonden, Italiaanse mannen, een knalblauw meer, Motown klassiekers op m’n iPod, gotische gebouwen en een knus dorpsgevoel net als in de film? Niet voor niets heeft George Clooney hier een huis. De man heeft van romantiek absoluut kaas gegeten. Op z’n Ursul de Geers: ’t is hier fantastisch! De omgeving tovert me om tot de godin van de liefde.

Echter heb ik er weinig aan, want als vrijgezel met een overschot aan liefde kom je niet ver. In die situatie kun je hooguit een relatie met jezelf aangaan. Niet iedereen is zo snel als Yolanthe en Wesley die in principe vijf minuten na hun eerste date al het huwelijksbootje in stapten. De kunst is om al die liefde om te zetten in een andere vorm van liefde. Zo stort ik me niet op de Alejandro’s en Fernando’s maar meer op de Mango’s en Roberto’s (als in Cavalli).

Ik bestel niet langer ijsjes voor twee, maar kleding en accessoires voor twee. Bovendien beleef fabuleuze momenten voor vier. Met drie vriendinnen op een fijne plek als deze kan het programma niet meer stuk. Shoppen in Milaan, Lugano, Como, een avondboottocht mét zes shopping malls en cocktails naar binnen werken in één van de meest luxe zwembaden. Who needs a boyfriend when you have four girls?

Bovendien schrijf ik deze column al zittend op een rood bankje aan het Lugano meer, waar er een Wi-Fi verbinding aanwezig is. En wie nog een boodschap voor Clooney heeft, stuur me een mail. George kan immers elk moment langslopen.

14 reacties tot nu toe

 • Weer super leuk geschreven! Geniet ervan :)

  Comment door Sanne, July 22, 2010 om 5:48 pm
 • Hey Jamie, leuk geschreven! Alleen is Lugano eigenlijk Zwitsers (maar wel in het Italiaanse gedeelte, dus praat iedereen Italiaans) en woont Clooney aan het Lago di Como in Laglio…

  Comment door Susanna, July 22, 2010 om 5:57 pm
 • Thanks, da’s dichtbij!!!

  En ik weet dat Lugano Zwitsers is ;)

  XX

  Comment door jamievalerie, July 22, 2010 om 6:00 pm
 • I know, maar misschien de rest die het hier leest niet.

  Anyways, ik heb wel een boodschap voor George: ‘Wanneer besluit je Elisabetta in te ruilen voor mij?’Hahaha!

  Heel veel plezier daar Jamie, je bent daar volgens mij helemaal op je plek met je fabulous group of friends!

  Comment door Susanna, July 22, 2010 om 6:04 pm
 • Heerlijke column weer

  Comment door Marieke, July 22, 2010 om 9:47 pm
 • Bleh, waar is m’n comment nou gebleven? Foetsie? Zit zeker stiekem een Italiaanse screener ofzo .. niets slechts over de Italianen; comment niet goedgekeurd ;). In ‘t kort! Pas op voor die übercharmante Italianen. Heb in de U.S. 6 weken een Italiaan ‘gedaan/gedate’ haha. Geweldige tijd maar wel een beetje genkeusd hartje aan overgehouden thuis :P.

  Have fun daar! Lugano is mooi! Ben er 2 jaar geleden ook geweest.

  Comment door Marloes, July 23, 2010 om 12:20 am
 • Wat leuk geschreven! Hahaha…lekker hoor dat je aan het Lucano meertje bent! Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Have fun with the girls en doe ze de groeten!

  Xxx van mij en kleine Greg!

  Comment door Kimmie, July 23, 2010 om 9:17 am
 • hihi wat leuk geschreven!

  Veel plezier nog!

  Comment door Loeder, July 23, 2010 om 11:11 am
 • hahah super leuke column!
  nog veel plezier op je fabulous vakantie!

  xx

  Comment door Carmen, July 23, 2010 om 11:42 am
 • Ik heb weer genoten van je blog! Je schrijft echt super leuk. Nu kan ik weer verder met mijn dag. Enjoy de vakantie! :)

  Comment door Alex, July 23, 2010 om 1:06 pm
 • Have fun daar! Zie op twitter heel wat leuke verhalen langs komen over tequila dus denk dat dat wel goed komt!

  Liefs

  Comment door Femke, July 23, 2010 om 11:10 pm
 • Ik ben net terug van 2weken aan het Lago Maggiore, ben ook een dagje naar Lugarno geweest!toplocatie!!

  Comment door Florianne, July 26, 2010 om 12:18 am
 • Jeetje Lugano,

  Ben je ook naar Bellaggio geweest? of Lecco? Zijn ook hele leuke steden om te bezoeken! of Bergamo, leuk ook om te winkelen!

  Groetjes,

  Ferra

  Comment door Ferra, August 10, 2010 om 3:38 pm
 • Hoi Ferra,

  Nee ben echt alleen in Lugano geweest! En af en toe wel de grens over naar Italie.

  Groetjes,
  Jamie

  Comment door jamievalerie, August 10, 2010 om 3:43 pm

Plaats een reactie