Switch To Mobile Version

Vrouwenpraat

Vorige week kregen de vrouwen enige tips. Deze week is de beurt aan de mannen om aantekeningen te maken. Ik sprak met menig vrouw over de ongeschreven regels. Wat absoluut niet te doen als het gaat om indruk maken op de vrouw? Read and learn.

Regel nummer een is opgesteld voor de ja-knikker. Voorkom het ‘wat jij wil schat’ syndroom en wees juist impulsief. Kom met ideeën, doe iets onverwacht, laat een bos bloemen bezorgen of nodig de vrouw in kwestie bijvoorbeeld nietsvermoedend uit voor een gezellige lunch. Vrouwen houden van mannen met een eigen mening. Mannen die geen afwachtende houding aannemen.

De tweede regel betreft opscheppen. Niet doen. De vrouwen die ik heb gesproken zijn hier absoluut niet van gecharmeerd. Volgens hen zou het opscheppen een vorm van onzekerheid zijn. Juist omdat de man niet helemaal zeker is van zijn zaakjes, heeft hij de neiging te vertellen hoe goed-ie alles voor elkaar heeft. “Mijn ex vond altijd dat ik zo goed was in bed.” Een foutere zin op een eerste date kan niet. Opscheppen én een ex erbij halen. Het opscheppen kun je beter vervangen door belangstelling tonen. Dat is heel simpel: stel een paar open vragen en je brengt een mooi gesprek op gang. Vrouwen houden nu eenmaal van praten.

Dat brengt me meteen op het volgende punt. Een vrouw wil graag dat je naar haar luistert als ze een verhaal vertelt. Of dat je haar in ieder geval in die waan laat. Dus ook al vind je het zo ongelooflijk oninteressant dat haar chihuahua één jaar is geworden, feliciteer haar gewoon en toon belangstelling. Vraag bijvoorbeeld naar de naam van het misbakseltje. Misschien handig om daar wat afspraken over te maken? Vrouw zal niet praten tijdens belangrijke momenten als voetbalwedstrijden of een goede film, als man besluit aandachtig te luisteren. Deal?

Dan nog wat regels op sex gebied, waarover ik ook heel wat bespreekpunten voorbij heb horen komen. Steek bijvoorbeeld niet zomaar je tong in het oor van een vrouw, bedenk daarnaast altijd dat er nog iemand in het bed ligt behalve jij. Immers: It takes two to tango. En dan heb ik ook nog van alle dametjes vernomen dat te veel vieze woordjes onder de lakens de stemming enorm kunnen belemmeren. Zoiets als: “Vind je het lekker schatje?” Om maar een voorbeeld te noemen.

Tot slot: wees altijd een gentleman. Vrouwen waarderen de kleine dingen in het leven. Houd zo nu en dan een deur open, steek een rood roosje in haar wilde lokken, laat een lief briefje achter of verzorg een romantisch diner (uiteraard zelf bereid).

Verder geldt er altijd één hoofdregel: je fouten toegeven vermengd met het woordje ‘sorry’ werkt áltijd. Door zoveel goede input ben ik vast wat cruciale regels vergeten. Dus, nog toevoegingen?

7 reacties tot nu toe

 • Jep, in z’n geheel mee eens..

  Geen toevoegingen!

  Comment door Lotte, March 24, 2010 om 9:02 am
 • Nice!
  Alleen dit stukje klopt niet:
  De tweede regel betreft opscheppen. Niet doen. De vrouwen die ik heb gesproken zijn hier absoluut van gecharmeerd.
  ” zijn hier absoluut niet van gecharmeerd ”
  Toch?
  Groetjes!

  Comment door Mannie, March 24, 2010 om 10:59 am
 • @ Mannie helemaal scherp, thanks!

  xx

  Comment door jamievalerie, March 24, 2010 om 11:15 am
 • Thankyouthankyouthankyou!
  Deze blog moet wereldwijd gepubliceerd worden.
  Vooral regel 2 is voor mij een absolute afknapper.

  Comment door Sharon, March 27, 2010 om 1:54 pm
 • greatness! jij schrijft wat iedereen denkt, met een vleugje humor, de ABSOLUTE waarheid en stijl.
  XX.

  Comment door Mumz, April 3, 2010 om 2:11 pm
 • ps. dan heb ik het niet alleen over deze blog! ;)

  Comment door Mumz, April 3, 2010 om 2:11 pm
 • Hi Mumz,

  Dank voor je leuke comment! Super leuk om te horen.
  xx
  Jamie

  Comment door jamievalerie, April 4, 2010 om 2:58 pm

Plaats een reactie