Switch To Mobile Version

Typisch mannen gedrag?

Nu heb ik al best lang een vriend, maar ook ik ben wel eens single geweest. En in een single periode is het normaal dat je wat meer mannen ontmoet dan normaal. Dat gebeurde zo nu en dan ook bij mij. Die mannen waren hartstikke vriendelijk. Belangstellend, dat ook. Naar mijn mening is het leuk om elkaar dan na een poos weer tegen te komen. Of toch niet?

Vorige week nog. Er verschijnt een soortgelijke jongeman in de winkel waarin ik ‘s weekends werk. He wat leuk, denk ik bij mezelf. Hoe zal het met deze gast gaan? Is hij nog steeds bezig met dat voetbal project? En hoe gaat het nu op school? Misschien vindt hij het ook leuk om wat te babbelen over de stand van zaken. We spraken nota bene regelmatig! Gespreksmaatjes, niet meer niet minder.

Enfin, hij komt binnen en kijkt geschrokken. Hij kijkt op zo een I-see-dead-people manier. Hij zal zo wel even bij me komen, denk ik bij mezelf. Gek genoeg maakt meneertje een gigantische omweg, knikt heel kalm en een beetje vaag mijn kant op en loopt keert om.

Tegelijkertijd komt er nog zo een ‘ex-gesprekspartner’ binnen. Eentje van een jaar of twee geleden. Ook hij wordt lijkbleek. Maar in tegenstelling tot meneer nummer 1 kan hij er nog een voorzichtige ‘hoi’ uit floepen. Terwijl ik me kan herinneren dat toen ik hem destijds tegen kwam in de club, ik regelmatig op m’n horloge moest kijken. De man sprak de oren van mijn lijf! Hij had nooit de juiste feeling wanneer hij weer door moest lopen. Maar goed, de vork zit nu héél anders in de steel . Na zijn voorzichtige en geforceerde ‘hoi’ is hij nergens meer te bekennen. Foetsie.

Wat is dat toch met deze mannen? Ik heb wel een zwaar vermoeden… Nu is het zo dat ik bij kledingzaak werk waar alleen vrouwenkleding wordt verkocht. Je begrijpt dus wel dat deze mannen niet alleen zijn. Ze zijn beiden vergezeld door een leuke jongedame. Maar is dat een reden om je raar, geschrokken en afzijdig te gedragen? We maakten in het verleden toch alleen maar een babbeltje? Waarom kunnen we nu dan niet kletsen? Bang dat je vrouwtje van streek raakt? Geloof me, ze voelt het juist eerder aan dat haar vriend lijkbleek weg rent, dan wanneer hij even een gesprekje voert.

Oh, wacht eens even. Het lijkt erop dat meneer 1 toch nog tot bezinning komt. Hij komt ietwat stuntelig aanlopen en er verschijnt een halfvolle (of halfleeg, het is maar hoe je het bekijkt) lach op zijn gezicht. Wat leuk, dacht ik, hij komt toch nog even een praatje maken! Had ik zomaar verkeerd geoordeeld over hem, ouwe praatjesmaker van me! Ik voel me bijna schuldig. Hij staat inmiddels voor me. Gezellig! Leuk! ‘He’, klinkt hij ongemakkelijk. ‘He!’ ‘Heb je deze legging nog in maatje 34 voor mijn vriendin?’

19 reacties tot nu toe

 • hahahhahhahahaha….busted! zou je zeggen, ach jaaa…zo zie je maar weer..

  Comment door puccy, September 30, 2009 om 10:13 am
 • (ex)gesprekspartners?? terwijl je in een relatie bent?

  sorry niet om te haten.je schrijft leuk etc. af en toe lees ik je blogs en kan er van genieten, maar alleen vind ik dat ik hier ff op moet reageren hoor…

  niet om persoonlijk te worden dus laten we ervan uitgaan dat de meeste vrouwen net als jij denken, dan stel ik het volgende:

  niet genoeg om met al bestaande gesprekspartners of je man zelf te praten..er moeten nieuwe bij?

  vind je het gek dat deze gesprekspartners je niet aankijken en om je heen lopen. Dat is geen typisch mannengedrag of misschien eigenlijk ook wel.

  In ieder geval gedrag dat roept ‘ik had niet zomaar doodnormale oppervlakkige gesprekken met jou..er was meer achter en dat weet jij ook..’

  alleen is het typisch vrouwengedrag om het te gooien op eenvoudige oppervlakkige gelul terwijl vrouwen met dat gedrag toch willen tjekken hoe goed ze het doen in de markt

  Misschien is het feit dat jij je er wat van aantrekt je toch ergens beledigd voelde dat je niet de verwachte aandacht kreeg???

  is dat mogelijk…? gewoon een vraagje..

  dan heb je nu in ieder geval inzicht van hoe een jongen dat meemaakt..lijkt me toch een leuke aanvulling ;)

  Comment door billie, September 30, 2009 om 3:59 pm
 • Leuke blog Jamie,

  maaaaar… :) nu heb ik ook mijn twijfels als Billie. Ik zeg niet dat er tijdens die gesprekken van vroeger met deze jongens meer speelde dan vriendschappelijk gelul, hoewel je deze topic inleidt met dat dit gebeurde in de tijd dat je single was (??) Was het echt niet meer dan chatten?

  Maar als we aannemen dat het niet meer dan dat was, vanuit de kant mannen is het vaak wel meer dan dat. Dat maakt verder ook niet uit, anders kan een vrouw alleen maar met en man praten als zij ook interesse in hem heeft. Want meestal checken mannen of er kans is op een leuke date en “meer”.

  Maar goed, als je zelf niet méér wil, kan je de AANDACHT alsnog leuk vinden. Is ook niets mis mee, ik vind het ook fijn als mijn ego wordt gestreeld :) Is dat misschien niet wat er speelt als je je ex-gesprekspartner weer tegenkomt? Dat je een beetje baalt dat hij dat dit keer niet doet, je ego strelen?

  Daarnaast denk ik dat je gelijk hebt en zit het er dik in dat hij minder vrij is om met je te praten als zijn vriendin erbij is, want misschien wilde hij vroeger méér met je. Maar is dit niet begrijpelijk? Vaak zijn vrouwen (ik :)) vrij snel onzeker als hun vriend een praatje maakt met een andere vrouw, onterecht maar waar. En dit geldt eigenlijk ook voor mannen, die willen dan meteen met elkaar vechten. Is het correct dat iemand dan ineens zo raar doet in de winkel, probably not. Ik zou het misschien anders aanpakken, aan de andere kant vermijdt ik sommige mensen ook na een leuke tijd met elkaar gechat te hebben. Dan is het “gezellige” er gewoon niet meer, dat heb jij vast ook. After all, het was niet meer dan een praatje, toch?

  Kiss,
  Odyl

  Comment door Odyl, September 30, 2009 om 5:33 pm
 • Natuurlijk bedankt voor jullie reactie en dat jullie m’n blogs lezen :D Even een snelle reactie van mij, moet er zo vandoor! Maar ik snap niet echt dat jullie twijfels hebben.

  Je moet je voorstellen: iemand waarmee je NORMALE GESPREKKEN MEE HEBT GEVOERD, nogmaals normaal, school, werk etc. dat je daarna niet sociaal genoeg bent om even en praatje te maken. “alles goed” zou al goed zijn geweest.

  En ik vind het juist fijn als mijn vriend me betrekt bij zijn kennissen/netwerk/vriendinnen, ipv geheimzinnig ‘hoi’ te zeggen.

  En @ Billie, ik vind het een beetje vreemd dat ik niet met anderen mag praten omdat ik een relatie heb? Ik ben een sociaal persoon en heb belangstelling voor andermans leven. Dus om het te omschrijven als aandacht opeisen vind ik ongepast.

  What’s wrong with a little chat? Als er een oud klasgenoot/kennis (van het vrouwelijk geslacht) langs komt, dan is er niets aan de hand…

  Zo zie ik het :)

  Groetjes

  Comment door jamievalerie, September 30, 2009 om 8:04 pm
 • Later meer ;)! Moet nu gaan

  xx

  Comment door jamievalerie, September 30, 2009 om 8:07 pm
 • Okee, dan heb ik jou column verkeerd begrepen :) Doordat je schreef dat ze meer dan vriendelijk waren en ook belangstellend, dacht ik dat de aard van het gesprek wat meer flirty was. In dat geval snap ik het dan ook niet waarom hij je zou ontwijken, en zou ik ook niet onzeker of jaloers worden als mijn vriend met een vrouwelijke kennis zou praten. Dat vind ik idd ook leuk! Verder zie ik ook niet waarom je geen contact zou kunnen hebben als je niet single bent..?? Ciao

  Comment door Odyl, September 30, 2009 om 10:17 pm
 • Heey Odyl,

  Oh op die manierrrr, ja daar bedoelde ik dus mee van, ze waren hartstikke vriendelijk en toen WEL belangstellend en nu plotseling niet meer. Misschien moet ik inderdaad anders verwoorden ja, ga ik even induiken, thanks!

  xx

  Comment door jamievalerie, October 1, 2009 om 12:21 am
 • Hee Jaim! De glamour is nu €1.95 bij de Bruna! Eenmalige actie. Groetjes

  Comment door Mannie, October 1, 2009 om 3:34 pm
 • thanks for the information :D

  xx

  Comment door jamievalerie, October 1, 2009 om 3:43 pm
 • Hahaha doet het goed..
  Told you so!

  Comment door Stefanie, October 1, 2009 om 11:12 pm
 • haha echt he ;)

  Comment door jamievalerie, October 1, 2009 om 11:27 pm
 • Hoe verassend (not) herkenbaar!(Oh en die not is niet dat je me niet verbaast maar dat jij altijd precies schrijft wat ik denk! Dus het is een compliment hoor!!) Moeizaam word ik van die jongens die vroeger oh-zo-leuk waren om mee te praten, waarmee je UREN sprak en INEENS is het “hoi”. Maybe vinden ze ons niet meer “belangrijk” = P

  Comment door Niecy, October 6, 2009 om 6:36 pm
 • beste jamie..

  ik lees nu voor het eerst deze website en heb nu al 3 van je colums gelezen.

  ik ben nu bij een vriendin en zij is een aanrichter van een nieuwe verslaving..

  ik ben zelf een man en ik las dit zo en dacht, waarom jongens ? waarom ?

  ik zelf heb hier geen moeite mee, of mijn vriendin er wel of niet blij mee is als ik een vrouwelijk medemens tegen kom is altijd nog haar probleem.. vriendschap boven alles toch ??

  groet mick

  Comment door mickey marchal, October 20, 2009 om 11:41 pm
 • Hi Mick,

  Ja precies, zo denk ik er ook over. Leuk dat je als man zijnde mijn columns leest! Ik wil namelijk dat ook mannen alles lezen, so that’s a good thing!

  Dankjewel voor je reactie, groetjes!

  Comment door jamievalerie, October 21, 2009 om 12:02 pm
 • Heee, oh mi gado. Het is té lang geleden
  dat ik je blog heb gecheckt! Ik was en ben nog
  steeds zó erg druk.. maar nu ik eenmaal aan
  het lezen ben kan ik niet stoppen.. complimenten !

  En ik snap je helemaal hoor, wat ik zelf
  persoonlijk denk is dat het meestal vanwege
  hun vriendin is.. omdat er anders drama komt
  of iets in die richting.. ik heb dan zo iets
  van: waarom maak je je druk als het een dood
  simpel ‘alles goed’ gesprekje zal zijn
  na weet-ik-veel-hoelang-tijd terug..
  onzekerheid speelt dan waarschijnlijk een rol?
  maar ook domheid van een jongen om
  dan ook nog eens zich zo te gedragen..

  JUST friends.. so JUST a little talk.. right ?!

  Comment door jamiebloglover, November 5, 2009 om 11:18 pm
 • Hee wijffie

  Leuke blogs
  ahahah

  leuke site..

  ziet er allemaal top uit meis

  Liefs,
  Kim

  Comment door Kimm, November 27, 2009 om 2:22 am
 • Dankjewel meis!

  Comment door jamievalerie, November 27, 2009 om 9:14 am
 • Heel herkenbaar! Mannen waar je eerst leuk mee praat wanneer je single bent, groeten (in een gulle bui) ineens met een knikje. Ik denk dat mannen over het algemeen zoiets hebben van: “Als een vrouw leuk is om mee te praten, en er leuk uitziet, waarom niet?” Met ‘Waarom niet’ het idee hebben dat de gesprekken misschien kunnen leiden tot meer. Wanneer je als vrouw dan bezet bent, ben je niet meer interessant. Denk ik haha.

  Comment door ****, September 8, 2010 om 5:02 pm

Plaats een reactie