Switch To Mobile Version

Jeans report: Welke jeans past bij jou?

Waarschijnlijk ben je er zelf al van op de hoogte: finding a nice pair of jeans is one of the hardest things in life! Of niet soms? Vandaar dat ik een grote speurtocht heb gemaakt en alle feiten op een rij heb gezet. Speciaal voor jou! Kijk gauw of je er wat aan hebt.

De jeans reportage werkt als volgt: in het eerste deel zet ik de populaire/meest voorkomende jeans modellen op een rij. En volgende week verschijnt Jeans Report Deel II, waarbij ik vertel over de eigenschappen van de populaire jeansmerken en hoe deze vallen.

Flare jeans
De flare jeans is strak van boven en loopt wijd uit van onder. Ook heb je modellen die al wijd beginnen van boven en alleen nog maar wijder uitlopen. Voor de laatst genoemde jeans moet je of size zero hebben of je moet wel heel erg zelfverzekerd zijn wil je het erop wagen om je in dit model te vertonen. Het is namelijk de ultieme dikmaker. De eerst genoemde ‘gewone’ flare jeans daarentegen is een goede manier om je zelf wat meer te lengte te geven. Nu de skinny jeans helemaal hot is, kan ik begrijpen dat je liever de mode volgt dan dat je jezelf wat meer lengte gunt, maar het is een aanrader. Mits je er heels onder draagt. Denk bij dit model dat om er een wijde top boven te dragen een echte no-go is. Ook een tuniek op een flare jeans is een serieuze fashion flater. Let dus goed op als je een flare jeans aanschaft! Tevens is het belangrijk om op de wassing te letten. Heb je een hekel aan een grote kont? Let er dan op dat de vage wassing niet op je kont zit. Zijn je billen juist zo plat als die van Victoria Beckham? Dan is een lichte wassing op je bil juist een aanrader!

Flare jeans at Asos.com

Flare jeans at Asos.com

Skinny jeans
De skinny jeans: deze kwam de modewereld binnen en het lijkt net alsof het niet meer weg te slaan is van de catwalk. En terecht! Want de skinny zit super lekker, laat je vrouwelijke vormen er heerlijk uitkomen en staat erg leuk onder a-lijn topjes of tunieken.

Heb je last van de welbekende lovehandles? Let er dan op dat je een skinny aanschaft die hoog zit in de taille. Al zes jaar heb ik een bijbaan in een kledingwinkel en krijg ik bij het aanwijzen van een hoge taille broek altijd een vies gezicht te zien of de volgende zin te horen: ‘Nou, uhm, ik houd eigenlijk niet zo van dat hoge!’ Dan is het natuurlijk moeilijk om te zeggen: ‘Mevrouw uw lovehandles zitten zowat tot aan uw oren dus het lijkt me toch echt beter om als een speer naar de kassa te rennen met dit skinny model!’ Vandaar dat ik het je nu maar subtiel meegeef, dat je ‘vetjes’ bij een lage taille broek er heel gemakkelijk overheen komen en dat het niet al te fraai is om te zien.

Heb je echter een figuur a la Heidi Klum? Zie de skinny dan als je best friend for life. Ben je echter super dun? Pas dan op voor de skinny jeans, omdat de skinny je dan wel heel erg skinny maakt. Het is niet mooi om twee stokjes over straat te zien lopen.

Skinny jeans Miss Sixty

Skinny jeans Miss Sixty

Regular jeans
Een regular jeans loopt recht af naar onderen. De pijpen lopen noch wijd dan smal. Daarom is dit model zowel handig voor een wat steviger figuur als voor een ietwat dun- en of slank figuur. Ben je wat steviger en misschien ook klein? Draag er dan wel hakken onder, zodat je wat meer lengte hebt en je slanker oogt.

Ben je juist lang en dun? Draag de regular dan met bijvoorbeeld ballerina’s en een top naar keuze. Een tip: ook op de regular jeans kun je beter geen tuniekjes dragen.

Regular/boot cut Vero Moda

Regular/boot cut Vero Moda

Baggy jeans/boyfriend jeans
De baggy jeans a.k.a. boyfriend jeans ziet eruit alsof je de broek van je vriend hebt geleend, maar dan op lengte en zonder bobbel bij je kruis! Het model is uitermate geschikt voor een stoere look. Maar het model is tevens een super valkuil als je beschikt over een peer-vormig figuur (smal bovenlijf, brede heupen, stevige dijen). Omdat het accent helemaal aan de onderkant van je lichaam ligt, lijkt het alsof je er nog 10 extra kilo’s gratis en voor niets bij hebt gekregen. Niet de bedoeling toch? Wil je toch graag de laatste trends volgen? Dan is het een tip om de broek een klein stukje op te rollen en er enorm hoge gladiator sandals onder te dragen. Als top draag je een zwart getailleerde colbert met schoudervulling. Op die manier ‘klopt’ je figuur weer, laat je het peer-vorm-figuur heerlijk achter wegen en ga je er vandoor met een stunning zandloper figuur!

Baggy jeans Firetrap at Asos.com

Baggy jeans Firetrap at Asos.com

De boyfriend jeans is prima geschikt voor de dunne (en misschien ook kleine) girls onder ons. Dus ben je dun en misschien ook klein, maak gebruik van dit model want het zal je waanzinnig leuk staan! Draag er stoere sneakers onder en een gelikt lederen jasje erboven. Om zo nu en dan zo over straat te gaan voelt gewoon hartstikke goed!

Boyfriend jeans opgerold Asos.com

Boyfriend jeans opgerold Asos.com

Harem jeans
De harem jeans wordt ook wel de ‘drollenvanger’ genoemd. Dit omdat je extra volume cadeau krijgt bij je achterwerk, alsof je een pamper draagt! Verder loopt de jeans smal van onder. Als het ware is het dus een baggy broek meets skinny jeans. Erg tricky dus in het geval van brede heupen of een korte lengte. Ik ben gezegend met beiden: brede heupen en van mijn lengte moet ik het ook niet hebben. Ik dacht dat ik de harem wel kon handelen maar ik wist niet hoe snel ik weer het pashokje uit moest rennen. Wellicht dat een uitzonderlijk model me wel zou staan, maar voorlopig is het een no go!

Ben je klein en dun (slank) of juist lang en dun (slank)? Dan is de harem jeans helemaal voor je weg gelegd.

Harem jeans Mango

Harem jeans Mango

Ripped jeans
Zoals je vast wel hebt meegekregen is de gescheurde jeans helemaal van nu. Dit model is stoerder dan stoer, dus je moet er van houden! Tegenwoordig geldt: hoe meer scheuren, hoe beter. Je hebt de ripped jeans zowel in skinny modellen als regular of baggy modellen. De enige tip die ik je mee geef met dit model is: als je er niet van houdt om het accent op je benen te leggen, kijk er dan mee uit.

Ripped jeans Urban Outfitters

Ripped jeans Urban Outfitters

Denim legging (skinny)
Naar mijn mening is dit model de uitvinding van de eeuw. Dit model is standaard skinny en zit helemaal naar jouw vormen. Het fijne ervan is dat de denim legging net zo strak zit als een legging en evenals een legging gemakkelijk is om in te komen. Zweten, plat op bed liggen om je knoop dicht te krijgen is dus niet meer het geval. De denim legging is in alle kleuren en maten te krijgen. Het is dus maar net waar je van houdt! Belangrijk bij het aanschaffen van een denim legging is dat je goed let op de voorkant. Vaak heeft deze een verticale streep, net als bij een legging. Ik kan je vertellen dat mannen dat a-charmant vinden! Dus koop er een met knoop en rits of draag er iets langs overheen.

Denim legging Asos.com

Denim legging Asos.com

Dat zijn ongeveer de richtlijnen van de populaire jeans modellen. Ik houd me er ook niet altijd aan omdat ik soms een bepaald model gewoon graag wil rocken! Maar denk aan je wat het beste bij jouw figuur past. Sommige modellen kun je namelijk met een bepaald figuur gewoon niet hebben, hoe vervelend het ook is!

*Let op! (Bij elk model geldt dat de kleur ook van groot belang is: Lichte jeans maken altijd ‘dikker’ en donkere modellen slanken juist af)

4 reacties tot nu toe

 • Wauw! Echt handig!!

  Comment door Jane, September 22, 2009 om 11:33 pm
 • Hip! <3

  Comment door Anonymous, February 20, 2010 om 7:58 pm
 • this post is cool!

  Comment door Wholesale sunglasses, June 13, 2010 om 10:24 pm
 • ziet er heel goed uit heb je ook een equivalent voor mannen?

  Comment door ik roep!, November 30, 2010 om 4:42 pm

Plaats een reactie