Switch To Mobile Version

Brogues: hip and happening

Vorige week zat ik nog in het bruisende modeliefhebbende New York en kon ik niet om de klassieke brogues schoenentrend heen. Het mannelijk ogende schoentje was niet alleen aan elke voet te zien, maar ook in elke shop.

De letterlijke vertaling van brogue is: grove schoen. Sowieso lijkt het modestraatbeeld steeds meer de mannelijke kant op te gaan. Eerder passeerden de boyfriend jeans en colbert de revue. Nu maak je die mannelijke outfit compleet met een paar brogues. Vergeet daarbij niet je broek op te rollen.

Schaf een lager geprijsd oxford schoentje met wat studs hier en daar aan bij een winkel als Invito of spaar voor een luxere editie van Church’s verkrijgbaar bij Net-a-porter.

Fashionista Sienna Miller gelooft al geruime tijd heilig in de trend en draagt op onderstaande foto een paar zwartgekleurde brogues van lakleder. Heb jij al een paar in je kast liggen? Of sla je deze trend voorlopig over?

5 reacties tot nu toe

 • Ik heb ze al een tijd in mijn kast liggen, zijn daarom ook een beetje verdragen. Ik heb ze besteld bij Bon Prix voor nog geen 20 euro. I love them!

  Comment door Claudia, April 27, 2010 om 12:12 pm
 • Ben al aan mn derde paar bezig.. Top schoentjes maar gaan niet lang mee helaas :/

  Comment door Nathalie, April 27, 2010 om 2:12 pm
 • Ha! Dat is toevallig. Heb ze vandaag weer eens aan :) mn vintage ‘opa’ schoentjes. Erg leuk, maar absoluut niet te combineren met een legging!

  Comment door Maartje, April 27, 2010 om 4:29 pm
 • Ik vind ze vooral leuk bij lange meiden! Bij Sienna staan ze top.

  Comment door Jessie, April 28, 2010 om 7:09 am
 • Ik vind ze echt helemaal top ze zitten ook super. Vorig jaar zag ik ze bij Agynes Deyn en vond ze zo leuk dat ik toen meteen had gekocht echt top schoentjess

  Comment door Daffyduck0, April 29, 2010 om 6:21 pm

Plaats een reactie