Switch To Mobile Version

Column Xtra: Glamour, verf, patat, Karin Swerink en… ik

Ik mocht erbij zijn. Ik mocht bij de guerilla marketing actie zijn van de Glamour redactie. It’s the inside that counts, daar staat Glamour voor. Letterlijk en figuurlijk.

Ik kwam binnen en de mega dikke XXXL Glamour lag op elke tafel van de roze redactie van de Glamour. Een redactie waar ik het geen probleem zou vinden om mijn werkplek van te maken. “En hier zit Karin”, zei de vrouw die me binnen het pand begeleidde. “Hallo”, klonk ik verlegen. Daar zat ze dan, één van de meest toonaangevende vrouwen op mijn A-list, Karin Swerink, die werd verzorgd door de visagist. De blonde hoofdredactrice droeg een heerlijk warme zwarte trui met oversized mouwen, een minirok van paillettten, een zwarte panty en prachtige enkellaarsjes. Natuurlijk liet ze haar XL Chanel tas niet in haar kantoor liggen.

We smulden van een ‘patatje Glamour’ (lees: een puntzak met vermenigvuldigd Glamour logo). Wie had ooit gedacht dat patat eten zo fashionable kon zijn? Ik maakte een praatje met de redactie en de twee creatieve mannen van het reclamebureau, die het brein vormen achter de actie. Mijn ogen waren al snel weer gericht op Karin. “Ik zag je laatst nog bij de Fashion Week”, kraamde ik er onzeker, krampachtig, maar toch lief uit. “Oooh ja dat kan best, toen was ik met m’n dochter, toch?” Ja, dacht ik bij mezelf, en je droeg een boyfriend jeans (opgerold), lange zwarte jas, je had een staart in, rode lippenstift op en een übergrote Chanel tas bij je. Die informatie hield ik uiteraard voor mezelf. Ik switchte om en kwam uit m’n verlegen schulp. “Zullen we op de foto?”, vroeg ik. Dat vond ze hartstikke leuk en je begrijpt natuurlijk dat die foto een collectors item wordt.

De andere bloggers oftwel, ‘collega’s’, liepen binnen. Nu kon het feest beginnen. De champagne werd tevoorschijn getoverd en na een heerlijk nipje te hebben genomen gingen we naar buiten. Op naar de Glamour abri’s.

Karin Swerink verfde met een dikke kwast en koeienletters op de Glamour posters IT’S THE INSIDE THAT COUNTS. Volgens Karin is een Gucci tas geweldig, een paar schoenen van Christian Louboutin fijn om te hebben en zijn veel modellen in bladen aan de dunne kant, maar het is toch de binnenkant waar het allemaal om draait.

Die uitspraak kan ik alleen maar beamen, want ook al kwam ik rechtstreeks vanuit m’n werk met een rasechte sloeberoufit die verre van trendy is, kon dat Karin en de Glamour meiden niets schelen, cause it’s the inside that counts!

Binnenkort een kort interview met Karin Swerink op Jamiesblog.

4 reacties tot nu toe

 • Super tof dat je bij Grazia en Glamour rond ‘mag’ kijken!! Little jealous here ;). Go for it meis!! Ben benieuwd naar je volgende column. xx

  Comment door Chantal Straver, February 11, 2010 om 10:08 pm
 • Hi Chantal,

  Dankjewel! Ja ik vind het zelf ook echt super tof, I love magazines ;)

  xx

  Comment door jamievalerie, February 11, 2010 om 11:30 pm
 • Geweldige actie :)

  Comment door Flavvviena, February 16, 2010 om 4:33 pm
 • ik hou je volgende column zeker in de gaten, erg leuk dat je bij glamour rond zomaar mag kijken

  gr
  marja
  http://goedhuysverf.nl

  Comment door marja, May 18, 2010 om 8:28 pm

Plaats een reactie